Aletsiz Vücut Geliştirme Basit Anlaşılır Kalıcı Yöntemler! Uzmanından

Evinizde En Basit En Kalıcı Şekilde Nasıl Vücut Geliştirebilirsiniz. Alet Kullanmadan Hareketlerle Nasıl Kilo Verebilirsiniz? Vücudunuzu Nasıl Toparlarsınız. Vücut yaparken nelere dikkat etmelisiniz… Hepsi Haberimizde…

Son zamanlarda spor oldukça popüler bir hal almaya başladı. İnsanlarımız daha fazla batıyı örnek alıyor ve batıdaki insanlar gibi davranarak spora önem veriyor. Bir yandan da insanlar sağlığın ne kadar önemli bir şey olduğunun farkına varmış oldu. Bugün sizlere spor hakkında bir kaç faydalı bilgi sunacağız. Aynı zamanda ”aletsiz vücut geliştirme” nasıl yapılıyor? Bunun anlatımını sizlere sunmaya çalışacağız. Konuyu uzatmadan işte sizlere; ”Aletsiz vücut geliştirme” içeriğimiz…

Evinizde kendi imkanlarınızla vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Fakat bununda belli bir kriteri ve yöntemi bulunmakta. Herhangi bir spor salonuna gitmeden evinizde kolay bir şekilde vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Aletsiz vücut geliştirme sandığınızdan çok daha kolay bir şekilde oluyor.  Vücut geliştirenler bilir ki vücudunuzu olduğundan çok daha hızlı bir şekilde geliştirmek için büyük yüklerin altına girmeniz gerekir. Bu büyük yüklerin bir çoğu spor salonlarında yer alıyor.  Fakat spor salonuna gitmeyenlerde evinde kendisi dambılları kullanarak ve diğer aletleri kullanarak aynı bir spor salonundaymış gibi kendi vücudunu geliştirebilir. Eğer vücudunuzu geliştirmek istiyorsanız ve bu işi spor salonu olmadan yapmak istiyorsanız sabır ve istikrarlı olmanız gerekiyor. Bu işi kendinizi yeterli şekilde verirseniz sizlerde bu işi becerebilir ve evde aletsiz bir şekilde vücudunuzu gelişte bilirsiniz. Peki evde aletsiz olarak vücut nasıl geliştirilir? İşte sizlere detaylı bir şekilde cevabı;

Aletsiz Vücut Geliştirme Hareketleri

  • 1 )Evinizde boş zamanlarınızda ve spor yapmak istediğiniz zamanlarda şınav çekmeyi deneyebilirsiniz. Şınav, diğer hareketlere göre daha ağır ve daha zor olan bir harekettir. Bundan dolayı kaslarınız fazlasıyla kasılacak ve daha hızlı sonuç verecektir. Halk arasında klasik bir egzersiz olarak tarif ediliyor. Fakat her egzersiz programının içerisinde yer alır ve oldukça faydalıdır. Şınav sayesinde bir çok vücut bölgesi de çalışmış olur. Mesela; ”Göğüs, karın, omuz, arka kol” gibi vücut bölgeleriniz çalışır duruma gelir. Şınav çekerek spor yapmak istiyorsanız 3 set x 10 tekrar olarak bu hareketi sürekli olarak yapmayı deneyebilirsiniz.
  • 2 ) Bulgar split squat, oldukça yararlı ve faydalı olan spor hareketidir. Yine şınav gibi egzersiz listelerinin içerisinde yer almaktadır. Daha çok bacak kaslarınızı güçlendirir ve bacaklarınızın şekillenmesine neden olur. Bilinen squat ile arasında binlerce fark vardır. Bilinen squad oldukça kolayken bu bulgar split squat oldukça zordur. Bu hareketi 2 set olarak 15 kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.
  • 3 ) Farklı bir squat yöntemi olan pistol squatta aynı şekilde evde aletsiz bir şekilde vücut geliştirmeye olanak sağlayacaktır. Bu egzersizde yine bacağa ağırlık verilir fakat verilen ağırlık biraz daha yüksek olur. Pistol squat’a yeni başlamış olan kişiler bir yerden destek alarak başlayabilirler. Eğer pistol squat’ı günlük olarak sürekli tekrarlarsanız en iyi sonucu verecektir ve hızlı bir şekilde vücutunuzun gelişmesini sağlayacaktır. Egzersiz listelerinin en başında yer almaktadır. Bu hareketi 2 set olarak ve 15 kez tekrarlayarak yapabilirsiniz.
  • 4 )Pike push up; ”Omuz kaslarınızın gelişmesini mi istiyordunuz?” O halde Pike Push Up oldukça yararlı olacaktır. Her ne kadar şınava benzeyen bir vücut egzersizi olsada bu harekette ellerin üzerinde sabit ve dengede durabilmek oldukça önemlidir. Bu hareketle beraber ne kadar güçlü olduğunuzuda rahatlıkla görebilirsiniz. Aynı zamanda bu hareket güçlü kol kaslarına sahip olmanızı sağlayacaktır. İlk zamanlarda yaparken zorlanabilirsiniz fakat ilerleyen zamanlarda oldukça kolay gelecektir. Bu hareketi 3 set olarak 10 kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.

 

Aletsiz vücut geliştirirken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bu dikkat edilmesi gerekenlerde aşağıdaki gibidir;

– Her set arasında mutlaka dinlenin. Bu dinlenme süresini 1 ila 2 dakika arasına tutun fakat bu süre zamanla daha da azalmalıdır.

– Bu egzersizlerin yarar sağlayabilmesi için haftada en az 3 kez bu egzersizleri uygulamanız gerekmektedir.

– Egzersiz yaparken bilinen yanlışlardan bir taneside; ”Egzersizi hergün yapmak.” Bu algı çok yanlıştır. Her yaptığınız egzersiz sonrasında 1 gün ara verin.

– Spor ile birlikte beslenmenizede oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Oldukça yağlı, tuzlu ve şekerli besinlerde uzak durun.

– Günde en az 8 saat uyumaya çalışın. Eğer egzersiz sırasında bir kasınız zarar görürse bu kas uyurken kendisini onaracaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.