3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsüne Giriş Çıkış Yolları Güzargahı

3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü Açılıyor. 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü Bağlantı Yolları Güzergahı ve 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

3. köprümüz Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos 2016 günü açılıyor. Köprüde tam 8 serit buluyor. 4 gidiş 4 geliş olarak hizmet verecek. Ayrıca ortasından 2 şeritli gidiş geliş olmak üzere hızlı tren yolu da olacak. 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri de belirlendi. Geçiş ücreti 9.9 TL olacak kamyon tarzı büyük araçlar ise 21 TL ödeyerek geçecekler. İlk dönemlerde HGS ve OGS geçişleri yanı sıra Ücret ödeme gişeleri de bulunacak. Belli bir zaman sonra ücret ödeyerek geçiş kaldırılacak.3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Katılımıyla 26 Ağustos 2016 da açılacak. Cumhurbaşkanı bu açılışta bir süpriz açıkladı. Köprü 31Ağustos 2016 Gecesine kadar ücretsiz olacak.

3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsünün güzergahı da net olarak ortaya çıktı. Çok fazla katılım noktası olmayacak. 3. köprü aslında Sultanbeyli’den Mahmutbey Gişelerine kadar olan yolu çok rahat bir yol haline getirecek. Diğer köprülerin yoğunluğunu da azaltması bekleniyor. Kuzey Marmara Otoyolu tam 120 km lik bir yol. Transit geçişler ise şehir içinde bu yola kaydırılarak ağır araçlar için güzel bir güzergah oluyor.

3.kopru-baglanti-yollari
3. Köprü Ana başlangıcı Tem Akyazı Kavşağından başlıyor. Kömürlük Karasu Kavşağından devam etmekte. İzmit ve Derince bölümler geçildikten sonra Alemdağ yoluna kadar gelebilirsiniz. Şile yolundan sonra Dağ yoluda denilen yoldan 3. köprü yoluna bağlantınız var. Ayrıca Paşaköy dende Marmara Otoyoluna bağlantı mevcut. Ayrıca 2. köprü yolunun Ümraniye bölgesinde de 3. köprü bağlantı noktası bulunmakta. Köprüden Avrupa Yakasına Geçtikten sonra Zekeriyaköy Sarıyer bölgesine ilk çıkış mevcut. Odayeri ve Hadımköy çıkışları ile de bir çok noktaya erişebilirsiniz. Daha sonraki güzergahlar ise Çatalca çıkışı ,Silivri bölgesine çıkış ve son olarak Kınalıda yol son bulmaktadır.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü isim olarak biraz uzun fakat Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi kısaltabiliriz. YSS köprüsü yada 3. köprü olarak kısaca adlandırabiliriz. 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğine çok olumlu katkıda bulunması bekleniyor. Kamyon trafiğinin 3. köprüye aktarılacağı 2. köprüden kamyon geçirilmemesi planlanmakta. Tamamen Transit bir yol olacağı düşünülmekte. Ayrıca 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünyanın en geniş köprüsü tam 4 şerit olması da trafik sıkışıklığını azaltacağı tahmin edilmekte.

Köprünün üzerinde hız sınırı 90 Km olarak belirlendi. 3. Köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü son teknoloji kamera sistemleri ile izlenmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.