En iyi En Etkili Sistit İlaçları (Reçetesiz ve En Çok Tercih Edilen)

En İyi Sistit İlaçları, sistit Geçiren İlaç İsimleri, Sistit için En İyi İlaçlar

Bu yazımızda sizlere sistit nedir, bu iltihaplanmanın önüne geçme şansımız var mı? Nasıl müdahale edilebilir veya neler yapılması gerekiyor? Bu konularda detaylı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikli olarak az önce de söylediğimiz gibi bu bir çeşit iltihaplanmadır. Mesane yani diğer adıyla idrar kesesinin iltihaplanması olarak karşımıza çıkmaktadır. İhmal edilmemesi gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü ihmal edildiğinde kronik bir hale gelebilir. Hatta mesane veya böbreklerde kalıcı hasara kadar yol açabilir. İdrar yaparken bir sızı yanmaya da ağrı olması durumunda dizüri sık idrara çıkma durumunda ise pollaküri isimleri verilmektedir. Bunun yanı sıra acil idrar yapma hissi, az idrar yapma gibi belirtiler de ortaya çıkabilir.

Sistit Nasıl Bir Hastalıktır?

Bakteriyel bir hastalık olduğu için tedavilerinde antibiyotiklerin kullanılması gerekmektedir. En önemli nedenlerinin başında koli basili gelmektedir. Normalde bakteriler, kalın bağırsakta bol miktarda bulunmaktadırlar. Bazı risk faktörlerinin varlığında sistit denilen hastalığa neden olmaktadırlar. Bu bakterilerin mesaneye ulaşması ile birlikte karşımıza çıkan bir rahatsızlıktır. Üriner sistem enfeksiyonu olarak karşımıza çıkan türü en yaygın türü olarak bilinmektedir. Zaman zaman çok ağrılı şekilde olabileceği gibi aynı zamanda da rahatsızlık verici halde karşımıza çıkabilir. Aslında sistit denildiğinde kadınlarda daha sık görülen sistit ihmal edildiği takdirde kronik bir hale gelmektedir. Aslında normal şartlarda ciddi bir rahatsızlık olmadığı söylenmektedir. Ancak ilerleyen safhalarda özellikle böbreklerimizde ve mesane bölümünde çok ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Bakteriyel sistitler ağırlıklı olarak genç kadınlarda, 20 ve 40 yaş aralığında karşımıza çıkmaktadır. Her 5 kadından biri yaşamının herhangi bir döneminde bu hastalığa tutulabilmektedir. Aslında burada geçişli ve akut denilen iki çeşidi olabildiğini de söylemek gerekli. Akut sistit, bir sistit vakası olarak aniden karşımıza çıkmaktadır. Ancak geçişli sistit denilen ise kronik ve uzun süreli olarak karşımıza çıkabilen mesane dokusunun katmanlarını etkileyen hatta böbreklere kadar zarar verebilen ciddi bir hastalık olarak bilinmektedir. Elbette şunu da söylemek gerekir bakteriyel bir enfeksiyon olmasıyla birlikte sistitin hepsinin sebebi de bakteriyel bir enfeksiyona bağlı olmayabilir.

Sistit’ten Korunma Yöntemleri

Prof. Dr. Alparslan Baksu sistit konusunda son derece önemli ve yararlı bilgiler vermekte. Kesinlikle izlemekte fayda var.

Sistit Nasıl Tedavi Edilir?

Çok nadir de olsa bazı ilaçlar radyasyon tedavileri ya da kadınların kullanmış olduğu hijyen spreyleri özel olarak yapılmış olan sperm öldürücüler de veya uzun süre kullanılan farklı ilaçlar bu tarz bir hastalığa yol açabilir. Çok nadir olarak görülmesine karşılık başka bir hastalığın komplikasyonu olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Bu anlamda sistit, gerçekten de bakteriyel olarak karşımıza çıkabilen ve tedavisi antibiyotik ile yapılan bir rahatsızlıktır. Burada doktor ile görüştüğümüzde de doktorunuzun da size söyleyeceği aslında izlenecek olan tedavi yolunu sistitin sebebine göre izlenmelidir.

Sistit Belirtileri Nelerdir?

Sistit belirtileri hakkında şunu söyleyebiliriz. Az önce de söylediğimiz gibi özellikle idrarda aşırı şekilde sızı ağrı ve yanma durumları olmasında ya da sık idrara çıkma idrarınızı tam olarak yapamama, acil bir şekilde idrar yapma hissinin olması, cinsel ilişki sırasında ağrı duyulması, kasıklarda ve göbek altında
sürekli olarak ağrılarının olması ve özellikle de idrar yaptığınızda kan olması sistit rahatsızlığının en belli başlı belirtileri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yetişkinlerde sistit, yüksek ateşe neden olmayacaktır. Ancak 38 derece veya daha yüksek bir ateşiniz varsa bu durumda kusma, titreme, idrarında kan, belinizde ve sırtınızda ağrı gibi rahatsızlıklar varsa bu durum böbrek hastalığının bir işareti olabilir. Acil bir tıbbi yardım istemek ve bir doktor aramak bu anlamda en sağlıklı sonuçları doğurur.

Çocuklardaki sistit durumları biraz daha zor anlaşılmaktadır. Çünkü çocuklar tam olarak nasıl hissettiklerini değil size ifade edemeyeceği için ağırlıklı olarak 38 derece veya daha yüksek ateş iştahsızlık, zayıflık ve yorgunluk, kusma ve sinirlilik halleri bu anlamda belirtilerinden sayılabilir.

Sistit İçin Kullanılabilecek İlaçlar Nelerdir?

Sistit ile karşı karşıya kaldığınızda özellikle iltihaplanmalar için ağırlıklı olarak antibiyotikler sizlere gönderilecektir. Bu anlamda penisilinler, sefalosporinler, nitrofurazon gelmektedir. Bu anlamda sistit ilaçları denildiğinde öncelikli olarak akla gelen ilaç Piyeloseptyl isimli 50 miligramlık 30 kapsülden oluşan bir ilaçtır. İdrar yolunun diğer bölümlerinde ve idrar torbasında görülmüş olan iltihaplanma durumlarına karşılık enfeksiyonların önlenmesi ve önüne geçilmesi adına bu ilaç kullanılabilmektedir. Antibiyotik bir ilaç olarak sarı homojen bir toz içermektedir. Açık-koyu yeşil bir rengi vardır.

Nitrofurantoin etkin maddesi ile sizlere sunulmaktadır. Enfeksiyon tedavisinde 7 günde 4 kere bu kapsüller kullanılabilir. Ayrıca kullanılacak bir başka İlaç ise yine Fosfomisine duyarlı olan bakterilerin sebep olmuş olduğu tüm idrar yolu enfeksiyonlarında sizlere sonuç sunan Monurol isimli ilaçtır. Sistit tedavisinde çok etkili bir ilaç olarak bilinmektedir. Bu anlamda kullanılabilecek bir başka İlaç ise Urispas isimli bir ilaçtır. Ayrıca yine antibiyotik olarak kullanılabilecek 750 miligramlık 14 film tabletten oluşan Cipro isimli ilaç da kullanılmaktadır. Elbette ki bu tamamen doktorunuzun sizlere net bir şekilde sonuca ilaçlardır.

Bununla birlikte sistit tedavisinde yine kullanabileceğiniz bir başka antibiyotik ise Ciprasid isimli ilaçtır. Burada kaç miligramlık olacağı veya ne kadarlık sürede kullanılacak sizin antibiyotik ihtiyacınıza göre değişmektedir ve doktorunuz bu konuda sizlere gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.