Alanya’da Gezilecek Yerler ,Plajları,Ne Yemeli, Bar ve Discoları

Dünyanın Sayılı Güzelliklerinden Biridir Alanya… Alanya’da Gezilecek Yerler Nereler? Alanya’da Denize Nerede Girmeli? Alanya’da Yöresel Yemekler Neler? Alanya’nın Tarihi ve Kültürel Yerleri Nereler? Alanya Gece Hayatı Bar ve Diskolar. Alanya Otelleri ve Pansiyon Fiyatları gibi Alanya İle İlgili Aklınıza Gelebilecek Tüm Ayrıntılar Özel Gezi Haberimizde…

Alanya Akdeniz Bölgesinde bulunan Antalya iline bağlı olan bir ilçedir. İlçe turizm faaliyetleriyle öne çıkmaktadır. Bunu geniş plajlarına ve tertemiz sularına borçludur. Alanya’da hemen her plaj mavi bayraklıdır. Yaklaşık 290.000’lik bir nüfusa sahiptir ancak bu sayı yaz aylarında hızla artış gösterir. Genellikle Rus turistlerin akın ettiği bir tatil beldesidir. Yörenin birçok tarihi dokusu ve kendisine has yemekleri bulunur. Bu yazımızda neden Alanya’ya tatile gitmeniz gerekir konusunda hemen her noktaya değineceğiz. Alanya sadece deniz için değil Doğa Sporları, Safari Turları ve Bisiklet severler için muhteşem bir tatil beldesidir.

Alanya Plajları, Alanya’da Nerede Denize Girilir

alanya-plajlari3

Damlataş Plajı: Damlataş mağarasının önündeki kıyıdadır ve plaj mavi bayraklı plajlarımızdandır.

Keykubat Plajı: Başlangıcı belediye binasının önündendir ve yaklaşık 3 kilo metre uzunluğundadır. Mavi bayraklı plajdır. Kıyı boyunca uzanan halka açık yemek mekanları vardır.

Portakal Plajı: Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundadır. Mavi bayraklı yani yüzme için ideal olan bir başka plajımızdır.

alanya-plajlari

İncekum Plajı: Orman İdaresi Tesisleri de bu plajın yakınında bulunmaktadır. Deniz yaklaşık 5 metreden sonra derinleşmeye başlar.

Alanya’da Nerede Kahvaltı Yapılır

Olivia Gourmet: Dünya mutfağından esintilerin de bulunan mekanda dileyenler için gulutensiz yemekler de mevcut. Mekan özellikle etleriyle ünlü ancak kahvaltılık açık büfesiyle de görenlerin gözlerini doyuruyor.

Bistro Bahama: İtalyan, Meksika ve Türk mutfağının harmanlamasıyla lezzetli yemekler sunan mekan öncelikle dış tasarımı ile dikkat çekiyor. Alanya’nın en uğrak yemek yerlerinden. Yemekleri sunum sırasında şovlar da yapılıyor.

mezze-grill-ocakbasi-alanya-kahvalti-yerleri

Mezze Grill: Öncelikli olarak deniz mahsulleri alanında öne çıkıyor. Kahvaltılıkları da Akdeniz ve Ortadoğu mutfağından esintiler sunuyor. Mekan Atatürk Caddesinde bulunuyor.

Kale Panoroma Restoran: Mekanın en büyük artısı, tabili manzarası. Manzara eşliğinde akdeniz mutfağından yemekler sunan mekan diğerlerine göre biraz daha pahalı.

Bistro Floyd: Dış tasarımı sarayı andırıyor ve içi için de aynı özen gösterilmiş durumda. Vejeteryanlar için özel yiyecek seçenekleri ile mekan adeta kendisini pazarlıyor. Bistra Floyd ayrıca Alanyanın en kaliteli mekanları arasında.

Alanya Alışveriş Yerleri 

alanya-alisveris-merkezleri-megamall

Megamall Avm: İsminde her ne kadar “Mega” dese de oldukça ufak ve yalnızca küçük hediye alışverişi yapmak isteyenlerin uğrak yeri. 10.00-21.00 arasında faaliyet gösteriyor.

Egetech: Diğer alışveriş merkezlerine göre daha uygun fiyatlı ürünlerin bulunduğu Egetech, 09.00-22.00 saatleri arasında açık.

Maison Alanya: Sabah 09.00 ve akşam 21.00 arasında açıktır. Kadı paşa mahallesinde bulunur.

Alanya Bölgesine Has Yiyecek Ve İçecekleri

alanya-gulluklu-corba

Gülüklü Çorba: Yörenin en meşhur çorbasıdır. İçinde tavuk göğsü, pirinç, nohut ve köfte dahil birçok malzeme vardır. Her gidenin birkaç kere içmeden geri dönmediği çorbalardandır.

Kıymalı Pilav: Et ve pirinci buluşturan bir başka lezzettir. Halk tarafından oldukça sık tüketilir.

Taze Börülce: Olgunlaşması beklenmeden toplanan fasulyeye benzer. Salatası da salçalı yemeği de yapılır. Oldukça hafiftir. Tadı da yine fasulyeyle benzerlik gösterir.

sarimsakli-un-corbasi-antalya-lezzeti

Sarımsak Çorbası: Yaklaşık 20 tane sarımsakla yapılır, tadı hafifletmek için içine birçok ek malzeme konulur. Akıllara gelen sarımsak tadından eser yoktur, oldukça lezzetlidir.

