En İyi Vücut Geliştirme Programı!Başarısı Kanıtlanmış Antrenmanlar

Spor Salonlarında Başarıya Ulaşmak İçin En Başarılı Vücut Geliştirme Programını Sizin İçin Özel Hazırlattık. Herkese Uygun Antrenman Programı İle Vücudunuzu Geliştirebilir İstediğiniz Kaslara Ulaşabilirsiniz…

Ülkemizde spor alanında gayet iyi sonuçlar alınmakta ve spora her geçen gün binlerce kişi yazılıyor. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlayan ve sağlığına dikkat etmek isteyen insanlar, hocaların yanlış bilgilendirmesi üzerine sağlıksız bir şekilde vücut geliştirmesi yapıyor ve sonuç hüsran oluyor. Günümüzde hocalar vücut geliştirme için insanlara yanlış bir şekilde bilgi veriyor ve yanlış bir şekilde program oluşturarak insanların sağlıksız bir şekilde vücutlarını geliştirmelerini sağlıyorlar. Bu işten para kazanan insanların artık bir şeyleri öğrenmesi gerekiyor ve insanlara doğru bir şekilde bilgi aktarması gerekiyor. Kendinizi bir spor hocası olarak tanıtı yorsanız mutlaka vücut geliştirme için olan her şeyin evrensel olarak isimlerini ve dillerini bilmelisiniz. Türkiye’de spor salonlarında yer alan ”personel trainer” adlı kişiler fizyoloji ve beslenme konusunda yetersiz kalmakta. Çünkü bu insanlar Besyo’dan mezun olduktan sonra kendisini spor salonlarına atıyor ve insanların yanlış bir şekilde bilgilenmesini sağlıyorlar. Çok az kişi bu iş için kendini yoruyor ve çok az kişi bu işin nasıl olduğunu biliyor. Türkiye’de şöyle bir şehir efsanesi var; ”Daha çok protein ağırlıklı beslen. Karbonhidratı hayatından at.” İşte burada yanlışlık yapılıyor ve insanlar yanlış bir şekilde bilgilendiriliyorlar.

Vücut geliştirme programlarının olmazsa olmazı esneme hareketleridir. Esneme hareketleri bir vücut geliştirme programında mutlaka yer almalıdır fakat Türkiye’de bu es geçilerek asla bu programlar yer almıyorlar. Programların bir çoğunda 10 veya 15 dakikalık kardiyo hareketleri yer alıyor. Vücut geliştirme için kardiyo hareketleri önemli fakat esneme hareketleride bir  o kadar önemli. Her geçen gün yeni bir spor salonu açılıyor ve bu spor salonlarına bilinçsiz, kendini ”hoca” olarak tasvip eden fakat hoca olmayan kişiler katılıyor. Bu hocalar araştırma yapmadan, çevreden edindiği bilgilerle insanlara vücut geliştirme programı hazırladığı için insanların hayatını riske atıyor ve sağlıksız bir şekilde insanların beslenmesini sağlıyor. Eğer bu şekilde devam edilirse daha çok fazla sakatlanma riski ortaya çıkacaktır.

Sizlere güzel ve özenli bir şekilde hazırlanmış vücut geliştirme ile alakalı bir program hazırladık. Eğer bu programla alakalı olarak bir sorunuz olursa bizlere yorum kısmından ulaşabilir ve hızlı bir şekilde istediğiniz soruyu sorarak cevabını öğrenebilirsiniz.

– Vereceğimiz tüm bilgiler spora yeni başlayacak olan ve yeni başlayan seviyesinde yer alanlar için geçerlidir.
– Programa başlamadan önce kesinlikle esneme ve ısınma hareketlerini yapın.
– Antremanların geneli 60 ila 75 dakika içerisinde bitirilmesi gerekiyor.
– Antremanlar arasında dinlenme süresi en fazla 1 veya 2 dakika olarak değişiklik göstermesi gerekir.
– Hareketleri asla kendinize zarar verebilecek şekilde yapmamalısınız. Kendi vücudunuz ne kadar kaldıra biliyorsanız o kadar ağırlık kaldırmalısınız ki sakatlık riskini önlemelisiniz.
– Antremanı bitirdikten sonra tekrardan esneme hareketlerini yapmayı unutmayın.

Sizlere anlatılan ve verilen bu hareketler sizlerin daha hızlı bir şekilde istenilen forma ulaşmasını sağlamak amacıyla yazılmıştır. Bilinçsiz bir şekilde değil aksine sağlıklı bir şekilde size vücut geliştirme programı hazırlanarak sunulmuştur. Vücut geliştirme diğer sporlara göre farklılık göstermektedir ve diğer sporlara göre disiplini, prensibi ve istikrarlığı konusunda oldukça farklıdır. Diğer sporlara göre daha zordur ve insanların hayatından taviz vermesi gerekmektedir.

Vücut Geliştirme Nasıl Başlar ?

Vücut geliştirmeye başlamadan önce internet üzerinde yer alan, dergilerde yer alan tüm programlarını bir spor salonuna yazılmadan önce mutlaka uygulayın. Daha sonrasında spor salonuna yazılın ve hareketleri yaparken zorluk yaşamayın. Sadece bir dambıl ile daha düzgün bir vücuda sahip olabilirsiniz fakat bu hareketleri yaparken kendinize şu soruları sorun; ”Ben kendimin hocası olabilir miyim? Ben bu hareketleri gerçekten doğru bir şekilde yapabiliryormuyum?” Bu gibi soruları kendinize sormanız gerekiyor. Dambıl, vücut geliştirmenin ilk adımıdır yani temelidir. Dambıl ile başlayıp daha sonraki seviyelere geçiş sağlayın. Bir spor salonuna insanların ihtiyacı yok. İnternet üzerinde doğru kaynakları araştırarak, videoları izleyerek kendilerinin hocası olması gerekir. Evdede çok rahat bir şekilde vücut geliştirme yapılabilir.  Beslenme ile alakalı olarak yine aynı şekilde edinebildiğiniz tüm bilgileri edinin. Eğer çok fazla şişman biriyseniz ilk önce zayıflama konusunda yeterince bilgiyi edinin. Daha sonrasında ise etkili beslenme yöntemlerine göz atın. Son olarakta supplementler hakkında bilgi edinin. Bu gibi şeyleri araştırdıktan sonra kendinize inanın ve bu işi yapabileceğinizi hissedin. Kendinize göre bir sporcu kahvaltısı hazırlayın. Doğru bir şekilde beslenerek formunuzu koruyun.

