Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Belimde ağrı var hangi bölüme gitmeliyim, Belim ağrıyor hangi doktora gitmem lazım, Beldeki Ağrıya Hangi Bölüm ve Doktor Bakar? Bel Ağrısı İçin En İyi Doktorlar Sorularınızın Doğru cevabı Haberimizde…

Günümüzde insanlığın en büyük sorunlarının başında Bel Ağrısı gelmekte. Bel ağrısı günümüz şartlarında neredeyse her 10 insandan 8 inde görüşmekte. Yaşam şartları hareketsiz çalışma ortamları bel ağrılarının en büyük sebepleri arasında. Özellikle insanlarda 30 yaşından sonra bel bölgesinde bir çok sorun yaşanabilmekte. Bel ağrısının sebebi ise onlarca hastalık ve sorun olabilir. bunların başında bel bölgesindeki disklerde aşınma veya sıvı eksikliği gelmekte. Bunun gibi bir çok sorun bel ağrısına sebep olmakta. Özellikle çok sık bilgisayar başında zaman geçirenlerde hareketsizlik ve oturma bozuklukları nedeniyle bel ağrısı çok sık görülmektedir.

Bel Ağrısı çok ciddi bir sorundur ve kesinlikle doktor kontrolü şarttır. Türkiye’de genellikle bel ağrısı çok şiddetlendiğinde yada oturup kalkamaz hale gelindiğinde doktora başvurulur. Bu da maalesef ilerlemiş sorunların çözümünü zorlaştırır. En doğrusu bel ağrısı hissettiğinizde hemen doktora görünmeniz.

Bel Ağrısı İçin Ne Zaman doktora Gidilir?

Bel ağrınız devamlı artıyorsa ,oturduğunuz yerde belinizde ağrı hissediyorsanız, belinizde kitlenme oluyorsa, idrar yaparken zorlanıyorsanız, Ayağa kalkarken bir yerlere tutunarak kalmak gerekiyorsa bel ağrısı için bir doktora görünme zamanınız gelmiştir.

Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Günümüzde maalesef bir çok kişi hangi hastalık için hangi doktora gidileceğini bilmemekte. Özellikle bu konuda bilinçsiz olmak bile maalesef doktora gitmekten insanları uzaklaştırmakta. Bel ağrısı hissedildiğinde günümüzde herkes bel ağrısına hangi bölüm bakar diye aratmakta. Bir çok internet aramasında maalesef doğru bilgiler verilmemekte. Bel ağrısı için hangi bölüme gidilir sorusunun en doğru cevabı ise ağrı şiddetli değilse ve yeni başlamış ise Ortopedi Bölümüne gidilmesi gerekmektedir. Fakat ağrı artmışsa ve dayanılmaz duruma gelmiş ise Nöroşirurji Bölümüne gidilmesi gerekiyor. İnternet üzerinde bir çok sitede maalesef fizik tedavi bölümüne gidilmesi gerektiğinden bahsedilmekte. Fakat fizik tedavi bölümü bel ağrısının neden olduğunun tespitinden sonra gidilebilecek bir bölümdür.

Bel Ağrısı İçin Doktora Gidildiğinde Nelere Bakılır?

Türk halkında doktora gidildiğinde başımıza bir sürü tetkik ve tahlil yapılacağını düşünüldüğü için doktora gitmek hep geri plana itilir. Fakat bel ağrılarında çok kolay şekilde sorun saptanabilmektedir. Doktorlar genellikle ilk olarak bilgisayarlı tomografi ve mr çekilmesi istemektedir. Bu şekilde sorun net bir şekilde anlaşılır. sorun tespit edildikten sonra ona göre doktor yönlendirmesi yapılabilir. Özellikle belinizde kayma yada dar kanal hastalığı gibi sorunlar çıkmış ise Beyin ve Sinir Cerrahına görünmeniz tavsiye edilecektir. Bel hastalıklarının tespiti kolay olsa da uzman kişiler ve deneyimli kişilerce yapılması çok önemlidir.

Bel Ağrısı ve Bel Fıtğı İçin En İyi Doktorlar

Bel Ağrınız şiddetli ise ve Ameliyat gerektiren durumlar var ise Doç. Dr. Aydın Arslan ,Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay , Op. Dr. M. Levent Deniz , Prof. Dr. İrşadi İstemi Yücel , Doç. Dr. Tufan Cansever ,Doç. Dr. Serhat Mutlu ,Doç. Dr. Yavuz Aras gibi bel fıtığı ve ağrısı konusunda uzman doktorları sizlere tavsiye edebiliriz. hepsi son derece başarılı ameliyatlara imza atmaktadır. Listedeki bir çok doktor tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapmaktadır.

Yorumlar
  1. Yildirkm dedi ki:

    Aşırı bel ağrım var. Fizyoterapist e gittim ama anlamadı . Doğrusu ortopedi uzmanı imiş. Keşke haberinizi daha önce okusaydim