E-imza Java Hatası ve Sorunlarının Çözümü Giriş Yöntemleri

E-imza Artık Tüm Devlet Sitelerinde İşlem Yapmak İçin Olmazsa Olmazlardan… E-imza Java Üzerinden Çalışmakta ve Bir Çok Devlet Sitesinde Bir çok Java Hatası Alınmakta… Sizler İçin Bu Java Hataları ve Çözümlerini Araştırdık…

Bir şirketiniz var sa artık devlet ile ilgili tüm işlemlerinizi E-imza olmadan yapamamaktasınız. Bu işlem teknolojinin gelişmesi ile neredeyse tüm devlet sitelerinde aktif hale getirildi. Fakat bir çok sorunla karşılaşmanızda mümkün. Bunların en başında giriş yaparken java hataları almanız. Bir çok java hatasıyla karşılaşabilirsiniz. En büyük sorun aslında her farklı devlet sitesinin farklı bir java sürümüne uyumlu olması. Sadece buda yetmiyor. Java içinde bazı ayarların yapılması gerekiyor. E-imza sorunları çıkaran genel devlet siteleri ise : MERSIS, EKAP, TİTUB-UBB, KGK, UYAP, E-ÇED, E-DEVLET, ÇEVRE BAKANLIĞI, DTM, MKK ,TPE, MCKS, EPDK, E-GARANTİ, TEYDEB, BTK, PTT-KE, KOSGEB , WETİKS ,TSE, KAP, E-REÇETE

Devlet sitelerinde E-imza ile giriş yaparken Karşılaşabileceğiniz java hatalarını sizler için toparladık.

1 ) Java Block Hatası
En çok sıkıntı yaratan hatalardan biridir. Aslında çözümü çok basittir. Bilgisayarımızın denetim masasına giriş yapalım. Java simgesini göreceksiniz. Üzerine çift tıklayalım. Açılan bölümden Securty kısmına gelelim. Buradaki ayarı Medium seviyesine getirip Apply butonuna basalım.
hava-block-hatasi
Bu ayar ile java block hatasını gidermiş olacağız.

2 ) E-imza Tarayıcı (Google Chrome) Giriş Sorunları:
Google Chrome son güncellemelerin de java desteğini keseceğini belirtmişti. Öylede oldu. Google Chrome ile giriş yapmaya çalışırsanız javanın çalışmadığını göreceksiniz. Chrome yerine Firefox ve İnternet Explorer kullanabilirsiniz. En sağlıklı E-imza uygulamaları Mozilla Firefox üzerinden çalışmaktadır.
mozilla-firefox

3 ) Error. Clicks for Datails Aplication Blocked Hatası:
Eğer bu hatayı alıyorsanız giriş yaptığınız siteyi güvenli siteler olarak eklemeniz gerekmektedir. Yapacağınız adımlar ise çok basit. Öncelikle Bilgisayarımdan Denetim Masasına giriş yapın. Java Simgesini bulun ve üzerine tıklayın.Açılan menüden Security kısmana tıklayın.  Edit Site List Diye bir buton göreceksiniz.Butona bastıktan sonra açılan bölümden Add butonuna basınız. karşınıza bir satır gelecek. Bu satıra girmek istediğiniz sitenin linkini yapıştırın ve ok diyerek buradan çıkın. Örnek vermek gerekirse Kamu ihale kurumunun sitesinin adresi https://ekap.kik.gov.tr budur. bunu eklemelisiniz.
e-imza-java-hatasi-error-application-blocked

4 ) E-imza ile Uyumsuz Java Sürümleri:
Aslında bu sorun çok saçma fakat maalesef yapacak bir şey yok. Devlet kurumları bu siteleri özel sektöre ihale şeklinde yaptırdığı için bazı tecrübesiz firmalar yazılımları geliştirememekte. Bu nedenle de sizden eski sürüm java versiyonları istemekte. Misal Kamu ihale kurumu 8. 31 java versiyonu ile çalışırken Çevre bakanlığı e-imza giriş bölümü 6. 37 java sürümü ile çalışmakta. Bu nedenle java sürümlerini doğru yüklemek gerekiyor. Bunun içinde hazırladığımız Devlet Siteleri E-imza Girişleri İçin Gerekli Tüm Java Sürümleri haberimizden java ile ilgili tüm doğru yükleme versiyonlarını bulabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.