Ayak Kemiği Çıkıntısı Nasıl Geçer? Evde Tedavi Yöntemi

Ayak Kemiği Çıkıntısı Nasıl Tedavi Edilir? Ayak Kemiği Çıkıntısı Neden Olur? Ayak Kemiği Çıkıntısı Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ayak Kemiği Çıkıntısı Medikal Tedavisi , Ayak Kemiği Çıkıntısı Evde Tedavisi Nasıl Yapılır? Ayak Kemiği Çıkıntısı Tüm Sorularınızın Cevabı Özel Haberimizde…

Ayak Kemiği Çıkıntısı son zamanlarda en en çok görülen fiziksel hastalıklardan biridir. Ayak Kemiği Çıkıntısı tedavisinde doktorlar ortak nokta bulamamaktadır. Bir grup doktor Ayak Kemiği Çıkıntısı kremlerle yada fizik tedavisi ile düzelmeyeceği konusunda kesin konuşmakta. Bir grup doktor ise yeni başlayan Ayak Kemiği Çıkıntısı tedavisi medikal ürünlerle kolaylıkla olacağını belirtmekte. Tıp dilinde ise Hallux valgus denmektedir.

Aslında Ayak Kemiği Çıkıntısı ilginçtir Dünyada en çok Türklerde ve Almanlarda görüldüğü tespit edilmiştir. Alman Profesörler bu konuda çok fazla çalışma yapmaktadır ve Alman profesörlerin bir çoğu fizik tedavi ve medikal tedavilerle İleri Düzey Ayak Kemiği Çıkıntısı olmayan hastaların iyileştiği konusunda bir çok olumlu görüş belirtmektedir.

Ayak Kemiği Çıkıntısı Neden Olur?

Ayak Kemiği Çıkıntısı sorununu genetik ve yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanabilir. Genetik olan Ayak Kemiği Çıkıntısı sorunu ileri seviye ise ameliyat ile sağlıklı hale getirilebilir. Genetik olarak yeni başlayan Ayak Kemiği Çıkıntısı hastalığında medikal tedaviler ile de başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

yeni-baslayan-ayak-kemigi-cikintisi-tedavisiYukarıdaki resimdeki Ayak Kemiği Çıkıntısı yeni başlayan ve tedavisi medikal ve fizik tedavi ile sağlıklı hale getirilebilir.

İkinci Ayak Kemiği Çıkıntısı sorununu kaynağı ise yanlış ayakkabı seçimi diyebiliriz. Özellikle bayanlarda dar ve sivri uçlu ayakkabılar Ayak Kemiği Çıkıntısı yapmaktadır. Genellikle çalışan kadınlarda çok daha fazla görülmektedir.

Ayak-Kemigi-cikintis-sebebi
Ayak Kemiği Çıkıntısı hastalığının en büyük dostu sivri uçlu ayakkabılar…

Ayak-Kemigi-cikinrtisi-neden-olur
Yukarıda resimde gördüğünüz gibi aslında elinizle de nasıl olduğunu görebilirsiniz. Yukarıdaki gibi baş parmak sıkıştıkça kemik çıkıntısı olmaktadır. Ayağınızda aynı bu şekilde sıkışmakta ve kemik düzeni bozulmaktadır.

Ayak Kemiği Çıkıntısı Fizik Tedavisi

Ayak-Kemigi-cikintisi-fizik-tedavisi

Öncelikle Ayak Kemiği Çıkıntısı fizik tedavisi çok basit şekilde tedavi edilmektedir. Tabi ki sadece yeni başlayan Ayak Kemiği Çıkıntısı sorununda fizik tedavi yöntemi kullanılmakta. Yukarıdaki gibi bir dikenli top ile ayağınızı her gün 5 dakika boyunca ileri geri hareket ettirmelisiniz. Bu sayede kemikler toparlanacaktır.

