Fethiye Ölüdeniz Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Derin mi? Sığ mı? Dalgalı mı?

Fethiye Denizi Nasıl? Fethiye Merkez, Ölüdeniz , Belcekız , Kabak Koyu , Kelebek Vadisi ve Bir çok Bölgenin Denizi Sığ mı Derin Mi? Kumluk mu Taşlık mı? Dalgalı mı Durgun mu? Deniz Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Aklınıza Takılan Tüm Soruların Cevabı Özel Haberimizde…

Muğla bölgesinin en önemli tatil beldelerinden biride Fethiye. Pırıl pırıl ve turkuaz rengi deniziyle doğası ile tertemiz havası ile muhteşem bir cennet köşesi. İlk defa Fethiye ye geliyor iseniz ilk başta biraz kalabalık diyebilirsiniz. Fakat kısa sürede alışıyor insan . Fethiye’de gezilecek görülecek çok yer var . Özellikle muhteşem koyları harika yamaçları sahilleri  ve muhteşem havası ile Tatilcilerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Fethiye bölgesinde çok fazla 5 Yıldızlı otel bulunmamakta. Genellikle 4 ve 3 yıldızlı oteller daha fazla rağbet görmekte. Özellikle özgür ruhlu insanlara hitap eden bir tatil beldesi. Genellikle oteller yarim pansiyon hizmet vermekte. Sakin huzurlu bir tatil yeri arıyorsanız ilk tercihleriniz arasında Fethiye Ölüdeniz bölgesini kesinlikle eklemelisiniz.

Peki gelelim Fethiye’nin denizi nasıl ? Fethiye’nin denizi soğuk mu? Fethiye’nin Denizi hemen derinleşir mi yoksa sığ mı? Taşlık mı? Kum mu? Çok dalgalı mıdır yoksa sakin midir? Tatil planları yapacakların işine çok yarayacak bilgiler.

Fethiye Denizi Nasıl?

Öncelikle denize girmekten keyif alıyorsanız Fethiye bölgesindeki plajlar ve denizler tam size göre. Gün boyunca denizden çıkmak istemeyeceksiniz. Turkuaz renkli denizi ve az tuz oranı ile kesinlikle yüzmek için en ideal denizlerden biri. En meşhur denize girilebilen yeri ise tabi ki kumburnu plajı. Girişte 8 TL civarında bir ücret alınmakta. Ayrıca içerideki şezlonglarda ücretli. Fakat kendi havlunuz ve Sandalyeniz ile giderseniz istediğiniz yerde denize girebiliyorsunuz. Ölüdeniz kumburnunda aslında denize girmek için en ideal yer kumburnunun en uç kısmı. Turkuaz deniziyle harika bir deniz keyfi yaşatıyor.

Fethiye Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Fethiye denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Genel olarak Fethiye bölgesindeki plajlar , sahiller ve koylar hafif ince çakıl ve kum karışımıdır. Denize deniz terliği olmadan rahatlıkla girebilirsiniz. Sahiller ve plajlar genellikle kumdur. Fethiye bölgesinde denizin tuz oranı ise düşüktür. Denizin altında gözünüzü rahatlıkla açabilirsiniz. Ayrıca denizden çıktıktan sonra üzerinizde tuz çok az kalır ve rahatsızlık vermez. Fethiye bölgesinde genellikle deniz dalgalıdır. Kumburnu ölüdeniz bölgesinde belcekız plajı dalgalı fakat çok yakınında bulunan kumburnu tamamen sakin bir denizdir. Dalgalar yüzmenizi engellemez. Çok fazla akıntıda yoktur. Deniz hızlı bir şekilde derinleşir. Neredeyse 4-5 metre sonrasında boyunuzu geçmektedir. Kumburnu kısmının karaya yakın kısmı ise son derece sığdır.

Çocuklu aileler genellikle burada denize girmeyi tercih etmektedir. Fethiye deniz sıcaklığı ise Ege bölgesinin özelliklerini taşır. Ne kadar Akdenize yakın olsa da biraz soğuk sayılabilir. Fakat Ege bölgesinin Sarımsaklı Marmaris gibi bölgelerine göre daha sıcaktır.

Sahillerde insanı rahatsız eden tipler genellikle azdır. Hatta Ege bölgesinin en elit denize girecek sahillerinden biri Fethiye diyebiliriz.

Fethiye Plajları

Fethiye bölgesinde denize her bölgeden neredeyse girebilirsiniz. Bunların en başlıca gelenleri ise ;

Kabak Koyu 

Fethiye’nin en güzel koylarından biridir. Kelebekler vadisine yakın bir mevkiide yer almaktadır. Araçla ulaşım yoktur. Sadece kayalıkları aşarak yada deniz üzerinden gelinebilir. Huzur ve bakir bir koyda yüzmek istiyorsanız kesinlikle ilk tercihleriniz arasında olmalıdır. Bu bölge 1. derece sit alanı olduğu için yapılaşma yok. sAdece Ağaç evler bulunmakta. Buralarda doğayla baş başa bir zaman geçirebilirsiniz.

Gemile Plajı

Gemile Plaji Fethiye’nin harikalar diyarı diyebiliriz. Kabak Koyu gibi Gemile plajına da Belcekız Plajından tekne ile ulaşabilirsiniz. Plaj aslında antik bir plaj. Ayrıca açık bir müze. Tarihin içinde denize girebilir ve tertemiz masmavi denizinde saatlerce yüzebilirsiniz. Biraz yıkık olsa da Klisenin bazı bölümlerini de gezebilirsiniz.

Katrancı Koyu 

Gözlerden uzak Fethiye’den de biraz uzak ama harika bir koy. Ortalama 15 km kadar fethiye merkeze uzaklığı bulunmakta. Sakin sessiz bir ortamda denize girip güneşlenmek istiyorsanız Katrancı Koyu tam size göre. Fethiye bölgesine geldiyseniz Katrancı Koyunu ziyaret etmeden kesinlikle geri dönmeyin.

Ölüdeniz Plajı

2006 yılında dünyanın en güzel plajı unvanını alan Ölüdeniz Plajı hem doğası hemde muhteşem denizi ile sizlere muhteşem bir tatil sunuyor. Hayatınızda 1 kere kesinlikle bu muhteşem doğa ve plajı görmeniz gerekiyor. Türk Tatilcilerden çok genellikle Rus Alman ve İngiliz Turistler bu güzelliğin tadını çıkarmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.