Antalya Kemer Plajları, Kemerde Nereleri Gezmeli ,Eğlence Mekanları

Kemer Antalya’nın İncisi Turistlerin Vazgeçilmezi… Sizler İçin Kemer Tatil Beldesini İnceledik… Kemer Plajları,Kemerde Nerelere Gitmeli? Kemerde Ne Yeme İçmeli? Kemerdeki Eğlence Mekanları Barlar ve Diskolar… Kemer Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Kemer Akdeniz kıyısında bulunan Antalya iline bağlı olan bir tatil beldesidir. Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunur. Dünyada ve Türkiye’de bu kadar önemli bir hale gelmesi, her sene binlerce turistin akınına uğraması son 20 sene içinde gerçekleşmiştir. Önceleri köy olan bir beldeyken şu an Antalya’nın ilçesidir. Kıyı şeridi boyunca uzanan bir konumu vardır ve 20 sene öncesine kadar altyapısı, kara yolu olmadığı için uğramak isteyenleri yalnızca deniz yoluyla misafirliğe kabul ediyordu. Akdeniz bölgesinde yapılan çalışmalar sonrasında şehir hızla büyümeye başladı, her sene on binlerce kişinin akın ettiği bir ilçe haline geldi.

kemerde-nerelere-gitmeli

Kemer’de Nerede Denize Girilir /Plajları

antalya-lajlari-ayisigi-plaji

Ay Işığı Plajı: Kemer ilçesinin merkezinde bulunur ve yat marinasının arka kısmında hilal çeklinde bir şekle sahiptir. Berrak bir denizi vardır ve merkezde olması onun tercih edilme sebebidir.

kemer-adrasan-plaji

Adrasan Plajı: Kemerden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktadır ve plajın uzunluğu 2 kilometre kadardır. Suyu oldukça berraktır.

kemer-cirali-plaji

Çıralı Plajı: Olimpos antik kentinin hemen yan tarafında bulunur ve eşsiz bir manzara sahiptir. Kumsal tipi kum ve çakıl karışık olduğu için bu plaja gidecekseniz yanınıza sert tabanlı bir ayakkabı-terlik almanızı öneririz. Plaj Kemer merkeze 35 kilo metre uzaklıktadır.

phaselis-plaji--antalya-kemer

Phaselis: Diğer plajlara nazara Kemer’in merkezine oldukça yakındır. Suyu da oldukça temizdir. Muhteşem bir manzaraya sahiptir.

kemer-nereleri-gezmeli

Nerede Kahvaltı Yapılır /Mekanlar

Şelale Restoran: Kemer yerli halkının  “Doğa Harikası” olarak nitelendirdiği bir yerdir, isminden de anlaşılacağı üzere kafe şelalenin içindedir. Kahvaltınızı yaparken su sesleri eşliğinde huzur bulabilirsiniz. Mekanın tercih edilmemesinde tek etken pahalı fiyatlardır. Kahvaltı haricinde uğramayı düşünüyorsanız oldukça taze olan deniz mahsullerinden yemeyi ihmal etmeyin.

Captain Pirate: Mekan konsepti ile meşhurdur. Mekanın ortasında dev bir gemi vardır ve gemi özellikle küçüklerin ilgisini çekmektedir. Kemer merkezde bulunur ve fiyatları diğerine nazaran daha uygundur. Dikkat çekici şovlarıyla göz doldurmayı başaran mekanın kahvaltısını çok seveceksiniz.

kemerde-kahvalti-mekanlari

Qualista Lounge: Eğer şelale ve gemiden ziyade denize kıyı, daha sadece bir yerde yemek istiyorsanız o halde dünyanın hemen her mutfağından esintiler bulunan bu mekanda yatlar eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Panorama Restaurant: İnternette birçok sitede 5 puan değerlendirmesi üzerinden tam da 5 alan bir işletmedir. Beycik köyünde bulunur ve mekanın bir cami manzarası vardır. Fiyatları uygundur ve yeşillikler arasında güzel bir sabah kahvaltısı yapmanızı sağlar.

