Amerika(ABD) Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Bilgileri

Amerika(ABD) Vizesi Nasıl Alınır?.Amerika(ABD) Vizesi En Zor Alınan Vizelerden Biridir. Amerika(ABD) Vizesi Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Amerika(ABD) Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Sizin İçin Araştırdık Haberimizde…

Amerika vizesi için, her yıl binlerce başvuru yapılmaktadır. Yapılan başvurulardan bir bölümünün vize isteği reddedilmektedir. Amerikan konsolosluğunun vize talebinizi onaylaması için, vize başvurunuzu yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları ve gerekli belgeler kısmını atlamamalısınız. Amerika Vize işlemleri zordur. Fakat belgeler ve doğru ve tam şekilde hazırlandığında alamama ihtimali yoktur.

 Amerika vizesi başvuru şekli:

Amerika vizesi almak için, şahsen başvuru yapmanız çok önemlidir. Vize işlemlerinizin yürütülmesi için bir aracı kurum ile anlaşmış olsanız bile, Ankara, İstanbul ya da İzmir’ de bulunan Amerika konsolosluklarına evraklarınızı şahsen kendiniz götürmelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz onaylanmayacaktır. İstanbul, Ankara ve İzmir konsolosluk adres ve telefonu bilgilerine internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

 Amerika vizesi başvurusu- fotoğraf çekimi

Amerika vizesi almanız için yapmanız gereken ilk adımınız, fotoğraf çektirmek. Çektirdiğiniz fotoğrafınız 5×5 boyutunda olmalı. Çekilen fotoğrafınızı, daha sonra Amerika vizesi başvurusu yapmak için dolduracağınız ds-160 formuna yüklemeniz gerekecek.

Amerika vizesi başvuru formu

Amerika vizesi için ikinci adımınız ds-160 adı verilen başvuru formunu doldurmanız olacak. Ds-160 formunda size yöneltilecek 50 kadar soru bulunuyor. Bu formu doldurmak için, internet üzerinden, Amerika resmi vize sayfası olan, https://turkish.turkey.usembassy.gov/ds160_bilgi.html adresine girmelisiniz. Ds-160 formunu doldururken randevu tarihinden en az 3 gün önce doldurmuş olmaya ve çektirdiğiniz 5×5 boyutundaki fotoğrafınızda başvuru formunun ilgili bölümüne eklemeyi unutmamalısınız. Ayrıca çok önemli bir ayrıntı olarak belirtelim ki, başvuru formunu doldururken, kesinlikle eksik ve yanlış bilgi vermeyin.

 Amerika vizesi başvuru ücreti-randevu tarihi

Ds-160 başvuru formunu tamamladıktan sonra, başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Amerika vizesi için, harç ve vize ücreti 160 dolardır. Amerika vizesi başvuru ücreti, ABD dış işleri Bakanlığı’nca kesinlikle geri iade edilmez. Vize başvuru ücreti, başka birine devredilemez ve bir başvuru için kullanılır. Ödediğiniz vize başvuru ücretini kullanma süreniz 1 yıldır. Vize başvuru ücretini ödemek için, internet üzerinden, https://www.usvisa-info.com adresine ulaşıp, bir hesap oluşturmalı, oluşturduğunuz hesaba, sizden istenen bilgilerin girişini yapmalısınız. Daha sonra vize ücreti ödeme yönteminizi seçebilirsiniz. Randevu işlemleri kısmını tamamlamak içinde, randevu tarihinizi belirlemelisiniz.

 Amerika vizesi için mülakat

Konsolosluğa gitmeden önce, tatil amaçlı vize için istenen belgeler veya ticari amaçlı vize için istenen belgeler mutlaka yanınızda olmalı. Konsolosluğa gittiğinizde sizden pasaport ve ds-160 formunuz istenecek ve size bir sıra numarası verilecek. Size verilen sıra numarası geldiğinde, parmak izinizi vermelisiniz. Vize başvurusu yapan herkesin en korktuğu mülakat kısmına alındığınızda, dikkat etmelisiniz. Mülakat sırasında size ilk sorulacak soru, Amerika ziyaretinizin amacının ne olduğu olacaktır. Verdiğiniz cevaplar kesin ve açık olmalıdır. Mülakatta yapmanız gereken en önemli şey, Amerika’dan döneceğinizi kesin olarak bildirmenizdir. Gerek başvuru formunu doldururken, gerekse mülakat sırasında bu konuda çok net olmalısınız.

Amerika vizesi süresi

 Vize başvurunuzun onaylanması halinde, vize süreniz 10 yıl olacak. Amerika ziyaretiniz için, ülkede en fazla 6 ay kalmanıza izin veriliyor. Vizenizi alıp, Amerika yolculuğunuz başladığında, size yolculuk sırasında 2 ayrı evrak verilecek. Bu evrakları doldurduktan sonra, yanınızda bulundurmanız önemli.

Amerika(ABD) Konsolosluk Adresleri:

Amerika(ABD) İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: İstinye, Kaplıcalar Çk. No:2, 34460 Sarıyer/İstanbul
Telefon:(0212) 335 9000

Amerika(ABD) İzmir Konsolosluğu Adres Bilgileri:

Adresi: Alsancak, Mustafa Bey Cad./1387 Sok. No:1 D:8, Konak/İzmir

Amerika(ABD) Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi:Remzi Oğuz Arık,06540 Çankaya/Ankara
Telefonu : (0312) 455 5555

Amerika(ABD)’ya  Yapılan Seyahatlerde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
New York Parkları, Müze ve Alışveriş Merkezleri, Las Vegas Kumarhaneleri, Orlando, Florida Walt Disney, Miami Plajlari, Yellowstone Ulusal Parkı, Maui Adası, Honolulu Plajları, Büyük Kanyon Ulusal Parkı, Niagara Şelaleleri, Palm Springs Golf Merkezi, Bryce Kanyonu Ulusal Parkı, Death Valley Ulusal Parkı, Tahoe Gölü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.