Günümüz Kadınlarının Görmezden Geldiği 20 Kanser Belirtisi

Günümüzün en Büyük ve En Tehlikeli Hastalığı Kanser… Fakat En Önemlisi Erken Teşhis… Sizler için Tüm Belirtileri Ayrıntılarıyla Araştırdık Bu Haberi Kesinlikle Eşinizle Dostunuzla Paylaşmalısınız…

Kanser Çağımızın En Sinsi Hastalığı… Fakat Bir çok Belirtisi mevcuttur. Bu belirtiler sayesinde çok erkenden teşhis edilip kurtulunabilir.Kanserden korunmak için yalnızca rutin testlere güvenmeyin. Vücudunuzu dinlemek, normal olmayan ve açıklayamadığınız durumları fark etmek en az kanser testleri kadar önemlidir.

İşte kadınların görmezden geldiği kanser belirtisi olabilecek işaretler;

  1. Hırıltı veya nefes darlığı

Akciğer kanserinin ilk işaretlerinden birisi nefes alma da yetersiz kalma yani nefes darlığıdır.

  1. Kronik öksürük veya göğüs ağrısı                

Lösemi ve akciğer tümörleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türleri, kronik öksürük ve bronşit gibi belirtiler göstermektedir. Ayrıca bazı akciğer kanseri hastalarının omuz veya kollara kadar uzanan göğüs ağrısı çektikleri de bilinmektedir.

  1. Sık ateşlenme ve enfeksiyonlar

Bu belirtiler kemik iliğindeki kan hücrelerinde başlayan bir kanser türü olan löseminin işaretleri olabilir. Lösemi, kemik iliğinin anormal beyaz kan hücreleri üretmesine neden olur. Bu durum vücudun enfeksiyonla mücadele yeteneklerini temelinden kurutur.

  1. Yutma güçlüğü

Yutma problemi çoğu zaman gırtlak kanseri ile ilişkilendirilirken, bazen de akciğer kanserinin ilk işaretlerinden birisi olabilmektedir.

  1. Boyun, koltuk altı veya kasık lenf bezlerinde şişme veya topaklar

Genişlemiş lenf nodülleri, lenfatik sistemde kanser belirtisi olabilecek değişikliklerin habercisidir.

  1. Aşırı morarma veya durmayan kanamalar

Bu belirtiler trombositler ve kırmızı kan hücrelerinde gelişen anormal bir durum olduğunu gösterir ve lösemi işareti olabilir. Lösemi hücreleri zamanla trombositleri ve kırmızı kan hücrelerini dışlayarak, kanın oksijen ve pıhtı taşıma yeteneğinin körelmesine neden olurlar.

  1. Halsizlik ve yorgunluk

Sık yaşanan yorgunluk ve halsizliği diğer kanser belirtileri ile birlikte değerlendirmek gerekiyor. Ancak sebepsizce tükenmiş hissetmek ve ihtiyaçtan daha fazla uyuma arzusu yaşanması durumunda doktora başvurmak gereklidir.

  1. Karın bölgesinde şişkinlik veya kilo artışı

Yumurtalık kanseri tanısı konmuş kadınların büyük çoğununda açıklanamayan karın şişkinliği ve karın bölgesinde kilo artışı gözlemlenmiştir.

  1. Tok hissetmek ya da iştahsızlık

Bu belirtiler yumurtalık kanseri için başka bir ipucudur. Genellikle uzun bir süredir yemek yenmemiş olmasına rağmen, tok ve iştahsızlık hissi görülür.

  1. Pelvik ya da karın ağrısı

Genellikle şişkinlik ile birlikte, pelvis ve karın bölgesinde ağrı ya da kramp görülmesi de yumurtalık kanseri belirtileri arasında yer alır. Ayrıca lösemi de dalak büyümesi nedeniyle karın bölgesinde ağrı görülmesine neden olabilir.

  1. Rektal kanama ya da dışkıda kan görülmesi

Bu durum kalın bağırsak kanseri teşhisinde ilk bakılan belirtidir. Dışkıda kan görülmesi, kolonoskopi yaptırmak üzere doktora başvurmanız için tek başına yeterli bir nedendir.

  1. Ani kilo kaybı

Ani kilo kaybı, kolon kanseri ve diğer sindirim sistemi kanserlerinin erken belirtileri arasında yer alır. Aynı zamanda iştah ve vücudun kendini atık maddelerden temizleme yeteneğini etkileyen bir kanser belirtisidir.

  1. Mide bulantısı veya mide ağrısı

Mide krampları ve sık görülen mide ağrısı da kalın bağırsak kanseri belirtisi olabilir.

  1. Kızarmış, acıyan ya da şişmiş göğü

Bu belirtiler iltihabi göğüs kanserine işaret ediyor olabilir. Göğüslerinizde nedenini bilmediğiniz bir değişiklik fark etiğinizde vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.

  1. Göğüs uçlarında değişiklik

Meme kanseri teşhisi konulmuş kadınların bir çoğu, teşhis konmadan önce meme uçlarının içe dönük, yana dönük ya da basık bir şekil aldığını belirtmektedir.

  1. Ağır ve ağrılı regl dönemleri ya da iki regl dönemi arasında kanama

Rahim içi kanseri (Endometrium) ya da rahim kanseri (uterus) teşhisi konmuş birçok kadın, teşhis konmadan önce bu belirtileri yaşamaktadır. Eğer bu belirtilerden şüpheleniyorsanız doktorunuza başvurarak transvajinal ultrason (vajen içinden) istemelisiniz.

  1. Yüzün bir bölümünde şişme

Yüzün bir bölümünde şişme, kabarma ya da kızarıklık görülmesi akciğer kanseri belirtisi olabilmektedir. Küçük hücreli akciğer tümörleri genellikle göğüs bölgesindeki kan damarlarını tıkayarak, kanın kafa ve yüz bölgesinde serbestçe dolaşmasına engel olur.

  1. Ciltte iyileşmeyen, huysuz ve kolayca kanayan bir yara olması

Bu belirtiler tıpta melanom olarak bilinen cilt kanserinin işaretleri olabilmektedir. Cilt kanseri hakkında detaylı bir araştırma yapmalı ve şüphelenme durumunda mutlaka doktora başvurmalısınız.

  1. Tırnaklarda değişiklikler

Tırnaklarda nedeni bilinmeyen değişiklikler görülmesi çeşitli kanser türlerinin işareti olabilir. Tırnaklarda kahverengi, siyah şeritler ve noktalar oluşması cilt kanseri belirtisi olabilmekteyken, parmaklarda çomaklaşma görülmesi akciğer kanseri belirtisi olabilmektedir. Soluk veya beyaz tırnaklar ise karaciğer kanseri belirtisi olabilir.

  1. Sırtta ya da sırtın sağ alt tarafında ağrı

Birçok akciğer kanseri hastası, teşhis konmadan önce bu belirtileri yaşadıklarını belirtmişlerdir. Meme kanseri de göğüste oluşan tümörlerin sık sık omurga veya kaburgaya baskı yapması nedeniyle sırt ağrısına neden olabilmektedir.

İster erkek olun ister kadın, kanserde erken teşhis için vücudunuzda meydana gelen değişikliklerin ne anlama geldiğini bilmeniz ve kendi kendinizi sürekli kontrol etmeniz hayati önem taşımaktadır. Sorunu ne kadar erken fark ederseniz, teşhis o kadar erken konulur ve iyileşmeniz için gereken adımları da o kadar erken atmaya başlarsınız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.