Baş Belası Miğren Ağrılarına Alternatif Bitkisel Tıp Çözümü

İnsanlığın Başına Gelen En büyü Bela Miğren… İnsanlara Hayatı Zehir Eder… Fakat Bazı Yöntemlerle Bu Beladan Kurtulabilirsiniz…

Migren Ağrıları İçin Alternatif Çözümler

Baş ağrısı insanların henüz kesin bir çözüm bulamadığı en etkili hastalık türüdür. Baş ağrısı deyince birçok insanın aklına hemen migren gelir. Bu yüzden çoğu insanın korkulu rüyası haline gelmiştir

Migren diye tabir edilen çok şiddetli baş ağrısı,nörolojik bir hastalıktır. Sadece şiddetli baş ağrısı değil bunun yanında bulantı, kusma, bazı yiyeceklere olan hassasiyet, ışıktan ve sesten oluşan rahatsızlık, sinir sistemi ve sindirim sistemi bozukluğu, başın tek taraflı şiddetli bir şekilde ağrımasıdır.

Migreni tetikleyici bir çok etken vardır. Bunların ilk başında stres gelir, stres migrenin bağlantısıdır, endişe, gerilim, heyecanlanma, kızgınlık, uykusuzluk ve öğün atlama gibi sebepleride vardır. Yapılan araştırmalara göre batılı ülkelerde 100 erkekten 6’sında ve 100 kadından 18’inde migren görülmektedir. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre her 100 kişiden 16’sında migren görülmüştür. 5 kadından yakalaşık 1’inin ve 10 erkekten yaklaşık 1’inde migren rahatsızlığı olduğuna rastlanmıştır.

Peki migen için neler yapmalayız? Aldığımız ağrı kesiciler ağrıyı sadece bir süreliğine erteliyor. Bunun içn alternatif seçeneğimizde çok buna günlük yaşantımızdan başlamalıyız.

Düzenli uyuyun,düzenli yemek yemeğe çalışın, migreni tetikleyen yiyeceklerden uzak durun (kafain, eski peynir, etlere konulan koruyucular vb.) stresi azaltın ve stresten uzak durun, çevresel etkenlerden kaçının, güneş gözlüğü kullanın, dumanlı, kokulu ortamlardan uzak durmaya özen gösterin. Migren tuttuğu zaman ise soğuk su ile duş alınız, karanlık ve sesiz yerde bir süre uyumaya çalışın, ağrının olduğu yere nane yağı sürün,ağrı ilk başladığı sırada alnınıza ve şakaklarınıza vicks kremi ile masaj yapın, başınızı sıkıca sarın bilinen eski yöntem olmasına rağman etkisini korumaktadır, her birkaç saatte bir yemek yiyin, bol bol su tüketin, balık yağı, B2 vitamin hapı kullanın .

Bunların yanında bitkisel çözümlerde yer almaktadır. Tuz ve limon suyu bitkisel çözümlerin başrolüdür. Daha sonra yoğurtotu, mercanköşkü, mayıs papatyası ve civan perçemi, zencefil çayı, cayenne biberi, veba otu, gümüşdüğme, mabet ağacı, ökse otu, nane, çarkıfelek çiçeği, sarı yonca çiçeğinin migrene iyi geldiği bilinir.

Ayrıca çok yakın bir arkadaşımın da Migrenden kurtulma yöntemini sizlerle paylaşayım. Kendisi Migren ağrısı başladığında kulak ve kaş bölümlerini mandal ile sıkıştırınız. Bir süre böyle kaldığınızda migren ağrılarının hafiflediğini göreceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.