Dünyanın En Zor Zeka Testi Soruları (En Zor IQ Testi)

Dünyanın En Zor Zeka Testleri, Dünyanın En Zor Mantık Sorusu, Dünyanın En Zor IQ Soruları Özel Haberimizde…

Günümüzde artık şirketler bile işe girişte zeka testi yapmakta. Aslında günümüzde bir çok iq testi yapılmakta. Fakat bunlar arasında bazı zeka testleri var ki çözebilmek için çok iyi mantık yürütmek ve iyi bir zekaya sahip olmak gerekiyor. Aslında mantık testleri tamamen matemetiğe ve dikkate dayalı şekilde yapılmakta. Tüm IQ ölçme testlerininde aslında temelinde mantık ve matematik bulunmakta. Peki şimdi gelelim dünyanın en zor mantık zeka testinde bulunan 3 soruya. Bu 3 soruluk testte her soru için maksimum 5 dakika zamanınız var. Soruyu okuyun kağıt kalemi alın ve cevaplayın.

3 Sorudan 1 tanesini bilmeniz bile beyninizin iyi çalıştığının işareti. 3 sorudan 2 tanesini biliyorsanız kesinlikle İQ seviyeniz çok yüksek.3 Sorudan 3 tanesini de bilmişseniz İQ seviyeniz çok iyi ve son derece mantıklı bir zekaya sahipsiniz anlamına gelmekte.

Soruları çözerken lütfen yavaş yavaş sayfayı aşağı indiriniz.

Soru 1 )

Bir beyzbol sopası ve topunun toplam fiyatı 1.10 dolardır . Beyzbol Sopasının fiyatı top fiyatından 1 dolar daha pahalıdır. Bu durumda topun fiyatı ne kadardır?

Cevabı

5 Cent

Çözümü

Aslında sorunun çözümü çok basit. Sopa toptan 1 dolar fazla ise top ve sopayı 1 dolar olarak düşündüğümüzde topun fiyatı 5 Cent olmakta. Soruda 1 dolar daha pahalıdır denmekte.


Soru 2 )

10 makine, 10 dakikada, 10 düğme üretiyorsa, 100 makine 100 düğmeyi kaç dakikada üretir? 

Cevabı

10 Dakika

Çözümü

10 makina 10 dakikada 10 düğme üretiyorsa 100 makinada 100 düğmeyi 10 dakikada üretecektir.


Soru 3 )

Bir gölde bulunan nilüferler her gün ikiye katlanarak gölün alanını kaplamaktadır. Nilüferler 48 günde tüm gölü kapladı ise, gölün yarısını kaç günde kaplamıştır? 

Cevabı

47 günde

Çözümü

Her gün ikiye katladığına göre göl 47 günde yarısı kaplanacaktır. 48 günde iki katına çıkarak tamamını kaplayacaktır.

Sayın ziyaretçi facebook ve twitterda bu testi paylaşarak arkadaşlarınızın da bu testi yapmasını sağlamalısınız.

Yorumlar
  1. Sefa uzun dedi ki:

    3unude bildim hic zor degiller