Çağrı Merkezi Maaşları, Çağrı Merkezinde Nasıl Çalışılır ve Eğitimleri

Aslında Günümüzün En Tercih Edilen Mesleklerinden Biri de Çağrı Merkezi Çalışanı Olmaktır. En Büyük Avantajı Yükselme ve Bir Çok Eğitim İle Daha İyi Noktalara Gelebilme Olanağıdır. sizler İçin Çağrı Merkezi Personeli Nasıl Olunur ? Çağrı Merkezi Personeli Ne Kadar Maaş İle İşe Başlar ve Bir Çok Ayrıntıyı Özel Haberimizde İnceledik…

Çağrı Merkezi Çalışanı Olmak

Çağrı merkezleri genel olarak yoğun tempolu ve telefon görüşmelerinin bolca bulunduğu, gürültülü ve sesli bir ortama sahip olan bir bir çalışma merkezidir. Birçok markanın, fabrikanın, ürünün, reklam şirketlerinin ve özellikle cep telefonu ve GSM şirketlerinin alt yapısında bulunan birçok çağrı merkezi bulunmaktadır. Günümüzde artan internet yardımı sayesiyle artık herkes ihtiyaç ve gereksinimlerini çağrı merkezlerinin bu köprü görevini sağlamasıyla gerçekleştiriyor. Özel kuruluşların bulunduğu gibi devlete ait de çağrı merkezlerinin bulunmasıyla birçok iş alanı bulunmaktadır. Birçok insan tarafından merak edilen sorulardan biri de bu iş için ne yapılması gerektiği, nasıl olunduğu, bu işin maaşlarının ne kadar olduğu sorulan sorulardan bir kaçıdır.
cagri-merkezi-maasi-ne-kadardir

Çağrı Merkezi Elemanı Nasıl Olunur? İş Başvurusu

Günümüzde artık iki yıllık bir önlisans programı olan çağrı merkezi hizmetleri ülkemizde yeni yeni açılmaya başlayan ve eğitim alınması gereken bir alan olduğu bilinen bir bölümdür. Yeni mezunların da ortaya çıkması ile birlikte eleman arayan insan kaynakları artık önlisans mezunu olmuş kişileri daha çok tercih etmektedir. Bunun yanı sıra eskiden ise genellikle ilkokul ve ortaöğretim mezunlarının çalıştığı bir yer olan çağrı merkezi işi bilmeyen kişiler tarafından yürütülmekteydi. Artık önlisans mezunlarının varlığı bu durumu değiştirecektir. Fakat unutmamak gerekir ki eğer ikna kabiliyetiniz yüksek ise, insan ilişkilerinde başarılı ve sosyal bir insansanız bu iş için üniversite mezunu olmak gerekmemektedir. Yani akıllarımızda bulunan Çağrı merkezi elemanı nasıl olunur? sorusuna bu şekilde yanıt vermiş bulunmaktayız.

Çağrı Merkezi Maaşları Ne Kadar?

Çağrı merkezinde çalışan kişilerin genel olarak maaşları özel kurum ve kuruluşlarda çalışan kişilerin genel olarak asgari ücret ve biraz yukarısı olmakla beraber genel olarak bu civardadır. Eğer devlete ait bir kurumda çalışan bir eleman olmak istiyorsanız yaklaşık maaş 1800-2000 civarı değişmektedir. Özel kurum ve kuruluşlarda bulunan özel ve şirkete ait primler sayesinde bu maaşlar artmaktadır. Çağrı merkezi maaşları bu şekilde bazı değişiklikler ile olmaktadır.

Çağrı Merkezi Eğitimleri Nedir ve Nasıldır?

Önlisans mezunlarının 2 yıllık süreç içerisinde almış olduğu birçok farklı eğitim ve ders bulunmaktadır. Teorik olarak bunlar gerekli olsa da çağrı merkezinde önemli olanın pratik olduğu müşteri ile beraber iç içe olunduğu bir sistem her zaman daha etkili bir yöntemdir. Çağrı merkezinde tecrübesiz kişilerinde çalıştığını varsayarsak çağrı merkezi eğitimleri bu iş için bir o kadar gereklidir. Genel olarak özel kurumlar ve firmalar bu eğitimi ücretsiz olarak 10 ile 15 gün içerisinde vermektedir. Bu dönem ise deneme süreci olarak geçmektedir. Bu bölümden mezun olan ve olacak olan öğrencilerin de iletişim gücünün yüksek olması, insanlarla bir arada olmayı sevmesi ve diksiyonu düzgün insanlar olması gerekmektedir. Ayrıca birçok işlemin bilgisayar ortamında yapılacağı göz önüne alındığında en az orta derece bir bilgisayar eğitimi olmalıdır. Ayrıca yabancı dil de aranan özelliklerden biri olup en az bir yabancı dilin olması önemli hususlardan biridir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.