Kemer Alışveriş Yerleri

kemer-pazari

Küçük bir ilçe olmasının yanı sıra son yıllarda önem kazandığı için Kemer’de AVM tipi bir mekan yoktur. Yöre halkı ihtiyaçlarını sokak aralarındaki küçük dükkanlardan temin ediyor bu da hemen her şeyi uygun fiyatla almanızı sağlıyor. Büyük işletmelerin olmama sebebi hem ilçenin az nüfuslu olması hem de gelişmekte olan ilçeler arasında bulunmasından kaynaklanıyor. Bahsedilen bu dükkanlarda yöreye has ürünleri uygun fiyata temin edebilir, küçük hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Yöreye Has Yiyecek Ve İçecekleri

Deniz Mahsulleri: Kemer Türkiye genelinde suyu en temiz olan ilçelerden bir tanesidir sebebi de sonraları değerinin anlaşılmış olmasından ve insan çekmesinden kaynaklanır. Suyu temiz olduğu için bu temiz sularda yiyeceğiniz balıklar lezzeti konusunda tartışmasız olacaklardır. Kısacası kemerde yemeniz gereken şeylerden birisi deniz mahsulleridir.

Turunçgiller: Türkiye’nin turunçgil ihtiyacını tek başına karşılayan Antalya iline bağlı olduğu için eğer sonbahar-kış gibi aylarda Kemer’e yolunuz düştüyse kasa kasa turunçgil almayı unutmayın.

kemer-kavunlu-dondurma

Kavunlu Dondurma: Bu dondurmayı hemen her yerde görebilirsiniz çünkü çeşit Kemer’le özdeşleşmiş durumdadır. Bunun haricinde kemere özgü lezzetlerden sayacak olursak ekşili dondurmalar, başka hiçbir yerde bulamayacağınız yörük kebabı, toroslara yakın olmasından kaynaklanan toros salatası, enginarlı girit kebabı, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşit de yapılabilen borana yemeği ve daha birçok lezzete ev sahipliği yapmaktadır. Deniz kıyısında olduğu için farklı dünya mutfaklarıyla etkileşime girmesi son derece kolaydır, bu mutfaklar yörenin yemeklerinin çeşitlendirilmesi için halka fikir verir, yeni lezzetleri ortaya çıkarır.

Kemerde Nerede Gezilir? Kesin Gidilmesi Gereken Yerler /Tarihi Ve Kültürel Yerleri

beldibi-magarasi

Beldibi Mağarası: Antalya ve Kemer arasındaki bir noktada bulunan Beldibi mağarası ziyaretçilere açık bir yerdir. Yerin altıdaymış hissi vere mağarada yapılan yol sayesinde gezicilerin işi oldukça kolaylaşmıştır.

Phaselis Önyeri ve Müzesi: Likya devletinden kalma bir antik kenttir. İçinde tiyatrolar, geniş sütunlar vardır. Oldukça büyüktür. Henüz bir çalışma görmemişken gidip ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

kemer-yanartas

Yanartaş: Yöre halkında sonsuz ateş olarak anılır sebebi ise bu mekanda devamlı olarak bir ateşin yanmasıdır. Taşlarla kaplı ortamda nerden çıktığı ve neden devamlı yandığı anlaşılmayan bir ateş vardır.

Eğlence Mekanları / Disko ve Barları

Hem dünyadan hem de Türkiye’den yerli yabancı turist çektiği için gece hayatı büyük önem arz etmektedir. Gündüz çalışan kişilerin gece kafa dağıtmaları için gittikleri seçkin mekanlar şu şekildedir:

kemer-aura-bad

Aura Club: Müşterilerini oldukça ışıltılı şovlarla ağırlar, birçok ünlü sanatçıyı getirten mekandır. Oldukça nezihtir ve seçkin kişilerin uğrak mekanıdır.

club-inferno-kemer

Club İnferno: Dans pistleri, gösterileri, uygun fiyatlı içecekleri ile tercih edilebilecek bir diğer mekandır.

Fly Club: Mekan Beldibi mağarasına yakın bir konumdadır ve oldukça gösterişli bir mekandır. Mekana gitmeden evvel biraz araştırırsanız beklentilerinizi yükseltecek resimlerle karşılaşırsınız ancak durum tam tersidir. Aslında DJ performansları dışında çok da abartılacak bir yer değildir. O yüzden gitmeden evvel beklentilerinizi azaltıp uğramanızı tavsiye ederiz.

Ortalama Otel Ve Pansiyon Fiyatları

kemer-otelleri

Eğer bir tatil köyünde kalmak istiyorsanız çok şaşırtıcı bir fiyat olan 650 TL yi gözden çıkarmanız gerekir, hem de tek geceliğine! Ama şehri tanımak ve gezmek için daha hesaplı yerler arıyorsanız lüks sayılabilecek bir otelde gecelik 200, pansiyonlarda ise 50 TL ye kalabilirsiniz. Fiyatı 650 TL olan otel tatil köyü konseptine sahip.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.