Ebe Maaşları, Ebe Nasıl Olunur?Ebelik Nedir? Ebelik Üniversiteleri

En Güzel Mesleklerden Biridir Ebelik. Peki Ülkemizde Ebelik Nasıl Bir Meslek? Ebe Maaşları Ne Kadar? Ebe Nasıl Olunur? Ebe Olmak İçin En İyi Üniversiteler Hangileri

 Ebe Nasıl Olunur?

Ebe olmak için tabi ki üniversite sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Üniversite sınarlarında YGS puan türüne göre seçim yapacak ve yeterli puanı hak edecek öğrenciler ebelik bölümlerini seçebilirler. Ebeliği seçtikten sonra sıkı bir psikolojik eğitimin sizi beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ebe olmayı başaran adaylar aslında bedenen pek yorucu olmayan ama zihnen yorucu bir işe girişmiş olurlar. Başarılı bir ebe olmayı başardıktan sonra bu zorluk da giderek azalacaktır. Bundan emin olabilirsiniz . . .

 

Ebe Maaşları Ne Kadar?

Günümüzde birçok alanda iş alınmaktadır. İş arayan elemanlar genellikle bitmeyecek tükenmeyecek bir iş aramaktadır. Tabi günümüzde çok az bir sektörde böyle bir imkan söz konusudur. Bu sektörlerden biride hiç şüphesiz ebeliktir. İnsanoğlunun tükendiği ve doğum yapmanın yasal olmadığı bir sürece kadar ebeliğin ve bu mesleğin devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ebe olmak tabi ciddi bir sabır ve hassasiyet gerektirir. Ayrıca bebekleri de sevmeniz ilk şarttır zannımca. Ebeliğin de şerefli bir meslek olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Dilerseniz biraz ebe maaşlarına değinmek istiyorum. Ebelik mesleğinde de mesleğe yeni başlanmasından itibaren tecrübeli oldukça maaşınız da doğal olarak hızlı bir şekilde artacaktır. Örneğin ilk işe başlayan ebe bir memur 2747 TL maaş almaktadır. Hizmetiniz bir yılı geçince 2750 TL, iki yılı geçince 2753 TL, üç yılı geçince 2761 TL, dört yılı geçince 2763 TL, beş yılı geçince 2766 TL, altı yılı geçince 2781 TL, yedi yılı geçince 2 7 8 4 TL, sekiz yılı geçince 2792 TL, dokuz yılı geçince 2801 TL, on yılı geçince 2 8 0 4 TL, on bir yılı geçince 2807 TL, on iki yılı geçince 2987 TL, on üç yılı geçince 2941 TL, on dört yılı geçince 2944 TL, on beş yılı geçince 2954 TL, biraz daha ileri gidersek yirmi dört yılı geçen hizmetlerde 3133 TL ve son olarak 25 üstü hizmetlerinizde 3134 TL maaş almaktasınız. Tabi hizmet süresine bakacak olursak pek de hızlı bir artış olduğu söylenemez.

 Ebelik Okul Ve Üniversiteleri Hangileridir?

             İstanbul Bilim Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve ismini sayamadığımız nice üniversitede ebelik eğitimi verilmektedir.

 Ebelik Branşları?

             Ebelik tam bir branşa ayrılmamakla beraber. Yalnızca Ebe ve Uzman Ebe diye iki kola ayrılır. İkisinin maaşlarında da farklılık gözlenir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.