Buzla Saç Ekimi Artık Türkiye’de

Saç Ekiminde Son ve En Yeni Teknoloji…

 Saçlarımız, dış görünüşümüzün şüphesiz ki en önemli unsurlarından birisi. Ancak ne yazık ki bizi biz yapan bu temel unsur zaman içerisinde yıpranarak önce dökülmeye sonra da eğer önlem alınmazsa tamamen seyrelmeye başlamakta. Genetik faktörlerle birlikte yaşam tarzı ve çevre etkenlerin de yol açabildiği saç dökülmesi bazı kişilerde çok erken yaşlarda bile ileri boyutlara ulaşabilmekte. Hal böyle olunca çözüm için saç ekimi tekniklerine başvurmaktan başka bir çare gözükmemekte. Peki saç ekimi gerçekten de etkili ve kalıcı bir seçenek mi? Saç ekiminin diğer çözümlerden temel farkı ne? En önemlisi de hangi saç ekimi yöntemi tercih edilmeli? Saç ekimi yaptırmaya karar verdiyseniz, birçok saç ekimi merkezini zaten araştırmış ve hemen hepsinde fue saç ekimi tekniğinin uygulandığını görmüşsünüzdür. Bu durumda hangi saç ekimi merkezini seçmeliyim diye düşünmeniz oldukça normal. Saç ekimi alanında İsveç’teki akademik çalışmaları yakından takip eden İsveç Klinik, bir ilke imza atarak buzla saç ekimi yöntemini Türkiye’ye getirdi.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2021 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2021 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Saç Ekiminde Fazla Para Vermeye Son

 Saç ekimi uygulaması çok yüksek maliyetli bir operasyon sanılsa da aslında durum böyle değil. Türkiye’de birçok saç ekimi merkezinin bulunması ve özellikle Arap turistler tarafından ülkemizin saç ekimi için bir cazibe merkezine dönüşmesi haliyle fiyatların da çok daha uygun rakamlara inmesini sağlamakta. Ancak fiyatlardaki düşüşle beraber saç ekimi uygulamasındaki artış, ekilen saçların son derece özensiz ve verimsiz bir şekilde nakil edilmesini de beraberinde getiriyor. Saç ekimi yapılacak bölgenin ihtiyaç duyduğu greft sayısı kadar ücretlendirilen kişi, aslında ekilen saçların sadece %70 gibi bir bölümünden geri dönüş kazanıyor. Bir başka ifade ile her bir saç kökü için para ödeyen kişi aslında her 10 saç kökünden en az 3 tanesi canlılık özelliğini yitirdiği için boş yere para ödemekte. Durum böyle olunca da saç ekimi fiyatlarının çok daha makul seviyelere çekilmiş olması çoğu saç ekimi merkezinde saç ekimindeki kaliteli ve titiz işçilikten taviz verilmesine yol açmakta. Buzla saç ekimi yapılan kişilerde ise canlılık özelliğini yitiren hücre sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu sayede %96 oranında bir verimlilik oranından söz edebilmek mümkün hale gelmekte.

 Buzla saç ekiminin avantajları bununla da sınırlı kalmıyor. Normal saç ekimi işleminde hangi teknik kullanılırsa kullanılsın donör bölgeden alınan saç kökleri uygulama işlemine geçmeden önce ayrı bir bölümde bekletilir. Saç kökleri, ihtiyaç duyulan bölgeye tek tek ve birkaç saatlik bir süre zarfı içerisinde nakil edilir. Bu sırada geçen süre zarfında bekletilen saç kökleri tıpkı vücudumuzun kalp, karaciğer vb. organları gibi canlılık özelliklerini yavaş yavaş yitirmeye başlar. Bir saatin ardından ekilen saç kökleri neredeyse %30-40 oranında verimsizliğe sahiptir. Buzla saç ekimi yöntemi ise nakil öncesi saç köklerinin icecase adı verilen özel saklama kaplarında ve soğuk zincir şartlarında muhafaza edilmesini sağlayarak saç köklerinin canlılık özelliklerinden hiçbir şey yitirmeden nakil edilebilmesini sağlar. Üstelik bu yöntem fue saç ekimi tekniği ile birlikte uyum içerisinde kullanılabilmektedir.

Buzla saç ekimi yaptıranlarsaç kökleri canlılık özelliklerinden hiçbir şey yitirmedikleri için çok daha kısa sürede iyileşme gösteriyorlar ve daha hacimli saçlara kavuşuyorlar. Bu yöntem sayesinde saç köklerinden maksimum verim ve geri dönüş elde edildiği için ikinci bir operasyona da ihtiyaç duyulmuyor. Dolayısıyla buzla saç ekimi uygulaması için diğer saç ekimi yöntemlerinin aksine çok daha ekonomik ve makul bir seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkemizde yalnızca İsveç Klinik çatısı altında gerçekleştirilen buzla saç ekimi esasen İsveç’teki akademik çalışmalara dayanıyor. 2015 yılında başlatılan çalışmalar tıp ve biyoloji alanındaki soğuk zincir standartlarının daha verimli sonuçlar elde edilmesi için saç ekimine uygulanmasını amaçlıyordu. Bilimsel anlamda tüm dünyada kabul gören bu tekniğin uygulanabilmesi içinse özel eğitim ve bu tekniğe özgü özel tıbbi saklama ekipmanları gerekmekte. Ülkemizde bu teknik için gerekli yeterliliğe sahip başka bir merkezin olmadığının da altını çizelim.

 

Yorumlar
  1. Muhammed Turan dedi ki:

    Merhaba nasıl bilgi alabilirim? Sonuçlar hakkında bilgi alabilirmiyim?Saç ektiricemde.