Günümüzün Gözde Hastalığı Göz Kuruluğu Nedir? Belirtileri ve Nedenler Neler?

Göz Kuruluğu Günümüzün En Sık Görülen Hastalıklarından… Bilgisayar Kullanımı ve Bir Çok Sebep Artık Göz Kuruluğu Hastalığını Ortaya Çıkarmakta… Peki Nedir Bu Göz Kuruluğu? Tedavi Yöntemleri Neler? Göz Kuruluğu Basitçe Nasıl Tedavi Edilir? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Günümüzde sıklıkla maruz kalınan göz içi sorunlardan biri de göz kuruluğu rahatsızlığıdır. Günlük yaşantında birçok bireylerin sıklıkla maruz kalabildiği göz kuruluğu rahatsızlığı genellikle ciddi bir sağlık sorunu değildir. Fakat bazı durumlarda önemli bir göz hastalığının habercisi olabilmektedir. Bu nedenle uzmanlar göz kuruluğu rahatsızlığının uzun süreli olarak devam etmesi ve sıklıkla meydana gelmesi durumunda hemen göz doktoruna başvurulması gerektiğinin altını çizmektedirler. Çeşitli faktörlere bağlı olarak meydana gelebilen göz kuruluğu rahatsızlığı genellikle ağrısız bir şekilde ortaya çıkabildiği gibi bazı durumlarda hafif düzeyli ağrılar eşliğinde de etkilerini gösterebilmektedir.

Tedavisinin oldukça basit ve kısa süreli olduğu göz kuruluğu rahatsızlığı hakkında uzmanlar tarafından yapılan bir uyarı da göz kuruluğu rahatsızlığının meydana gelmesi durumunda göz içerisine hijyensiz eller ile temas edilmemesi yönündedir. Çünkü göz kuruluğu durumunda göz içerisinin mikroplara karşı daha savunmasız olabildiğini belirten uzmanlar bu ayrıntının önemli olduğunun altını çizmektedirler. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün de çağımızda en sık görülen göz içi sorunlar listesinde yer alan göz kuruluğu rahatsızlığı hemen her yaş grubundaki bireylerde görülmesine rağmen daha çok ileri yaş grubunda yer alan bireylerde etkilerini göstermektedir. Peki göz kuruluğu rahatsızlığı nedir belirtileri ve nedenleri nelerdir dilerseniz makalemizin de ana konusu olan bu sorularımızın cevaplarını göz doktorlarımızdan derlediğimiz bilgiler doğrultusunda sizlere hemen bilgiler sunalım.

goz-kurulugu-neden-olur

Göz Kuruluğu Rahatsızlığının Başlıca Belirtileri Nelerdir?

Göz kuruluğu rahatsızlığı hakkında sizlere genel bilgiler sunduktan sonra şimdi de göz rahatsızlığının başlıca belirtilerinin neler olduğu hakkında sizlere bilgiler sunalım. Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtileri ise şunlardır;

*Gözlerde batma hissi: Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtilerinden biri gözlerde batma hissinin oluşmasıdır.

*Gözlerde yanma hissi: Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtilerinden bir diğer ise gözlerde yanma hissinin oluşmasıdır. Birey gözlerinde hafif düzeyde yanma hissini gün içerisinde hissedebilmektedir.

*Gözlerde aşırı sulanma: Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtilerinden biri de gözlerin aşırı sulanması durumudur. Uzmanlar göz kuruluğu sorununun oluşması sırasında gözyaşları bezlerinin işleyişlerinde de sorunların oluşabildiğini belirterek bu olumsuz durumun sonucunda ise gözlerde aşırı sulanma durumunun oluşabildiğinin altını çizmektedirler.

*Gözlerde yapışkanlık hissi: Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtilerinden biri de göz içerisinde yapışkanlık hissinin oluştuğunun hissedilmesidir. Birey göz kapaklarını açıp kapatma eylemi sırasında göz içerisinde yapışkanlık hissini hissedebilmektedir.

goz-kurulugu-nedenleri

Göz Kuruluğu Rahatsızlığının Başlıca Nedenleri Nelerdir?

Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca belirtileri hakkında sizlere bilgiler sunduktan sonra şimdi de göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca nedenlerinin neler olduğu hakkında bilgiler sunalım. Göz kuruluğu rahatsızlığının başlıca nedenleri ise şunlardır;

* Göz içi damarlarda meydana gelen tıkanmalar

* Yüksek veya düşük tansiyon rahatsızlığı

* Aşırı bilgisayar kullanımı

* Günde 4 Saatten fazla televizyon izleme

* Kullanılan kalp ve sinir ilaçları

* Sigara ve alkol kullanılması

* Uyku ilaçları

* Bazı kronik sağlık sorunları

* Yaş faktörü

* Bağışıklık sistemi zayıflığı

* Kullanılan ağrı kesiciler

* Önceki dönemlerde geçirilen göz ameliyatları

* Göz yaşı üretiminin azalması gibi faktörler beraberinde göz kuruluğu rahatsızlığının meydana gelmesine neden olmaktadır.

goz-kurulugu

Göz Kuruluğu Rahatsızlığının Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Göz kuruluğu rahatsızlığının tedavisinde şu tedavi seçeneklerine başvurulmaktadır;

*Yapay göz yaşı ilave edilir: Yapay göz yaşı sayesinde azalan göz yaşı miktarının kısa süreler içerisinde normale gelmesi sağlanmaktadır.

*Bandaj kontakt lens kullanımı: Göz kuruluğu rahatsızlığının tedavisinde başvurulan bir diğer tedavi seçeneği ise bandaj kontakt lens tedavi uygulamasıdır. Tedavi seçenekleri arasında pek tercih edilmeyene bandaj kontakt lens uygulaması göz sağlığına olumsuz etkiler yapabildiğinden dolayı uzun süreli olarak uygulanmamaktadır.

*Göz damlaları: Pekçok göz rahatsızlıklarının tedavisinde uygulanan göz damlaları aynı zamanda göz kuruluğu rahatsızlığının tedavisinde de başvurulan tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır. Göz damlaları sayesinde göz kuruluğu rahatsızlığının kısa süreler içerisinde ortadan kaldırılması sağlanmaktadır. Yukarıdaki tüm tedavi seçenekleri genellikle 24 saat içerisinde etkilerini göstermektedir.

Göz kuruluğu rahatsızlığının tedavisinde başvurulan tedavi seçenekleri hakkında da sizlere bilgiler sunduktan sonra göz kuruluğu rahatsızlığı nedir belirtileri ve nedenleri nelerdir hakkındaki makalemizi burada tamamlamaktayız. Göz kuruluğu rahatsızlığına gün veya hafta içerisinde sıklıkla maruz kalınması durumunda hemen göz doktoruna başvurulmalıdır. Sağlıklı günler dileriz.

 

Not: Makale bilgilendirme içeriklidir. Reçete değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.