Diyetisyen Maaşları , Diyetisyen Nasıl Olunur? Beslenme Uzmanlığı

Diyetisyen Son Dönemlerde Adını Sık Sık Duyduğumuz Meslek? Peki Diyetisyen Maaşı Ne Kadar ? Diyetisyen Nasıl Bir Meslek?Diyetisyen Nasıl Olunur? Diyetisyenler İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Diyetisyenlik günümüzün en popüler mesleklerinden birisi konumundadır. Özellikle günümüzde aşırı kilolarıyla mücadele eden insan sayısının fazla olması ve obezite gibi sorunların sıklıkla yaşanması, diyetisyenlere duyulan ihtiyacı çok fazla arttırmıştır. Aşırı kiloları olan bir insanın, fazla kilolardan kurtulmak adına başvurduğu ilk tedavi yöntemi diyetlerdir. Diyetleri de profesyonel yardım alarak yapmak isteyen kişiler, diyetisyenlere başvurmaktadır. Bu açıdan bakıldığı zaman diyetisyenlik günümüz şartlarında oldukça avantajlı bir meslek olarak göze çarpmaktadır.

Diyetisyen Nasıl Olunur?

Baktığımız zaman, diyetisyen olmak için öncelikle bu mesleğin gerekli lisans eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Üniversitelerde Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunları, diyetisyenlik mesleğini icra edebilmektedirler. Bu bölümün toplam eğitim süresi 4 yıldır. 4 yıl sonunda bölümden mezun olanlar, dilerlerse kendi özel ofisini açabilir ya da devlet kliniklerinde çalışabilirler. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne girebilmek için gerekli olan tek şart lise mezunu olmak ve üniversiteye giriş sınavlarında gerekli olan puanı alabilmek. Her üniversitenin belirlediği taban puan farklı olmaktadır. Bu belirlenen puanları alan her kişi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü okuyabilir ve diyetisyenlik mesleğini yerine getirebilir. Geçmiş yıllara bakıldığı zaman bu bölümlerden mezun olan kişi sayısının çok fazla olmadığı görülmektedir. Birçok üniversitede Beslenme ve Diyetetik Bölümü de bulunmamaktaydı. Ancak günümüzde bu mesleğin daha popüler hale gelmesi ile birlikte, birçok üniversitede bu bölüm açılmıştır ve bunun sonunda günümüzde bölümün mezunlarında da artış olmuştur.

Diyetisyen Maaşları

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olan bir kişinin çok çeşitli iş imkanları olmaktadır. Diyetisyenlik konusunda devlet kuruluşlarında çalışabileceği gibi, kendi özel ofislerini açarak bireysel hizmet de verebilirler. Diyetisyen maaşları da bu alanlara göre değişkenlik göstermektedir. Şuan için devlet çatısı altında çalışan diyetisyenler ortalama olarak 3 bin TL civarı bir maaş almaktadır. Memur statüsünde sayıldıkları için bu maaşlar genel olarak 3 bin civarı olmaktadır. Bölümden mezun olduktan sonra kendi ofisini açarak bireysel hizmet vermek isteyen kişiler ise daha fazla ücretler alabilmektedir. Özellikle diyetisyenler seans hesabı çalışmaktadır ve bu seanslar da oldukça pahalı olmaktadır. Bu şekilde çalışan diyetisyenler 4 bin TL ile 20 bin TL arasında değişen ücretler alabilmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.