Başkanlık Referandumu Ne Zaman Yapılacak? Referandum Tarihi

Sadece Türkiye’nin Değil Aslında Tüm Dünyanın Yakında Takip Ettiği Başkanlık Referandumu Tarihi Ne Zaman? Başkanlık Referandum Oylaması Ne Zaman Yapılacak? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Mecliste tüm yasalar yavaş yavaş geçiyor ve anayasamız değişiyor. Herkesin gözü kulağı ise başkanlık referandumunda. Aslında sadece vatandaşlar değil , Dünyadaki neredeyse Türkiye ile bağlantısı olan Tüm ülkelerde başkanlık referandumunun ne olacağı konusunda beklentiler mevcut.

Başkanlık Referandumu Bekir Bozdağ’ın açıklaması ile net bir tarihe kavuştu. Başkanlık Referandum tarihi 2 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak. Saat 8:00 başlayacak ve 17:00 sona erecek. Evet ve Hayır oylarının sayılacağı için 2 Nisan 2017 Pazar gecesi sonucun açıklanması bekleniyor.

Doğu illerinde ise hala belirsizlik sürüyor. Ne kadarda Nisan ayında hava şartları iyi olması beklense de yinede bir çok köy ve ilçede hava şartları sıkıntılı olması bekleniyor. Ulaşım zorlukları yaşanabilecek.

referandum-tarihi-ne-zaman

Ayrıca doğu illerinde bahar gelmesiyle terör olaylarının artması ve seçimlerin sağlıklı yapılamaması için terör örgütlerinin müdahaleleri olması ihtimalide mevcut.

Ak Parti Başkanlık Referandumu çalışmaları ise 7 Şubatta 2017 tarihinde başlayacaklarını açıkladı. Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım Türkiye için Başkanlık Referandumundan Evet Çıkmasının En Hayırlısı Olduğunu belirterek Tüm Halkımıza Başkanlık Sistemini Başta ben olmak üzere bakanları ve milletvekilleri ile halkımıza anlatılacağını belirtti. Başbakan Binali Yıldırım Tüm Türkiye’de ayak basmadık il bırakmadan gezeceğini ve halka Başkanlık Sistemini anlatacağını belirtti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.