Baş Ağrısını En Hızlı Geçiren En Etkili Yan Etkisi Olmayan İlaçlar

Ağrı Kesici İlaçlar… Günümüzde her 2 Kişiden 1’i Kullanmakta… Peki En etkili Ağrı Kesici İlaç Hangisi? Hangi Ağrı Kesici En Az Yan Etkiye Sahip? En Hızlı Ağrıyı Geçiren Ağrı Kesici İlaç Hangisi?Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Baş ağrısı, çok insan için ciddi bir problem niteliği taşımaktadır. Zira baş ağrısı kimi zaman kişileri oldukça zorlayabilmektedir. Dönem dönem katlanılmaz dahi olabilen baş ağrısı, pek çok kişinin kurtulması zor problemleri arasında yer almaktadır. Baş ağrısını, alternatif yöntemler ile geçirebilecek iken çeşitli ilaçlar da bu yöntemde en ideal kabul edilebilecek ürünler arasında yer almaktadır. Baş ağrısını geçirmek için ağrı kesici alma alışkanlığımız uzun yıllardan beri devam etmektedir. Vücudumuz buna alıştığında ilaçlarımız bize karşı diren göstermediğinde bu ilaçların oldukça kullanılabilir olduğunu belirtmekte büyük bir fayda bulunuyor. Aşağıda baş ağrısı için ilaç isimlerine, etkilerine ve yan etkilerine oldukça fazla değindik.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-dolarex
Ağrı Kesici Dolarex 

Genellikle aslında kadınların adet ağrılarını azaltmak için kullandığı ilaçlardan biridir. Fakat son 5 senedir ağrı kesici olarak Türkiye’de en çok kullanılan ilaçlar arasına girmiştir. Mide ile dosttur. Herhangi bir büyük yan etkisi bulunmamaktadır. Ağrıyı ortalama 15 dk içinde hafifletir. 30 dk içinde tamamen keser. Baş ağrısı ve miğren tedavisinde rahatlıkla kullanılır.  Baş ağrısı konusunda en etkili ilaçlar sıralamasında en başarılı ve en etkili olan ilaçtır.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-novalgin
Ağrı Kesici Novalgin

Baş ağrısı denilince akla ilk gelen ilaçlar arasında yer almaktadır. Pek çok insan baş ağrısını geçirmede son derece etkili olmuş olduğundan dolayı sıklıkla Novalgin kullanmakta ve yanında bulunmaktadır. Gerçekten de Novalgin, ağrı kesici niteliği olan bir ilaçtır ve yapılan araştırmalar sonucunda da kişiye oldukça yardımcı olduğunu da söylemek mümkündür. Novalgin’in etki süresi oldukça düşüktür ve ilacı aldıktan ortalama 20-25 dakika içerisinde başınızdaki ağrıyı hafifleterek sizi baş ağrısından kurtarmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte, Novalgin zaman zaman kişilerde yan etkiye de sahip olabilmektedir. Halen başınızın ağrıması, çeşitli mide bulantıları da bu durumlar arasında yer alabilmektedir.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-panalgine
Ağrı Kesici 
Panalgine

Piyasada etkisi oldukça fazla olduğu bilinen bir ilaç olarak dikkat çekmektedir. Yan etkilerinin birçok ilaca göre etkilidir. Zira ilaçta yer alan madde parasetamol olarak bilinmektedir. Bu, oldukça etkili maddedir ve doğrudan baş ağrısı için ağrı kesici nitelikte görev yapar. Aynı zamanda bu ilaç yalnızca baş ağrısın geçirmekle de kalma. Birçok ağrı için doğrudan kullanılabilmekte olan ilaç, eczanelerde reçetesiz bir şekilde satılmaktadır. Siz de bu ilacı kullanabilir ve ağrınızın geçmiş olup olmadığı ile ilgili yorumu ilaç yorumlarına yapabilirsiniz. Diğer ağrı kesicilere göre içerisinde ayrıca kafein de bulunmaktadır.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-apranax
Ağrı Kesici 
Apranax

Apranax, ağrı kesici deyince akla ilk gelen ağrı kesiciler arasında yer almakla birlikte, en çok ilaca göre de çok daha etkili olarak sonuç vermektedir. Özellikle migren atakları olan kimseler için önerilmiş olan bu ilaç, çok güçlü bir ağrı kesicidir. Kısa bir süre içerisinde baş ağrınızı geçirebilir. Bunun dışında diş ağrısı, adet ağrısı ya da bunun gibi ağrılar için de birebir bir ilaç olduğunu söylemekte fayda bulunmaktadır. Baş ağrısı ilacı apranax kullanarak kısa bir süre içerisinde ağrıdan kurtulmak mümkün olacaktır. Piyasada 2 adet çeşidi bulunmaktadır. Apranax Fort ve ve büyük ağrılarda kullanılması için Apranax Plus.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-advil
Ağrı Kesici 
Advil

Baş ağrısını geçirmeye yönelik olan ortaya çıkarılmış olan bir ilaç da özellikle kronik baş ağrısı problem yaşayan kişiler için bir numaralı çözüm kaynağıdır. Etki süresi oldukça kısa olmakla beraber, gün içerisinde pek çok kişi de eczaneye bu ilacı almak üzere gitmektedir. Advil’in hızı etki eden bir ilaç olması sebebiyle eczanelerde sıklıkla bulunması da verilen bilgiler arasındadır.

bas-agrisi-geciren-ilaclar-majezik
Ağrı Kesici 
Majezik

Ağrı kesicilerin başında gelen Majezik genellikle hanımlar tarafından adet dönemi boyunca kullanılmaktadır. Yumurtalıklar üzerinde rahatlatıcı bir ağrı kesici etkisi olduğunu söyleyebileceğimiz bu ilaç, aynı zamanda baş ağrısını engellemek için de sıklıkla kullanılabilmektedir. Sizin de baş ağrısı problemleriniz varsa, çok kısa bir süre içerisinde çözmek için oldukça yararlı bir ilaç olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Majezik birçok eczanede satılmakla birlikte, oldukça kolay buluna ilaçlar arasında yer almaktadır. Siz de bu ilacı deneyerek etkili olup olmadığına dair bir yorum yapabilirsiniz. Majezik en etkili ağrı kesiciler arasında yer almakta ve ülkemizde de sıklıkla kullanılan bir ağrı kesici olarak bilinmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.