Eczacı Maaşları , Eczacı Nasıl Olunur? Eczane Nasıl Açılır?

Eczacılık Artık Çok Sevilen ve İstenilen Bir Meslek Haline Geldi….Peki Eczacı Maaşları Ne Kadar? Eczacı Nasıl Olunur? Eczacılık Okulları Neler? Eczane Nasıl Açılır?Eczacılık İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Eczacı nasıl olunur?

Eczacılık geçmişten günümüze etkisini ve önemini yitirmemiş bir sektördür. Günümüzde ilaç sanayinin gelişmesi ile birlikte eczacılık okuyan ve bu işi meslek edinen kişiler gittikçe artmaktadır. İnsan var olduğu müddetçe bu sektör önemini yitirmeyecektir.

Eczacılar doktor tarafından hastalara yazılan ve hastalıkların iyileşmesi için gerekli olan ilacın teminini sağlayan meslektir. Bu meslek ülkemizde çok tercih edilen bir eğitim dalıdır.

Eczacılar reçeteyle istenen ilacın teminini sağlamaktadır. Ayrıca temin edilen ilaçlarla ilgili ve nasıl kullanılması gerektiğiyle alakalı kişilere bilgi vermesi gerekmektedir. İlaçların satışı ve tüm stok kayıtlarının tutulmasını sağlar.

Eczacı olmak isteyen kişi üniversite sınavından önce bu alan için tercih yapmış olmalıdır. Eczacılık fakültelerine MF -3 Puan türü tabanlı(Matematik –Fen)öğrenci almaktadır. Eczacılık eğitimi devlet üniversiteleri başta olmak üzere vakıf üniversitelerinde de bulunmaktadır. Her iki türden üniversitede bu eğitimi alma şansınız bulunmaktadır. Eğitimi alan kişi artık bir eczane açmak için ilgili işlemleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Eczacı Maaşları

Eczacı maaşlarını belirlerken birçok unsura dikkat etmek gerekmektedir. Maaşları incelemek için piyasayı araştırdığımızda özel sektörde kendi işini kurmuş olan bir kişi günümüze göre iyi para kazanabilmektedir.

Eczacılık bazen risklidir ve sorumluluk gerektirir, belirli bir dönem para kazandıramayabilir. İlk yıllar özellikle kendiniz masraflarınızı karşılamak zorunda kalabilirsiniz.

Kendi işinizde zamanla ve birkaç yıl sonra 5000-10.000 lira arasında para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu mesleği tercih eden kişiler genellikle işlerini kurmaya yönelirler. Başka birinin yanında eczacı olarak çalışan kişilerin aldığı maaş 3000 lirayı geçmemektedir.

Eğer bu meslekte para kazanmak istiyorsanız mutlaka ilk yıllar cebinizden para harcayarak ileri ki yıllarda kar elde edebilirsiniz.

Eczane açabilmek için şu belgelere ihtiyaç duyulmaktadır;

Adli sicil kaydı, eczacılık fakülte diploması, göz ve sağlık raporları, kişisel bilgiler ve vesikalık fotoğraf, ikamet edilen ildeki Eczacılar odasından alınan Eczane açabilir belgesi, eczane açılacak yerin krokisi, harç makbuzu, ikametgâh ve el yazısı ile yazılmış özgeçmiş ile bu işlemleri tamamlanarak bir eczacı olabilirsiniz.

Ayrıca eczacı olmak için kurallara uygun alan ve temiz dükkâna ihtiyaç duyulur. Bu dükkânın 35 m2 den küçük olmaması gerekmektedir

Eczacılık Okulları Nelerdir?

Eczacı olabilmek için öncelikle ülkemizin en iyi üniversiteleri Hacettepe üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitenin eczacılık fakültesi bulunmaktadır. Bu saydığımız üniversiteler eczacılık konusunda en iyi üniversiteler olup üniversite sınavında puan sıralamasında en yüksek olan üniversitelerdir. Eczacılık fakültesini bitirmek isteyen öğrenciler 5 yıllık eğitimi başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Sayısal ağırlıklı ders işlenir bu fakültelerde. Kimya, Biyoloji gibi ana dersler okutulmaktadır.

Bu derslerin yanı sıra fizyoloji, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi dersler bu alanda okutulmaktadır. Aynı zamanda temel sağlık dersleri almaktadırlar. Farmakoloji, farmakognozi ve farmasötik teknoloji ve kimya derslerini de aldıktan sonra bu derslerde başarılı olan öğrenciler eczacı unvanına sahip olurlar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.