Abd Başkanlık Seçimini Hillary Clinton Kazanır mı? Seçim Vaatleri…

Demokratların Başkan Adayı Hillary Clinton Kasım Ayında yapılacak Seçimi Kazanabilecek mi? Hillary Clinton Vaatleri Neler? Hillary Clinton Kazanırsa Amerika’nın Türkiye Stratejisi Nasıl Olacak…

Amerika Birleşik Devletlerinde Kasım ayı yaklaşıyor. Öne Çıkan 2 aday. Hillary Clinton ve Donald Trump. Demokratların adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump. Peki bu 2 aday arasında geçmesi beklenen yarışı kim kazanır. Ilımlı söylemleri olan ve Obamanın izinden gitmesi beklenen Demokrat Hillary Clinton mı? Yoksa ağırlıklı olarak Müslümanlara karşı söylemleri ile öne çıkan Zengin İş Adamı Donald Trump mı?

Öncelikle Amerikan Halkı fazla macera arayan bir halk değildir. Donald Trump hüsrana uğrayacağa beklenmekte. Ayrıca son söylemlerinde Donald Trump Maliyetleri azaltmak için İşçi ücretlerini düşüreceği konusundaki açıklamaları da çalışan kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Ilımlı bir siyaset profili çizen Hillary Clinton ise son derece mantıklı ilerlemekte. Halkın sempatisini kazanmaya çalışıyor. Ayrıca zaten 2009 ve 2013 yılları arasında zaten Obama ile çalışarak bir nevi staj yapmış durumda. Hillary Clinton ayrıca diğer adaylara göre daha popüler bir aday. Tabi ki eski Başkan Bill Clinton sayesinde…

Hillary Clinton ABD 2016 başkanlık seçimlerindeki vaatlerine gelince;
Dış politikada kesinlikle sert bir anlayışla ilerleyeceğini Orta doğuda barış getirmek için elinden geleni yapacağını,
Işıd ile daha güçlü ve düzenli bir şekilde mücadele,
Körfez ülkeleriyle güvenlik alanında daha fazla çalışma,
Ülkenin ekonomisine dış yatırımları getirme,
Morgage Kredilerinde yapılandırma,
Avrupa’da yaşanan sığınmacı sorunun ABD tarafından da ele alınması ve bu sorunda pay sahibi olması gerektiği gibi bir çok vaatleri bulunuyor.

Aslında Hillary Clinton Obama ‘nın taktiğinden ilerleme yolunda. Amerikan Gençliğinin gönlünü kazanarak seçimden galip gelmek istiyor. Hillary Clinton ılımlı davranışları ve üslübu ile ABD seçimlerinden başarıyla ayrılacağı görülmekte.

En son yaptığı vaatlerde ise Amerikan haklını heyecanlandıracak bir konuya değindi. 51 . Bölge ile ilgili bir çalışma yapacağını ve bunun halka açıklayacağını belirtti. Amerika’nın 51. bölge gizliliği de bu şekilde sona ermesi bekleniyor.

Hillary Clinton Seçimi Kazanırsa ABD’nin Türkiye stratejisi Nasıl Olacak?
Hillary Clinton bu seçimi kazanırsa Türkiye için Obama döneminde nasıl devam ediliyorsa aynen devam etmekten yana. Fakat Hamas gibi örgütlerin desteğinin kesilmesinde kesin kararlı ve bu konuda görüşmelere başlayacağını seçim vaatlerinde anlatmakta. Türkiye’nin orta doğudaki konumunun farkında. Türkiye İle Amerika arasındaki ilişkilerde herhangi bir gerilim olacağı düşünülmemekte…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.