Google Maps(Haritalar,Earth) Firma Şirket Ekleme Yöntemi

Google Maps Haritalar,Earth Ücretsiz Olarak Firmanızı İşletmenizi Ekleyebilirsiniz… En Basit En Kolay Yöntem…

Günümüzde Artık herkes Navigasyon kullanmaya başladı. İlk zamanlar sadece taksicilerin kullandığı fakat şimdilerde ise hemen hemen herkesin elinin altında bir navigasyon cihazı mevcut. Cep Telefonlarında da artık Google Haritalar ücretsiz olarak gelmekte. Yada Google Play den ücretsiz olarak indirebilmek mümkün. Artık bir yerden bir yere giderken ilk işimiz navigasyonu açmak. Peki bir Şirketiniz yada Firmanız var.  Google Maps(Haritalar,Earth) ta aratıldığınızda bulunmak istiyorsunuz. Firma bilgileriniz ,Şirketin çalışma saatleri web adresi, telefon numarası yol tarifi gibi bir çok bilgiye kolaylıkla Google Maps(Haritalar,Earth) üzerinden gösterebilirsiniz. Çoğu Web Tasarım firması bunun için yüksek ücretler istemekte… Fakat bunu Google bize ücretsiz olarak sağlamakta…

Gelelim Şirketimizi yada Müessesemizi Google Maps(Haritalar,Earth ‘a nasıl Kaydedeceğimize

Bunun için Öncelikle bir Gmail hesabınız olması gerekiyor.

Size bütün yapılacakları adım adım anlatacağım.

İlk olarak google Maps Şirket Ekleme sayfası : https://www.google.com/business/  adresine girelim.
google-maps-isletme-firma-sirket-ekleme
İkinci adımda Google ‘a Taşının Butonuna Tıklayın…

Üçüncü Adımda Haritalar bölümü karşınıza gelecek. Ekrana Firmanızın işletmenizin adını yazın. Büyük ihtimal işletmenizin adı bulunamadı diyecektir.

google-maps-isletme-firma-sirket-ekleme2

Adı ve adresi doğru girdim / Tüm işletme ayrıntılarını kendim girmek istiyorum tıkladıktan sonra Yukarıdaki bilgileri doldurun. Adresinizi bulamazsa size elle işaretlemenizi isteyecektir. Elle ile işaretlemeniz gerekmekte. 

İşletmenizi Google da istediğiniz gibi yönetebilmeniz için google size bir Google + Sayfası oluşturacaktır. Lütfen buradaki adres bilgilerinizi doğru giriniz. Bu işlemi yaptıktan sonra google Eski bir yöntemde olsa size posta ile 6 haneli bir pin kodu gönderecektir.  Bu pin kodununu size gelmesi 15-20 gün arasında sürecektir. 

Pin Kodunuz size geldiğinde Google + Sayfanıza ulaşarak pin kodunuzu girmeniz gerekecektir.  Bu işlemi yaptıktan sonra İşletmeniz, Şirketiniz Google Maps ta Listelenecektir. ve aramalarda tüm bilgileriniz çıkacaktır.

Google aramalarında Adresiniz Aşağıdaki gibi çıkacaktır…

google-maps-isletme-firma-sirket-ekleme3

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.