Taze Araka: Kabuklu bezelyelerden yapılır. Dileyen salatasını dileyen yemeğini yer.

Alanya’da Kesin Gidilmesi Gerekilen Yerler

alanya-plajlari2
Kleopatra Plajı:
Öncelikle bu plaj mavi bayraklı olan plajlarımızdandır. Mavi bayrağın anlamı ise yüzmek için en ideal ortamlardan demektir. Oldukça geniş bir sahili vardır ve gün batımı manzarası bu sahilden keyifle izlenebilir. Denize giren kişiler su altında gözlerini açtıkları zaman suyun berraklığından dolayı birçok canlıyı çıplak gözle görebilirler. Dünyanın en meşhur plajlarından biridir. Geenllikle Rus turistlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Dünyada bir çok plaj listesinde ilk 10 içerisinde bulunmaktadır.

Alanya birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığı için tarihi dokularıyla oldukça meşhurdur. Buraya ev sahipliği yapan hemen her uygarlık bayındır hale getirmek için çalışmalar yapmıştır. İşte o çalışmalardan bazıları:

kizil-kule-alanya
Alanya Kalesi:
Surlarının uzunluğu 6.5 kilometre olan bu kale, denizden 250 metre kadar yüksekte bulunur.  Alanya Kalesi 13 yüzyılda Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat  tarafından yapılmıştır. Kalenin toplamda 83 tane kulesi, 140’a yakın burcu vardır. Kalenin içinde açık hava müzeleri vardır ve bu kale Alanya için o kadar önemlidir ki Alaaddin Keykubat bile sarayını bu kalenin içine inşa ettirmiştir. Ziyaret etmek kişiler için kale taşıt trafiğine açıktır. Araçsız ziyaret edecekler yaklaşık 1 saate tırmanmış olacaklardır.

alanya-kulesi
Kızıl Kule:
Alanya limanındadır. Yapılma amacı denizden gelebilecek saldırılara karşı şehri korumaktır. 1979 senesinde onarılmasının ardından ziyaretçilere açılmıştır. Kızıl kulenin ilk katı Etnografya Müzesine dönüştürülmüştür.

Alanya’nın Tarihi Ve Kültürel Yerleri

alanya-tarihi-yerleri-tophane
Alanya’ya tatile gittikten sonra kesin gidilmesi gereken yerlerden ziyade kültürel dokuyla bulaşabileceğiniz yerler arıyorsanız aşağıdakiler tam sizlik! Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat Alanya’yı bayındır hale getirmek için birçok çalışma yapmıştır ve aşağıdakilerin hemen hepsi ona aittir.

Tophane: Alanya Tersanesini korumak amaçlı tersanenin bitişine yapılmıştır.

Süleymaniye Camii: Camiyi Alaaddin Keykubat yaptırmıştır ancak ilerleyen yıllarda cami yıkılmaya yüz tutunca Kanuni Sultan Süleyman yeniden yaptırmıştır.

alara-kalesi-alanya
Alarahan:
Alara çayı kıyısında bulunan bir kervansaraydır. Birkaç sene öncesinde restorasyon gören han günümüzde alışveriş merkezi olarak çalıştırılmaktadır. Bu kervansarayı görmeye gidenler aynı zamanda Alara çayında yüzebilirler.

Alara Kalesi: Kalenin yapılma amacı Alarahan kervansarayında mola veren ziyaretçileri olası bir tehlikeye karşı korumaktır. Kale oldukça yüksektedir ve ziyaret edenler 1 saatlik tırmanışın ardından  bu manzarayı görmek için ziyaret ederler.

kargihan-alanya
Kargıhan:
Döneminde kervansaray olarak kullanıldığı düşünülmektedir ancak günümüzde yapı oldukça deforme olmuştur.

Alanya Eğlence Mekanları/ Disko ve Barları

alanya-summer-garden-club
Summer Garden:
Mekanın dev bir showroomu bulunuyor ve ziyaretçiler bar sandalyelerine oturarak anın tadını çıkarıyor. Açık havada olması ve zaman zaman ışıltılı şovların yapılması mekanı en iyi yerlerden birisi haline getiriyor. Bölge halkı genel olarak buraya gitmeyi tercih ediyor.

Havana Club: Otele tıkalı kalmaktansa güzel bir gece geçirmek için ideal. Bu mekanda da müzik eşliğinde ışıklı şovlar yapılıyor. Mekan Hükümet caddesinde bulunuyor.

alanya-barlari
Robin Hood VIP:
Ziyaretçilerin rahat dans edebilmeleri için boş alanlar bulunuyor ancak içki fiyatları diğer mekanlara kıyasla bir nebze daha pahalı. Mekan Rıhtım Caddesinde bulunuyor.

Alanya Ortalama Otel Ve Pansiyon Fiyatları

alanya-otel-ve-pansiyon-fiyatlari

Alanya’da 44 TL’den başlayıp geceliği 1.000 TL yi bulan yerler var. Eğer havuzlu 5 yıldızlı bir yerde kalmak istiyorsanız gecelik yaklaşık 250 lirayı gözden çıkarmanız gerek. Eğer pansiyon tipi bir oda arıyorsanız gecelik 50 TL’ye de bulabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.