Ani Bel Tutulması Nasıl Geçer?1 Gecede Bel Tutulması Tedavisi

Ani Bel Tutulması Nasıl Geçer? Anil Bel Tutulması için Hangi Krem , En Sinsi Tutulmalardan Biri Bel Tutulmasıdır. Hiç Beklemediğiniz Anda Ani Bir Ağrı İle Hareket Edemez Hale Gelirsiniz… Peki Bel Tutulması Nasıl Geçer Bel Tutulmasında Hangi Kremler Kullanılır… Ani Bel Tutulması Nasıl Tedavi Edilir… Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Ani Bel Tutulması Nasıl Geçer?1 Gecede Bel Tutulması Tedavisi

Ani bel tutulması … Gün içinde hiçbir şeyiniz olmaz fakat akşam eve gelirsiniz bir anda beliniz tutulduğunu hissedersiniz.  Hareket etmenizi zorlar hatta yürümenize engel olur… Bazen inanılmaz acılara sebep olabilmekte. Aslında bel tutulmasının en büyük sebebi bir şekilde beliniz açık kalmış soğuk yemiş olmanızdır. Ani Bel Tutulması  düşündüğünüz gibi dakikalarca soğuk yemeniz gerekmez. 1 dk bile beliniz soğuk havaya mahzur kalması bile bel tutulmasını sağlar. Fakat bel tutulması çok sinsidir ve hiç beklemediğiniz bir anda başlar.
lampolin-bel-tutulmasi-tedavisi

Ani bel tutulması tedavisi aslında çok basittir. Öncelikle bel tutulması yaşandığında ilk öncelik “kamfolin” adlı ağrı kesici kremi kullanılmalıdır. Bel tutulması kremleri arasında en etkili kremdir. Kremi sürdüğünüz andan itibaren bel bölgenizde yanma hissedeceksiniz. Yanma hissi ağrıyı kremin çektiği anlamına gelir. Kremimizi sürdük sonrasında havlu peçete ile belimizi sarabiliriz. Krem zaten 15 dk gibi bir sürede vücudunuza emilecektir.

Gelelim ikinci yapmamız gereken yönteme. Kreminizi sürdük ve yanma azaldı. Şimdi yapmamız gereken ise sıcak su torbası ile bir müddet bölgeyi yumuşatmak. Suyu biraz fazla ısıtmaya dikkat etmelisiniz. Sıcak su torbanızı hazırlayın ve bel bölgenizin önce sağ kısmına sonra sol kısmana 5 dk süreyle tutun. Bel bölgenizin iki kısmına da bunu 1 dk ara vererek tutun. Bu sayede bel ağrınız ve tutulmanız kasların yumuşaması ile azalacaktır.
yaki-ile-bel-agrisi-tutulmasi-tedavisi

Gelelim üçüncü yapmamız gereken son yönteme. Ağrıyı tamamen bitirmek için yakı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Eczanelerde 4 TL ye satılan yakı ile tedavinizi sonlandırabilirsiniz. Yakı bildiğiniz bir bant. Fakat içeriği sayesinde ağrıyı çekmekte ve geçmesini sağlamakta. İçinde bazı ilaçlar bulunmaktadır. Yakıyı açtıktan sonra belinizin tutulmuş bölgesine yukarıdaki gibi yapıştırın. Belinizin katlanan kısmı ise fazla gergin olmadan yapıştırın. Yakı yapıştırıldıktan sonra 5-10 dk içerisinde etkisini gösterecektir ve yanma hissi başlayacaktır. Dayanılmaz bir yanma değildir fakat ağrıyı kesinlikle azaltacaktır. Yakı maximum 2 gün tutabilirsiniz. Fakat 1 gün yeterlidir. Yakı hiçbir hareketinizi engellemez. Yakıyı 1 gün sonra üzerine ılık su dökerek çıkarabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemlerle bel tutulması 1 gün içinde geçecektir. Bu işlemleri yaptıktan sonra hala Bel ağrınız be tutulmanız geçmediyse kesinlikle bir doktora başvurunuz.

Yorumlar
  1. Erkan yaman dedi ki:

    Allah razı olsun sizden… Devamlı bende anı bel tutulması var bir sürü ilaç denedim fakat tavsiye leriniz kadar ise yaramadı. Çok teşekkür ederim… Anı bel tutulması durumunda denilenleri yapın rahat edin…