En Az Yan Etkisi En Zararsız Doğum Kontrol Hapı İsimleri Listesi

Doğum Kontrol Hapları… Günümüzde En Çok Satılan Haplar Arasındadır… Fakat Doğum Kontrol Haplarının Bir Çok Yan Etkisi Gözlenmiştir… Fakat Az Yan Etkili Olanda Bir Çok Doğum Kontrol Hapı Vardır. en Az Etkili ve En İyi Koruyan Doğum Kontrol Hapları… Özel Araştırmamız Haberimizde…

Günümüzde iş güç kariyer derken çocuk konusunu artık aileler ileri ki yaşlara ertelemekte. Sağlıklı bir cinsel hayat içinde en çok tercih edilen yöntem ise doğum kontrol hapları oluyor. Hem kadın için hemde erkek için en kolay yöntemlerden biri. Fakat doğum kontrol haplarının bazılarının bir çok yan etkisi de bulunmakta. Piyasa da onlarca kadın doğum hapı bulunmakta. Aslında hepsinin yaptığı iş aynı içerisindeki etken madde aynı fakat yan bileşenleri kadın vücuduna zarar verebilmekte.Genel yan etkileri ise Vücutta kıllanma, kızarıklık, göğüslerde hassasiyet ve baş dönmesidir. Henüz kesinleşmese de doğum kontrol hapı kullanana kadınların meme kanseri olma riskinin azaldığı bir çok araştırmada ortaya çıkmıştır. Ayrıca adet düzenlemek gibi olumlu yan etkileri de bulunmakta.

yasmin-doğum-kontrol-hapi

Ülkemizde en çok satılan doğum kontrol hapları ise başta yasmin doğum kontrol hapı olmak üzere Myralon ve sonrasında da Ginera isimli doğum kontrol hapı gelmektedir. aşağıdaki listeden Etinil Östradiol doz listesini görebilirsiniz. Doz olarak en az ve en etkili olanı Myralon dur. Myralon doğum kontrol hapı 2022 fiyatı 45 TL’dir. 

İlacın adı Etinil östradiol dozu Gestagen cinsi Gestagen dozu
Myralon Doğum Kontrol Hapı 20 µg Dezogestrel 150 µg
Desolett Doğum Kontrol Hapı 30 µg Dezogestrel 150 µg
Yasmin Doğum Kontrol Hapı 30 µg Drosperinon 3 mg
Belera Doğum Kontrol Hapı 30 µg Drosperinon 3 mg
Microgynon Doğum Kontrol 30 µg Levonorgestrel 150 µg
Ginera Doğum Kontrol Hapı 30 µg Gestoden 150 µg
Minulet Doğum Kontrol Hapı 30 µg Gestoden 75 µg
Diane 35 Doğum Kontrol Hapı 35 µg Siproteron 2 mg
Eugynon Doğum Kontrol Hapı 50 µg Norgestrel 500 µg
Ovral Doğum Kontrol Hapı 50 µg Norgestrel 250 µg
Lyndiol Doğum Kontrol Hapı 50 µg Lynestrenol 2,5 mg

Fakat yan etki konusunda bir çok çelişki olsa da Türkiye’de en az yan etkisi olan doğum kontrol hapı Yasmin ilacı bilinmektedir. Yasmin ilacı hem içerik olarak daha hafif ve yan etki olarak diğer ilaçlara göre çok daha azdır. Doğum kontrol haplarının bazıları kilo aldırdığı belirtilmiştir. Bazılarında ise az da olsa cinsel isteksizlik olabilmektedir. Fakat yasmin doğum kontrol hapında böyle etkiler bulunmamaktadır. Yasmin ilacının en büyük yan etkisi yüzde hafif kızarıklıklar oluştura bildiğidir. Fakat yan etkisinin az olması yasmin ilacının etkisiz olduğu anlamına gelmez. Yapılan testlerde doğru kullanıldığı sürece %99.4 oranında gebelikten koruduğu ortaya çıkmıştır.

Ella Fiyatı 2023 (Ella Ertesi Gün Hapı Cinsel İlişkiden Ne Kadar Süre Sonra Alınmalı)

yasmin-dogum-kontrol-ilaci

Yasmin ilacı fiyatı 2022 yılı itibariyle 61 TL dir. 28 adet hap bulunmaktadır. Adet dönemi bitiminden itibaren başlanabilir.

Yasmin ilacına en yakın ve en az yan etkisi olan diğer bir ilaç ise belera adlı doğum kontrol hapıdır. Belera ilacı da türkiye’de en çok tercih edilen ilaçlar arasındadır. Hatta Belera kullanan kadınların bir çoğu cildinin güzelleştiğini de savunmaktadır.

Son olarak Ülkemizde son dönemlerde en çok kullanılan ve olumlu yan etkileri gözlenen Diane-35 ED ilacı da çok fazla tercih edilmektedir. Kadınlarda meme kanserine karşı koruduğuna dair söylentiler nedeniyle aslında en çok kullanılanlar arasına girmiştir. En büyük yan etkisi ise ciltte kızarıklık oluşturabilmesidir. Ayrıca vücutta ve çene bölgesinde kıllanma gibi bir yan etkisi de olmaktadır.

dogum-kontrol-hapi-diane-35ED

Diğer doğum kontrol haplarının yan etkileri  ise vücutta kıllanma , selülit ve göğüsler de aşırı hassasiyet gibi bir çok yan etkisi bulunmaktadır.

Doğum kontrol ilacı alınırken dikkat edilmesi gereken Etinil östradiol dozudur. Bu doz oranı ne kadar yüksek ise vücuda o kadar yan etkisi olabilmektedir.

Doğum kontrol hapları uzun süre kullanılması durumunda kısırlığa da sebep olduğu söylenmektedir. fakat bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Doğum kontrol hapları en fazla 3 ile 4 yıl kullanılmalıdır.

Günümüzde evli olmayan fakat adet düzensizliği yaşayan bir çok kız da yasmin adlı doğum kontrol haplarını kullanmaktadır. Zaten günümüzde doktorlarda adet düzensizliği konusunda doğum kontrol haplarını önermektedir.

Ella Fiyatı 2023 (Ella Ertesi Gün Hapı Cinsel İlişkiden Ne Kadar Süre Sonra Alınmalı)