En Etkili Sınavlara Hazırlanma ve Ders Çalışma Yöntemleri

Hayatta Yükselmek İçin Devamlı Sınavlara Girmek İçin Zaman Harcıyoruz… Pek Derslere Nasıl Hazırlanmalı ,Ders Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı, Ders Çalışma Planı Nasıl Olmalı? Hepsi Haberimizde…

Biliyorsunuz ki başarıya giden yolda çalışmak gerekir. Fakat bir çok kişi mantıklı çalışmak yerine, çok çalışmayı tercih eder. Bizi başarıya ulaştıran çalışma; bilinçsiz bir şekilde çok çalışmak değil, sürekli ve mantıklı bir şekilde çalışmaktır. Şimdi size sırasıyla etkili ders çalışma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

  1. Çalışma ortamı;

Öncelikle verimli ders çalışmak için uygun ortam gerekir. Çalışma masası sade olmalıdır. Etrafta dikkatinizi dağıtacak bir şey olmamalıdır. Eğer odaklanmakta sıkıntı çekiyorsanız masa lambası kullanmak iyi bir yöntemdir. Tercihe göre arka planda müzik çalınabilir. Fakat çalınacak müziğin kısık ve hafif bir müzik olması gerekir.

  1. Çalışma planı;

Çalışma planı önceden de belirttiğim gibi çok yoğun olmamalıdır. İlk önce, çalışılacak dersi uygun zamana koymalısınız. (ÖRN: Matematik dersi olduğu gün matematiğe çalışmak.) Çalışma süresi ne çok fazla ne çok az olmalıdır. Kendinize çalışma sürenize uygun küçük teneffüsler koymalısınız. (ÖRN: 45 dk çalışma, 15 dk teneffüs). En önemli ise çalışma planın sürekliliğidir. İlk aşamalarda zorlanabilirsiniz, fakat sonradan bunun hayatınızın bir parçası olduğunu ve başarınızın arttığını fark edeceksiniz.

  1. Çalışma Yöntemi;

Çoğu kişi çalıştığı dersi pekiştirmek için ilk önce test çözmeyi tercih eder. Fakat bu yanlış bir tercihtir. Doğru ders çalışma yöntemi için; ilk olarak çalıştığınız dersten konu tekrarı yapmalısınız (özel öğretmenden anlatım, internetten video izlemek, konu anlatımlı kitap yada defter okumak). Bazı insanlar ise yazarak tekrar yapar. Eğer dinleyerek veya okuyarak anlayamıyorsanız, dinlediğiniz veya okuduğunuz şeyleri yazarak not çıkarmak işe yarayacaktır. Sonra, ayna karşısında yada bir bireye çalıştığınız konuyu detaylı bir şekilde anlatın. Bu işlem bittikten sonra basit sorularla kendinizi pekiştirin. Sonrasında test çözme kısmına gelebilirsiniz. Bu yöntemler etkili ders çalışmanıza katkı sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.