Avrasya Tüneli Güzergah Haritası ve Geçiş Ücreti

Avrasya Tüneli Açılıyor. Sizler İçin Avrasya Tüneli Hakkında Aklınıza Takılan Tüm Soruları Cevapladık. Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti, Avrasya Tüneli Güvenilirliği, Avrasya Tüneli Acil Durumlara Karşı Önlemlerini ,Avrasya Tüneli Güzergah Haritası ve Diğer Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Avrasya Tünelinin kazı çalışması tamamlandı. Artık tamamen asfalt ve teknolojik sistemler kuruluyor. 20 Aralık 2016 ‘da Avrasya Tüneli açılacak. Herhangi bir erteleme söz konusu değil. Denizin altından geçen dünyanın en derin tüneli unvanına sahip Avrasya Tüneli… Avrasya tüneli 2 katlı olarak inşa edildi. Alt kısım gidiş üst kısım dönüş olarak planlandı. Avrasya Tünelinden sadece Otomobil ve Minibüsler geçebilecek. Ağır Tonajlı araçlar ve 2 tekerlekli Motosiklet bisiklet tarzı araçlar geçemeyecek.

Avrasya Tüneli 21 Aralık 2016 07:00 ‘de geçişe açılacak . Akşam 21:00 da kapanacak. 30 Ocak 2017 ‘den itibaren 24 saat hizmet vermeye başlayacak

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri(Kdv Dahil):

Avrasya Tüneli Otomobil Geçiş Ücreti : 14 TL
Avrasya Tüneli Minibüs Geçiş Ücreti : 22 TL

avrasya-tuneli-guzergahi
Avrasya Tüneli Güzergahı:

Avrasya Tünelinin amacı iki yaka arasında 2 saati bulan trafiğe çözüm amacıyla yapıldı. Neredeyse 120 dk dan fazla süren kıtalar arası geçiş Avrasya Tüneli sayesinde 15 dk’ya düşecek.

Avrupa yakasında Avrasya Tüneline Kazlıçeşme ‘den giriş yapılacak.  5.4 Km lik bir Deniz altı yolculuğundna sonra Göztepe ‘ye çıkılabilecek. Bağlantı yolları da yoğunluğu azaltmak için 2 şeritten 3 şerite çıkartılıyor. Bu çalışmalarda 20 Aralık 2016 gününe kadar tamamlanmış olacak.

avrasya-tuneli-haritasi

Avrasya Tüneli Güvenilirliği ve Teknolojisi

avrasya-tuneli-guvenlimi

Avrasya Tüneli güvenlik açısından son sistem teknolojiler ile donatıldı. Yangın yada acil durumlar için bir çok güvenlik sistemi bulunmakta. Genel güvenlik önlemlerini inceleyelim.

1)  Avrasya Tünelinde tamamen otomatik olarak çalışan radar ve hız kontrol sistemleri mevcut. Akıllı yönlendirmelerle denetimi sağlamakta

2 ) Avrasya Tüneli en modern aydınlatma teknolojisi kullanıldı. Sürücülerin dikkatini dağıtmayacak teknolojik seyir ve görüş aydınlatmaları ile rahat bir yolculuk sunacak.

3 ) Avrasya Tüneli içindeki egzoz dumanının dışarıya atılması ve içerideki havanın temiz tutulabilmesi için yükske kapasiteli havalandırma sistemleri kuruldu.

4 ) Tünelde her 100 metrede yangin tüpleri konuşlandırıldı. Ayrıca tünelin her noktasını ulaşabilecek özel yangın söndürme sistemleri kuruldu.

5 ) Asfalt ve Yolun çevresi yangına dayanıklı çok zor yanabilen maddeler ile kaplandı.

6 ) Avrasya Tüneli BBG evi gibi 24 saat her noktası izlenebilecek şekilde kamera sistemleri ile donatıldı. Ayrıca gelişmiş olay algılama sistemleri de bulunuyor.

7 ) Tünelin her noktasında özel erişim telefonları mevcut. Acil durumlarda ieribata geçilerek anında müdahale edilebilecek.

8 ) Herhangi bir sorunda genel anons sistemi kuruluyor. Bu sayede herhangi bir tehlikeli durumda sürücüler uyarılabilecek.

9 ) Alt ve üst katlar için acil tahliye ve güvenli bekleme noktaları oluşturuldu. Bu noktalarda özel oksijen odalarıda mevcut. Herhangi bir yangında bu odalarda temiz havaya ulaşmak mümkün olacak.

10 ) Her 600 metre araçlar için bekleme cepleri mevcut. Acil durumlarda bu ceplerde duraklama yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.