Ayak-Kemigi-cikintisi-fizik-tedavisi2
İkinci yöntem ise Ayak Kemiği Çıkıntısı olan ayakta elinizle topuğumuzdan ve çıkıntı olan kısımdan sıkıştırır şekilde bastırın . Bu şekilde ayak kemikleriniz düzene girecektir. Ortalama bu hareketi 10 set olarak 3 tekrar yapmalısınız.

Ayak-Kemigi-cikintisi-fizik-tedavisi3
Üçüncü yöntem ise ayak ayak parmaklarınızı uzatıp aşağı doğru kapatmaya çalışın. Bu şekilde baş parmağınız rahatlayacak ve Ayak Kemiği Çıkıntısı azalacaktır.

Ayak-Kemigi-cikintisi-fizik-tedavisi4
Yukarıdaki yöntemi biraz daha kolaylaştırmak için bir ip parçasını ayağınızın önüne koyup ipi yerden alıp kaldırıp tekrar bırakın. Bu işlemi de ortalama 10 set olarak 3 tekrar yapmanız gerekmektedir.

Ayak Kemiği Çıkıntısı Medikal Tedavisi

Ayak-Kemigi-cikintisi--medikal-tedavisi

Ayak Kemiği Çıkıntısı için bir çok medikal tedavi yöntemi bulunmaktadır. Medikalciler de yada medikal ürün satan eczanelerde bulabileceğiniz Ayak Kemiği Çıkıntısı bandajlarını kullarakta hem ağrılardan kurtulabilirsiniz hemde Ayak Kemiği Çıkıntısı tedavisinde en iyi çözümü denemiş olursunuz. Bütün medikalcilerde bu bandaj bulunmaktadır.

Ayak Kemiği Çıkıntısı Bandajı piyasada ortalama 30-35 TL civarında fiyatla satılmaktadır.

İsterseniz evde kendinizde yapabilirsiniz. Lastik bandajı ayağınızın baş parmağını çevreleyecek şekilde çok fazla sıkmadan sarın. Tüm gece kalsın. Sabah çıkarabilirsiniz fakat rahat ediyorsanız gün boyu bu tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.

İkinci ürün ise Amerikan malı olan Valgomed adındaki Ayak Kemiği Çıkıntısı medikal aparattır. Bu parça baş parmağınızın yanına koyularak kemiğinizi düzeltmeye yaramaktadır. Aşağıdaki resimde nasıl kullanıldığı görülmektedir.

Ayak-Kemigi-cikintisi-medikal-tedavisi

Ayak Kemiği Çıkıntısı Ameliyatı

Ayak-Kemigi-cikintisi-amaliyati

Ayak Kemiği Çıkıntısı konusunda gideceğiniz doktor çok önemlidir. Bazı doktorlar hemen ameliyat demektedir. Aslında çok zor bir ameliyat değildir. Local anestezi altında ameliyatı yapılmaktadır. Ayak Kemiği Çıkıntısı Ameliyatı ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Ameliyat ile söyle yapılmakta. Önce çıkıntı olan yeni başlayan Ayak Kemiği Çıkıntısı ise çıkıntı kısmı törpülenir. Fakat ileri düzey Ayak Kemiği Çıkıntısı sorunu varsa baş parmak kemiğinde bozulan kısım kesilir ve parmak düzeltilir. Ameliyatın son noktasında ise başparmak kemikleri vidalanarak işlem sona erer. Ayak Kemiği Çıkıntısı ameliyatından sonra ortalama 3 gün sonra yürüyebilirsiniz.

Ayak Kemiği Çıkıntısı Ameliyatı Fiyatı ortalama 1.500 TL ile 2.500 TL arasında fiyatlarla yapılmaktadır.

 

Yorumlar
  1. Derya dedi ki:

    İyi akşamlar ayak kemigi ile ilgili yazınızı okudum ameliyat fiyati uygun fakat Nerede yapılıyor yazmamissiniz

  2. Hatice Alpargan dedi ki:

    Mükemmel anlatım ????

  3. Hatice Alpargan dedi ki:

    Mükemmel anlatım tebrikler ?