En Doğal Yoğurt Markası Hangisi? En İyi Pastorize Yoğurtlar

En Doğal Yoğurt Markası Hangisi? En Kaliteli Yoğurt Markası Hangisi? Pastörize Yoğurtlar Arasında Hangisini Almalı? Satılan Yoğurt Markaları Arasında En Doğal En Kaliteli En Sağlıklı ve En Faydalısı Hangisi? Özel Araştırmamızda…

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biride marketlerde satılan pastörize yoğurtlar ne kadar sağlıklı ne kadar faydası var. Aslında herkes bir şekilde bu konuda fikir beyan etmekte. Bir çok üretici tüm dünyada pastörize yoğurtların üretildiğini ve son derece sağlıklı olduğunu belirtmekte. Fakat bazı süt üreticileri ise tamamen fabrikasyon olduğu ve kesinlikle hiçbir faydası olmadığı yönünde görüş bildirmekte.

Aslında marketlerden yoğurt alırken en çok dikkat etmeniz gereken özellik yoğurt kutusunda yazan son kullanma tarihi en geç olanına almaya dikkat ediniz. Misal maksimum üretim tarihinden 3 yada 4 gün geçmiş yoğurtları tercih etmelisiniz. Süper marketler genellikle tarihi yeni olan yoğurtları arkalara koymaktadır buna kesinlikle dikkat ediniz.

Peki gerçek nedir? Marketlerde satılan yoğurtlar ne kadar sağlıklı. En doğal hangi markanın yoğurdu. Hangi marka hazır yoğurt alınmalı?

en-dogal-en-saglikli-pastorize-yogurt-markasi

Çoğu zaman marketlerde yoğurt reyonunun başında elinde telefon araştırma yaptıklarını şahit olabilirsiniz. Sizler için bizde piyasada bulunan yoğurt markalarını inceledik ve sizlere en kaliteli en doğal yoğurt markası konusunda fikir sunmaya karar verdik.

Aslında listemizdeki tüm yoğurt markaları kaliteli ve son derece doğal ürünlerdir . Fakat tadı ve yapım aşamasındaki doğallıkları nedeniyle bazı markalar öne çıkmaktadır.

Tadı kıvamı ve doğallığı konusunda yoğurt markalarını sıralamak gerekirse;

Sütaş Kaymaklı Yoğurt

sutas-pastorize-yogurt
Öncelikle aslında tadına baktığımız yoğurtlar arasında en doğal ve en kaliteli marka Sütaş diyebiliriz. Tadı kıvamı son derece güzel ve üretim aşaması da öğrendiğimiz kadarıyla son derece hijyenik ve doğal . Yanı ilk tercih olarak Sütaş Kaymaklı Yoğurt markasını tercih edebilirsiniz.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 7.99 TL ile 8.99 TL arasında değişmekte. 

İçim Kaymaklı Yoğurt

ulker-icim-pastorize-yogurt

Ülker markasının doğal yoğurt konusunda çok iddalı olduğu yoğurt markası İçim. Üretim konusunda son derece hijyenik üretilmekte. Üretim aşamaları ise kesinlikle son derece hijyenik ve teknolojik olarak yapılmakta. BEsin değerleri ise çok yüksek.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 7.50 TL ile 8.00 TL arasında değişmekte. 

Eker Kaymaklı Yoğurt

IMG_20170528_184714 (1)

Yılların eskitemediği Eker markası da en iyi en ve kaliteli yoğurt markaları arasında ilk sıralarda yer alabilecek bir marka. Üretimi diğer markalara göre biraz daha doğal . Kaliteli ve kıvamlı. Tercih edilebilecek bir markadır.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 6.99 TL ile 7.99 TL arasında değişmekte. 

Torku Doğal Kaymaklı Yoğurt

torku-pastorize-yogurt

Torku Kooperatifinin üretimi olan Doğal Kaymaklı Yoğurt son zamanlarda piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Alınabilecek en doğal ve en kaliteli yoğurtlar arasındadır. Teknoloji ve doğallık konusunda son derece kaliteli bir yoğurt üretmektedir.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 7.50 TL ile 8.50 TL arasında değişmekte. 

SEK Kaymaklı Yoğurt

sek-pastorize-yogurt

Yılların markası sek uzun zamandır yoğurt üretmekte. Fakat çok fazla tutulmamakta. Aslında sek yoğurtlarının tadı fena değil fakat piyasada çok fazla tutulmamakta. Hijyen ve doğallık konusunda güvenebilirsiniz.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 7.25 TL ile 8.00 TL arasında değişmekte. 

Yörsan Doğal Yoğurt

yorsan-pastorize-yogurt

Yörsan yoğurtlar aslında diğer markalara göre tat olarak biraz geride kalmaktadır. Fakat bir çok markette satılmaktadır. Kıvamı diğerlerine göre biraz daha suludur.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 7.00 TL ile 8.00 TL arasında değişmekte. 

Pınar Doğal Yoğurt

pinar-pastorize-yogurt

Yoğurt markalarının aslında en doğal olduğunu belirten markalardan biri. Fakat tat olarak baktığımızda bizde doğallık hissi pek vermese de pınar kalitesi kesinlikle tercih etme sebebi olabilir.
Fiyatı ise 2 Kiloluk 8.25 TL ile 8.50 TL arasında değişmekte. 

Yukarıdaki tavsiye edilen yoğurt markaları aslında herkesin bildiği markalardır. Hepsini tercih edebilirsiniz. Fakat bizim size tavsiyemiz kesinlikle Sütaş marka ürünlerden yana olmasındandır.

Yukarıdaki çalışma tamamen tarafsız yapılmıştır. Herkesin ağız tadına göre değişiklik gösterebilir. Fakat araştırmalarımız sonucunda listelenmiştir.

 

Yorumlar
  1. sengül özcizme dedi ki:

    süttas marka yogurt bir lac gün icinde bozuluyor salya gibi akiyor igrenc oluyor en kral en lezzetli SEK yogurz hepsini cok defa denedim

    1. Türker dedi ki:

      İşte bu yüzden sütaş

  2. Jakuzzi dedi ki:

    Tire ? Bunların çok ötesinde.