Evinizde yapmış olduğunuz vücut geliştirme hareketleri sizleri bir süreliğine idare edecek ve kas için bir inşaat oluşturacaktır. Daha sonrasında bir spor salonuna yazılabilirsiniz. Çünkü bir zamandan sonra her alete sahip olmayabiliriz. Bu yüzden spor salonlarına yazılabilirsiniz. Spor salonuna gittikten sonra insanlar hemen bench press yapmak ister ve bu iş için aşırı heyecan duyarlar. Bunları yapın fakat asla yanlış bir şekilde beslenmeyin. Yanlış bir şekilde size vücut geliştirme programı hazırlanmasını istemeyin. Yukarıda da dediğimiz gibi kendinizin hocası olun ve kendi programlarınızı oluşturun. Spor size fizyolojik olarak etki sağlayacaktır. Spor ile birlikte uykularınız daha iyi olacak ve öz güveniniz fazlasıyla artacaktır. Hatta stres gibi olaylardan uzak duracaksınız. Hafızanız güçlenecek, odaklanma problemleri yaşamayacaksınız. Anlayacağınız üzere spor size bir rahatlama getirecek ve yaşam kalitenizin artmasına neden olacak. Tüm bunların hepsini yaptıktan sonra artık profesyonel bir şekilde sporcu olmak isteyeceksiniz ve bu yolda ilerleme sağlayacaksınız. Bu yolun ikinci aşamasıdır ve profesyonel bir sporcu olmak için hayatınızdan daha fazla taviz vermeye başlayacaksınız. Bu yukarıda yazılanları eğer uygulamaya başlarsanız adeta gerçek ve profesyonel bir şekilde sporcu olarak hissetmeye başlayacaksınız.

Vücut geliştirme programı günlere dağılımı aşağıdaki gibi olacaktır.

  • Pazartesi Günü: 1. Antrenman : Göğüs ve Arka Kol Çalışması
  • Salı Günü : 2. Antrenman : Sırt ve Ön Kol Çalışması
  • Çarşamba Günü: Dinlenme Hafif Kas Hareketleri
  • Perşembe Günü : 3. Antrenman : Omuz Çalışması
  • Cuma Günü : 4. Antrenman : Bacak Çalışması
  • Cumartesi Günü: Dinlenme ve Hafif Kas Hareketleri
  • Pazar Günü: Dinlenme ve Hafif Kas Hareketleri

 

Pazartesi Günü 1. Antrenman : Göğüs ve Arka Kol
Egzersiz Hareketleri
Barbell Bench Press Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Barbell Incline Bench Press Hareketi 3 Set Ortalama 12 Tekrar
Incline Dumbell Flyes Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Cable Crossover Hareketi 3 Set Ortalama 12 Tekrar
Lying Triceps Extension Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Overhead Rope Extension Hareketi 4 Set Ortalama 20 Tekrar
Triceps Pushdown Hareketi 4 Set Ortalama 20 Tekrar

Salı Günü 2. Antrenman : Sırt ve Ön Kol
Egzersiz Hareketleri
One Arm Dumbell Row Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Geniş Açılı Pulldown Hareketi 3 Set Ortalama 16 Tekrar
Standing Pulldown Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Straight Arm Pulldown Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Barbell Curl Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Incline Dumbell Curl Hareketi3 Set Ortalama 15 Tekrar
One Arm Cable Curl Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Crunch Hareketi 3 Set Ortalama 20-22 Tekrar
Oblique Crunch Hareketi 3 Set Ortalama 20-22 Tekrar

Çarşamba Günü Dinlenme ve Hafif Kas Hareketleri
Egzersiz Hareketleri
Dumbell Shoulder Press Hareketi 1 Set 3 Tekrar
Side Lateral Raise 2 Set 3 Tekrar

Perşembe Günü 3. Antrenman: Omuz
Egzersiz Hareketleri
Dumbell Shoulder Press Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Side Lateral Raise Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Rear Delt Flyes Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Dumbell Shrug Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Front Cable Raise Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Seated Calf Raise Hareketi 4 Set Ortalama 20 Tekrar
Leg Press Calf Raise Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar

Cuma Günü 4. Antrenman: Bacak
Egzersiz Hareketleri
Barbell Squat Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Leg Press Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Leg Extensions Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Romanian Deadlift Hareketi 4 Set Ortalama 15 Tekrar
Lying Leg Curls Hareketi 3 Set Ortalama 15 Tekrar
Crunches Hareketi 3 Set Ortalama 25 Tekrar
Plank En az 3 Dakika

Cumartesi Günü Dinlenme ve Hafif Kas Hareketleri
Egzersiz Hareketleri
Dumbell Shoulder Press Hareketi 1 Set 3 Tekrar
Side Lateral Raise 2 Set 3 Tekrar

Pazar Günü Dinlenme ve Hafif Kas Hareketleri
Egzersiz Hareketleri
Plank En az 3 Dakika
Leg Extensions Hareketi 1 Set Ortalama 5 Tekrar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.