Facebook Kayıtları ve Whatsapp Mesajlaşmaları Boşanmada Delil Sayılır mı?

2017 Yılı İtibariyle Boşanma Davalarının % 50 ‘si Facebook ve Whatsapp Yazışmalarındaki Aldatmalar Nedeniyle Olduğunu Biliyor musunuz? Peki Facebook Yazışmaları Boşanma Davalarında Delil Olabileceğini? Sosyal Medyada Aldatılanların Boşanma Davalarında Haklı Çıkma İhtimalleri v.b Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Günümüzde artık boşanma davalarının bir çoğu facebooktaki yazışmalar mesajlaşmalar yorumlar ve resimler ile  whatsapp yazışmalarındaki yakalanmalar dan dolayı olmakta. Sosyal medyanın artık çok kolay erişebilir olunması da buna bir etken. İnsanlar farklı heyecanlar için bazen boş bulunup yanlış işler yapabilmekte. Ülkemizde 2016 yılında boşanma davalarının %40 ‘ı facebook kayıtları ve Whatsapp yazışmaları nedeniyle olmuştur. Hatta sosyal medya bağımlılığı bile ayrılıklar için başlı başına bir sebep gösterile bilmekte.

Whatsapp yazışmaları ve facebook yazışmaları artık aile mahkemeleri belge niteliğinde görmektedir. Günümüzde Devlet kurumları adına Cumhurbaşkanı adına yapılan facebook yazışmaları da mahkemelerde delil olarak kullanılıyor ve ceza veriliyor.

facebook-yazismalari-bosanma

Facebook yazışmaları , durum güncellemeleri, fotoğrafları ile Whatsapp yazışmaları mahkemelerde “delil” olarak sunulabilmektedir. Fakat kesinlikle tek başına yeterli değildir.

Tek başına yeterli olmamasının sebebi ise kötü niyetli insanlar tarafından da art niyetli şekilde kullanım olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse kocasından boşanmak isteyen bir kadın Eşinin facebook şifresini biliyorsa yada özel bilgileri ile kırıp onun adına yazışmış gibi gösterebilir, onun mahrem resimlerini paylaşabilir. Sonrada bunları mahkemede kanıt olarak göstererek Tazminat ve kolay boşanma talep edebilir. Aldatılma iftirası atabilir. Bu gibi durumlarda mahkeme bilir kişi atayarak yazışmaların gerçekliği konusunda netlik kazandırabilir.

Bazı hakimler bu gibi durumların çok fazla yaşandığı için artık sadece facebook yazışmaları ve whatsapp yazışmalarının tek başına yeterli olmadığını ve somut kayıtların olması gerektiğini belirtmekte.

whatsapp-yazismalari-aldatma

Bu gibi durumlarda inisiyatif tamamen hakimin elindedir. Genellikle şüpheli bir durum yoksa şahitlerinde dinlenmesi ile boşanma davası olumlu sonuçlanabilmektedir ve haklı taraf tazminat yada nafaka almaya hak kazanabilmektedir.

Bu gibi konularda boşanma avukatlarından daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. En iyi boşanma avukatları konumuzda İstanbul bölgesindeki en başarılı avukatların iletişim bilgileri bulunmaktadır. Göz atabilir avukatlara ulaşarak onlardan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kaynak : https://www.besteskisehir.com/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.