Avşa Adası Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Avşa Adası Denizi Nasıl ? Avşa Adası Altınkum, Yiğitler ve Halk Plajlarında Denizi Nasıl? ,Avşa Adası Denizi Tuzlumu? Avşa Adası Denizi Sıcak mı?Soğuk mu? Avşa Adası Denizi Derin mi Sığ mı? Avşa Adası Denizi Temiz mi? Avşa Adası Denizi Dalgalı mı? Avşa Adası’nda Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Avşa adası neredeyse yaz aylarında tatil yapan herkesin hayatında bir kere uğradığı tatil merkezlerinden biridir. Özellikle fiyat konusunda diğer bölgelere göre son derece avantajlıdır. DEniz kum güneş tatili istiyorsanız birazda kafa dinleme planınız varsa kesinlikle en güzel tercihlerin başında avşa adası gelmekte. Fakat avşa adasına daha önce hiç gitmemiş iseniz denizi hakkında bazı özellikleri bilmeniz gerekiyor. Özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyen kişiler için deniz hakkında genel bir bilgi çok önemlidir.

Avşa denizi tipik balıkesir plajlarına benzemektedir. Avşa denizi çocuklu aileleri ve yüzme bilmeyenler için son derece uygundur. Deniz gayet sığdır. Neredeyse tüm plajlarında 200 metre bile gitseniz belinizi zor geçer. Bu nedenle kolay kolay bogulma vakalarına raslanılmaz hatta son 3 yılda herhangi bir bogulma kaydı bile girilmemiştir. Denizin soğukluğuna gelince ayvalık kadar soğuk olmasa da yinede bir antalya denizi sıcaklığı beklemeyin. Avşa denizi biraz soğuktur. Avşa denizi en sıcak dönemi temmuz 20 ‘si ile ağustos 10 ‘u aralığında olmaktadır. Bu dönemde dahi biraz soğukluk hissedilmektedir. Fakat yinede bu temizlikte pırıl pırıl deniz için değer.

Avşa denizinde genellikle hafif bir dalga olur. Fakat temmuz sonlarında ve ağustos 15 civarına kadar deniz gayet durgundur. Ağustos ayının sonlarına doğru dalgalar artar ve büyür. Genellikle Eylülden sonra yüzmek sıkıntılı hale gelir. Fakat bu bölgedeki dalgalar sizi açığa çok fazla çekmez bu nedenle eğlenceli dalgalardır.

Avşa denizi temiz mi? Avşa bir ada. tabi ki bir çok bölgeye göre son derece temiz bir denizi bulunmakta. Hatta halk plajları haricinde bir çok bakir bölgesinde denize girmeyi denemelisiniz. Yaz ayrından hem uygun fiyatlı hemde güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız Avşa kesinlikle tercih edilebilir.

Avşa adası denizi tuz oranı ise son son derece iyidir. Göz yakmaz ve denizden çıktığınızda üzerinizde tuz izleri olmaz. Tuz oranı en ideal denize girilebilecek tatil beldeleri arasındadır.

Avşa Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Avşa denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Avşa adası denizi taşlık mı kumluk mu? En çok sorulan sorular arasında Avşa adasındaki neredeyse tüm plajlar altın sarısı kumlarla çevrilir. Denizin içide aynı şekilde kumluktur. Deniz terliği v.s kullanmanıza kesinlikle gerek yoktur. Sadece bazı bakir bölgelerden denize girecekseniz bazı kısımlarda taşlıklar olabilmektedir. Bu bölgelerde denize girecekseniz deniz terliğini tercih etmelisiniz. Fakat halk plajı gibi bir çok plajında pırıl pırıl kumlara basarak denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.