Balgam Söktürücü İlaçlar (En İyi En Hızlı Rahatlatan Reçetesiz)

Kış Ayları Gelince En Büyük Sıkıntılardan Biride Kronik Balgam Sorunudur. Türkiye’de 10 kişiden 6 sı Kış Aylarında Balgam Sorunu Yaşamakta. Özellikle Sigara İçenlerde Çok Daha Fazla Görüşmekte. Sizler İçin Reçetesiz Alabileceğiniz ve Balgam Söktüren En İyi İlaçları Derledik.

Daha çok sigara içen kişilerde yaygın olarak görülmekte olan balgam, akciğerlerde yer alan hücrelerin üretmiş olduğu bir sıvı olarak adlandırılabilmektedir. Söz konusu olan balgam trake borularına yapışmış olan toz gibi zararlı maddeleri dışarı atabilmek için oluşmaktadır. Günümüzde dünya üzerinde ve ülkemizde sigara kullanımı yaygın olarak görülmektedir. Pek çok farklı hastalığa neden olan sigara, bahsedilen balgamın oluşmasına da yol açmaktadır. Ancak çeşitli hastalıklar sonucunda da oluşabilen balgam için günümüz tıp sektöründe balgam söktürücü ilaçlar elde edilmiştir. En iyi ve etkili olan ilaç çeşitleri ise şu şekilde yer almaktadır;

En İyi En Hızlı Rahatlatan Reçetesiz Balgam Söktürücü İlaçlar


Asist Cold C Toz: İlacın etken maddesi parasetamol, asetilsistein ve C vitamini olarak geçmektedir. Kişilerde görülen aşırı balgamlar yüksek ateşlenme ya da grip gibi hastalıklar ile birlikte görülebilmekte ve bahsedilen ilaç öksürük, ateşlenme ve aşırı balgamların iyileştirilmesini sağlama özelliği bulunmaktadır. Bunların yanı sıra ağrıların giderilmesi etkisine sahip olan ilaç, üst solunum enfeksiyonlarında da etkilidir.
Dekoferin- E Şurup: Guaifenesin etken maddesini içermekte olan şurup halindeki ilaç, balgamın koyuluğunu azaltmakta ve solunum yollarındaki salgıların yapışkanlığını azaltmaktadır. Burun boşluklarında yer alan şişkinliklerin azalmasını da sağlamakta olan şurup, bunun ile birlikte daha rahat nefes almanızı da sağlamaktadır. Göğüs tıkanıklığı olan hastaların öksürük ile birlikte balgamı rahat şekilde dışarı atmalarına da imkân tanımaktadır.


Daymol Efervesan Tablet: Asetilsistein ve parasetamol etken maddesi olan balgam söktürücü ilaç, yoğun şekilde görülmekte olan balgamın parçalanmasını ve dışarı atılabilme işleminin daha hale getirilmesine imkân tanımaktadır. Meydana gelebilecek olan soğuk algınlığı ve de grip gibi hastalıklarda da kullanılabilmektedir. Koyu balgamların, burundaki tıkanıklıkların ve ağrıların azaltılmasını da sağlamakta olan ilaçtır.

Mucofıx 1200/400 Efervesan Tablet: Akciğer ve göğüs kaslarının gevşetilmesini sağlamakta olan ilacın etken maddeleri ise asetilsistein ve doksofilindir. Burundaki solonum yollarının genişlemesini ve buna bağlı olarak da daha rahat nefes almanızı sağlamaktadır. Daha çok KOAH hastaları ve de astım hastaları için kullanılan ilaç, yoğun balgamın dışarıda daha kolay atılmasını da sağlamaktadır.
Alles 600 Mg Efervesan Tablet: Soğuk algınlığına ve de üşütmeye bağlı olarak meydana gelen hastalıklar için yaygın olarak kullanılmakta olan Alles 600 mg Efervesan Tabletin etken maddesi ise asetilsisteindir. Solunum yollarında meydana gelen aşırı balgamların eritilmesi ve kolayca dışarı atılmasını sağlamakta olan balgam söktürücü ilaç, kullanım sırasında öksürüğe neden olur ve balgamın daha kolay şekilde dışarı atılmasını sağlamaktadır.


