Göz Altı Torbalarına Evde Basit ve En Etkili Bitkisel Maskeler

Göz Altı Torbaları Kadınların En Çok Sorun Yaşadığı Bölgelerdir. Göz Altı Torbaları Tamamen Yaşam Standartları İle Alakalıdır. Peki Göz Altı Torbaları Nasıl geçer? Göz Altı Torbaları İçin Doğal ve Etkili Maske Tarifleri… Sizin İçin Araştırdık…

Gözaltı torbaları bir diğer adıyla gözaltı morlukları her yaş grubunda görülen bir sorundur. Gözaltı morluklarının oluşmasındaki etkenler genetik olduğu gibi yaşam tarzıyla alakalı da olabilir. Bazen gözaltı morlukları başka hastalıklara da işarettir bu gibi durumlarda doktora danışmakta fayda vardır.

Göz Altı Morluklarının Nedenleri,

* Yaş alma

* Yorgunluk

* Genetik nedenler

* Yoğun stres

* İlaçlar

* Bazı kozmetik ürünler

* Hamilelik

* Beslenme

* Regl dönemi

* Demir eksikliği

* Uykusuzluk

* Hormonlar

* Vitamin eksikliği

* Alerjiler

* Burun akıntısı

* Sigara kullanımı

* Alkol kullanımı

Göz Altı Torbalarına Evde Maske Tarifleri

Salatalık Maskesi:

Sulu bir salatalığı yuvarlak bir şekilde kesin ve gözlerinizin üzerine koyun. 10-15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayınız. Morluklarınızda bir azalma görene kadar bu maskeyi her gün uygulayabilirsiniz. Bu maske cildinize canlılık ve parlaklık kazandıracaktır.

Patates Maskesi:

Patatesi dilimleyerek yine gözününüz üzerine koyduğunuz ve 15 dakika beklettiğiniz takdirde gözaltı morluklarınızın da azalma göreceksiniz.

Limon ve Domates Maskesi:

Eşit miktarda limon ve domates suyunu karıştırıp 1 hafta boyunca günde 2 kez gözaltlarınıza uyguladığınızda etkili bir azalma göreceksiniz.

Soğuk Süt:

Yapımı en kolay maskelerden biri de soğuk süt maskesidir. Bir pamuk yardımı ile bu maskeyi çok kolay uygulayabilirsiniz. Soğuk süte batıracağınız pamuğu gözünüzde 15-20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.

Zerdeçal ve Ananas Maskesi:

Zerdeçal ve ananasın suyunu karıştırıp hamur kıvamına getirin ve gözaltlarınıza uygulayın.

Çay Poşetleri:

Sallama çayınızı içtikten sonra bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Önemli olan çay poşetlerini soğuk kullanmanızdır. Bunun için buzdolabında biraz bekletmeniz yeterli olacaktır. Soğuyan poşetleri gözaltınıza koymanız hem gözaltı morluklarınızın azalmasına hem de gözlerinizin yorgunluğunu almaya yardımcı olacaktır.

Soğuk Kaşık:

Metal bir kaşığı buzdolabında beklettikten sonra gözaltı morluklarınızda 15 dakika kadar bekletmeniz de yeterli olacaktır.

Göz Altı Morluklarının Azalmasında,

* Sağlıklı beslenmek

* Bol su tüketmek

* Yüzünüzü yıkarken çok sıcak su ile yıkamaktan kaçınmak

* Tuz tüketimini azaltmak

* Sigara, alkol gibi tüketimleri bırakmak

* Gerektiği kadar uyumak

* Kozmetik ürünlerinde seçici olmak ve doğru ürünleri kullanmak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.