Bebeklerde Yüksek Ateş En Hızlı Etkili Şekilde Nasıl Düşürülür?

Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür? En Etkili ve En Hızlı Yöntemlerle Bebeklerin Ateşini Düşürme… Özel Yöntemler…

Bebeğiniz ateşlendi ve siz bebeklerde ateş nasıl düşürülür? Sorusuna cevap arıyorsanız yazımıza göz atmanızda fayda var. Bebeklerinin ateşlenmesi her anne babanın korktuğu ve başa geldiğinde telaş yaptığı bir durumdur. Öncelikle bebeğiniz 6 aylıktan küçükse ateşi 37.5-38 dereceden yüksekse, bebeğiniz daha önce havale geçirdiyse, nefes alıp verirken zorlanıyorsa, aşırı derecede ishal ve kusma varsa, uyku hali gözlemleniyorsa, sürekli ağlıyorsa derhal en yakın sağlık kurumuna gitmenizi önermekteyiz. Ateş yükselmesi doktorların gözünde bir nevi uyarı anlamı taşımakta, tek başına bir hastalık olarak kabul görmemektedir. Hatta sağlıklı bebeklerin, çocukların yılda birkaç kez ateşlenmesini beklediklerini belirtmektedirler.

 

Ateş en basit tanımıyla vücut ısısının normal değerlerinin artmasıdır. Ateşin türleri vardır. Bunlar sırasıyla subfebril ateş, hafif ateş, orta ateş, yüksek ateş ve hiper ateş olarak sıralanabilir. Ateş, koltuk altından, dilaltından, kulaktan veya makattan ölçülebilir. Bir bebeğin ateşi 37.5 dereceye kadar normal sayılmaktır. Makattan ateş ölçümlerinde bu sınır 38 dereceye çıkabilmektedir. Bu sınırlar subfebril ateş kategorisine girmektedir. Şayet bebeğinizin ateşi bu sınırların üzerindeyse ateş düşürülmeye çalışılmalıdır. İlk akla gelen sirkeli bezle vücudu silmek, bebeğin üzerini örtmek yapılmaması gereken uygulamalardandır. Doğru olan, yapılması gereken ateş düşürme yöntemlerinden en sık kullanılanları sizler için listeledik. Bu uygulamaları yaparken bebeğinizin ateşini her 15 dakikada bir kontrol etmelisiniz.

-Bebeğin durduğu odadaki sıcaklığı düşürmek.

-Bebeğin üzerindeki kıyafetleri çıkarmak.

-Bitkisel bir çözüm önerisi olarak; limonlu suya bebeğin çoraplarını batırıp, giydirmek.(Ateş düşürme konusunda etkili ve denenmiş bir çözümdür.)

-Ilık bir duş aldırmak.(Duşun ılık olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Kesinlikle soğuk duş aldırmayınız.)

-Ateş düşürücü, şurup içermek veya fitil kullanmak.

 

Bebek ateşlendiği zaman vücudu bir nevi savaş verip, kendisini savunduğu için enerji ihtiyacı artacaktır. Emziriyorsanız, bebeğinizin emmesini sağlamalısınız. Emme döneminde değilse; çorba, ılık meyve suyu gibi sıvı gıdalarla beslemeye çalışmalısınız.

Fitil, bağırsaklar tarafından doğrudan emildiği için ateş üzerinde şuruptan daha etkili olmaktadır. Fitil, şurup gibi ateş düşürücü ilaçlardan herhangi birini kullanacaksanız prospektüsünde bulunan yan etkiler, kullanım dozu gibi bölümlerini mutlaka okumanızı önermekteyiz. Bebeğinizin ateşi tüm bu uygulamalara rağmen düşmediyse doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.