Sekrol 15 Mg Pediatrik Şurup: Ambroksol hidroklorür etken maddesi olan Sekrol 15 mg Pediatrik şurup, solunum yollarında meydana gelen aşırı yapışkan halindeki balgamların şiddetini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra orta kulak iltihabı, nefes darlığı, bronşit ve burun iltihabı gibi hastalıkların giderilmesini de sağlamakta olan etkili ilaç çeşitleri arasında yer almaktadır.
Sudafed Ekspektoran: Solunum yollarında görülmekte olan aşırı salgıların azalmasını sağlamakta olan Sudafed Ekspektoran ilacının etken maddeleri ise guaifenesin ve psödoefedrin hidkolürdür. Üst solunum yollarını açılmasını ve de göğüsteki tıkanıklıkların açılmasını sağlamakta olan ilaç bunun yanı sıra kişilerde öksürüğün artmasını sağlar ve balgamın kolay şekilde dışarı atılmasının önüne açmaktadır. Bahsedilen balgam söktürücü ilaç yalnızca doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır ve 12 yaşından küçüklerin kullanımı yasaktır.

Balgam Söktürücü İlaçların Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok farklı hastalık ya da nedenlerden dolayı kişilerde balgam görülmekte ve bu balgamlar özelliklerine göre farklı ilaç tedavileri uygulanarak, dışarıya atılabilmektedir. Söz konusu olan ilaçların özellikleri genel olarak aynıdır. Hastaların solunum yollarının açılmasını, aynı zamanda öksürük oranlarının artmasını sağlamakta olan balgam söktürücü ilaçlar, meydana gelen hafif ya da şiddetli balgamların daha kolay şekilde dışarıya atılabilmesine imkân tanımaktadır. Balgam atmak sırasında görülebilecek olan kanlı balgam için uzmanlar uyarılar yapmakta ve kanlı balgam tüküren kişilerin acil olarak doktora başvurmaları istenmektedir. Çünkü kanlı balgam çıkarmak, akciğer rahatsızlığının belirtisi olabilmekte ve bu tür hastalıkların da ciddi sonuçlara yol açabileceği bilinmektedir. Aynı zamanda kanlı balgam bazı durumlar için hastalarının kan kanseri olduğunu da belirtebilmekte ve bu tür durumlar için kesinlikle zaman kaybedilmemelidir. Ancak her kanlı balgam atabilen kişiler içinde kötü düşünmenin doğru olmadığı da bilinmektedir.

Balgam Söktürücü İlaçlar Kullanarak Balgam Nasıl Atılır?

Kişilerde sabah görülen balgamlar genel olarak sigara kullanımı nedeni ile oluşmaktadır. Bu tür durumlar için doğal yöntemler kullanılarak balgamın dışarı atılması mümkün olmaktadır. Söz konusu olan doğal yöntemlerin başında ıhlamur çayı gelmektedir. Ihlamur çayı akışkan sıvının eritilmesini sağlamakta ve bu sayede kolayca balgamın atılmasına imkân tanımaktadır. Ancak çeşitli hastalıklar nedeni ile oluşan balgam için balgam söktürücü ilaçların kullanılması tavsiye edilmektedir. Daha çok sıvıların eritilmesini ve de solunum yollarının rahatlayarak açılmasını sağlayan ilaçlar, hastaların öksürmelerini de sağlar ve balgamın dışarıya sorunsuz, aynı zamanda da acısız şekilde atılmasını sağlamaktadır.

Yorumlar
  1. Ali dedi ki:

    Aslında akşamları tuzlu suyu burnunuza çekerseniz balgamı temizliyor. Acayip rahat uyursunuz balgam sorununu ben böyle çözdüm.