Acil Para Lazım? Nasıl Bulurum Diyorsanız En Az Zarar Ettiren Yöntemler

Acil Para Lazım… Aslında Bazen Herkesin Dilinden Düşün Kelimelerdir.. Acil Durumlar Hastalık Paraya Sıkışma Kredi Kartı Çevirme Gibi Durumlarda Acil Paraya İhtiyaç Olmakta… Aslında Bunun Bir Çok Çözümü Var Fakat Sizler İçin En Az Zarar Edeceğiniz Yöntemleri araştırdık. Özel Haberimizde…

Günümüzde artık acil para lazım kelimesi çok sık duyulur oldu. Acil para ihtiyacının en büyük sebeplerinden biri ise hastalıklar ve Kredi kartı borcu çevirme telaşı. Aslında nakit bulmanız için bir çok yöntem var. Bir çoğuda size çok fazla maddi yük getirmeyecek çözümler. Fakat unutmayın aşağıdaki yöntemlerin hepsi aldığınız paranın en azından %2 ile %10 arasında değişen bir faizini ödeyeceğinizi unutmayın. Aslında buna faiz demeyelim fazlasını ödeyeceksiniz. Yoksa kimse kimseye maalesef bu zamanda babanızın hayrına para vermemekte tabi ki babanız zengin değilse…

acil-rapa-lazim-altin-alim-satim

1 ) Kredi Kartı ile Kuyumcudan Altın almak ve Düşük Al Sat Bedeliyle Geri Satmak.

Kredi kartınız var ise ve limitinizde uygun ise en kolay ve en az maddi zarara uğrayacağınız yöntemlerden biridir. Hatta bir çok kuyumcu ufak bir komisyon karşılığında size taksit bile yapabilmektedir.Kuyumcudan acil para söyle işlemekte. Kuyumcuya gidilir ve acil paraya ihtiyacınız olduğunu ve kredi kartıyla altın alıp geri satmak istediğinizi söyleyin. Tanıdık bir kuyumcu olursa çok daha az komisyon ödersiniz. Kredi kartınızdan ister tek çekim ister taksitle altını alın ve kuyumcuya düşük al sat bedeliyle bozdurun. Aslında nakit bulmanın en kolay yöntemi budur. Fakat kredi kartınız olmak zorunda. Bu şekilde kredi kartınızdan nakit çekerek yüksek faizden kurtulursunuz. Ayrıca kredi kartınızda borç varsa size nakit çekme imkanı sunmaz. Bu sayede rahatlıkla nakit ihtiyacınızı karşılarsınız.

bakkaldan-borc-almak

2 ) Taksitle Bakkal yada Esnaftan Kredi Kartı Karşılığı Para Almak

Aslında en çok kullanın yöntemlerin başında gelir. Fakat bu yöntem içinde bir adet kredi kartınız ve limiti olması gerekir. Tanıdık bir esnaf yada bakkal ile görüşüp kredi kartınızdan taksitle para çekmesini ve bu miktarı taksit komisyonu ve bedelini düşerek size vermesi talep edilir. Burada bakkal yada esnafın herhangi bir zararı yoktur. Size sonuçta komisyon ve bir bedel alarak bu yardımı yapacaktır. Aslında tanıdık olmasa bile bu işlemi yaptırabilirsiniz. Aslında bir nevi bakkaldan yada esnaftan kredi almış olursunuz.

3 ) Kredi Kartınız Yoksa Yada Limitiniz Yoksa Borç Alma Seçeneği

Kredi kartı kullanmıyor yada kredi kartınızda limit yoksa ilk çözümdür. Öncelik en kolay para alınabilecek kişiler Anne ve Baba olmalıdır. Hatta kısaca AB den para istemek olarak ta adlandırılır. Fakat ailenin durumu da iyi değilse ikinci seçenek yine yakın akraba olarak abi yada kardeşten istenir. Bu seçenekte olmazsa iş arkadaşı yada yakın dostlardan isteyebilirsiniz. Evet borç istemek bazıları için çok zordur. Fakat sizi seven ve inanan insanlar acil para ihtiyacınızda size yardımcı olacaktır. Borç para alırken ne zaman ödeyeceğinizi belirtmeniz kesinlikle size güveni arttırır.

4 ) Acil Para Sıkıntısını Çözmek İçin İkinci El Eşya Satmak 

Kredi kartlarıyla ilgili sorunlarınız varsa ve acil para lazım diyorsanız en basit seçeneklerden biride ikinci el eşya satmaktır. Artık bazı mobil uygulamalar Lets Go gibi yada Sahibinden.com gibi siteler üzerinden 1 günde bile istediğiniz ikinci el eşyayı satarak nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. evde hiç kullanmadığınız kesinlikle bir eşya vardır. bunu zor durumlarda değerlendirebilirsiniz. Bazen koyduğunuz 2. el eşya ilanları 1 saatte bile alıcı bulabilmektedir. Burada tek yapmanız gereken diğer ilanlardan biraz daha uygun fiyat belirleyip satışa koymak.

cep-telefonu-satmak

5 ) Cep Telefonu Satarak Acil Para İhtiyacını Karşılamak

Aslında en hüzünlü acil para çözümüdür. Fakat günümüzde de çok fazla bu seçenek değerlendirilir. Onlarca taksitle aldığınız gözünüz gibi baktığınız cep telefonunuzu acil durumlarda satabilirsiniz. Evet bu en zarar ettiren yöntemlerdir. Fakat eliniz bollaştığında çok daha üst bir modelini alabilirsiniz. Cep telefonunuzu sattığınızda alo diyebileceğiniz bir telefon sizin zor durumunuzda işinizi görecektir.

tefeci

6 ) Acil Para Lazım Aramalarında Çıkan Tefeci Siteler

Acil para lazım diye google a yazdığınızda bir çok tefeci siteyle karşılayabilirsiniz. Aslında bu arkadaşlarda yukarıdaki yöntemlerle iş yapmaktadır. Çoğu kredi kartınızdan taksitli para çekip size komisyon karşılığında para vermektedir. Aslında modern tefeci diyebilir. Yüksek rakamlara ihtiyacınız var ise bunu da malınızı ipotek ederek yapan yerler mevcut. Fakat ne kadar güvenilir bilinmez. Bizim tavsiyemiz kesinlikle bulaşmamanız.

 

 

 

Yorumlar
  1. Ramazan Uygur dedi ki:

    Acil 40bine ihtiyacım var. Bulamasam tefeciler beni öldürecek ne olur yardımcı olun Allah rızası için.

  2. mustafa dedi ki:

    % 3 kredi, şimdi başvurun.