Hemşire Maaşları, Hemşire Nasıl Olunur Şartları Neler? Hemşire Okulları

Hemşireler. İlk Duyulduğunda Sadece Bayanların Yaptığı Meslek Gibi Gözükse de Bir Çok Erkek Hemşirede Artık Mezun Oluyor? Aslında Bayanlar Arasında Gözde Olan Bu Meslek Maddi Açıdan da Son Derece İyi Paralar Kazandırabilmekte. Peki Hemşire Nasıl Olunur? Hemşire Maaşları Ne Kadar? Hemşirelik Bölümü ve Üniversiteleri Hangileri,Hemşire Olmak İçin Gereken Şartlar… Tüm Hepsini Sizin İçin Araştırdık…

Hemşirelik Nedir? Hemşire Çeşitleri

Hemşirelik veya ülke genelinde yüksek talep gören kariyer sahibi olunan bir meslektir. Gelecekte sağlık alanında iyi bir yerde kendinizi görmek istiyorsanız seçebileceğiniz mesleklerden biridir. Eğer bu mesleğe kendinizi adayacaksanız hemşire nasıl olunur, hemşire olmak için özellikler hangileridir çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Her hemşire olmak isteyen öğrenci aynı süreçteki temel adımları geçerek ve belirli bir eğitim alarak olabilmektedirler. Hemşire olabilmek için öncelikle hangi türde veya bölümde çalışmak istediğinize dair karar verilmelidir. Birçok farklı hemşirelik alanları cardır. Bunları bilmeniz ve bu bölümlerdeki hemşirelerin farklı eğitimlere tabi tutulduğunu bilmek gerekir. En temel hemşirelikler şunlardır. Türkiye’de Anestezi Hemşiresi, Psikiyatri Hemşiresi, Ebe, Diyabet Hemşiresi, Ortopedi Hemşiresi, Yeni Doğan Hemşiresi, Klinik Hemşiresi, Yaşlı Bakım Hemşiresi, Akademisyen hemşire olmak üzere çok farklı alanlarda bölümler okuma imkanı sunulmaktadır. Bu hemşirelik dallarına göre seçim yaparak lisans bölümü okunmalıdır. En genel hedefleriniz ne ise hemşirelik dallarına bakarak size uygun olan eğitimi almanızda yarar vardır.

Hemşire Nasıl Olunur?

Hemşire olabilmek için öncelikle öğrenci olmanız gerekmektedir ve üniversite sınavlarına hazırlanıp üniversite için bir puan, derece almanız gerekmektedir. Sınavdan elde edeceğiniz puan okumak istediğiniz hemşirelik bölümüne yeterli olacak düzeyde olmalıdır. Hemşirelik için işbaşı eğitim alınarak da ya da meslek lisesi çıkışlı olmak da etkilidir. En yaygın hemşirelik dereceleri;

l Hemşirelik Yüksek Lisans

l Hemşirelik Belgesi

l Hemşirelik Ön Lisans Eğitimi

l Hemşirelik Lisans

l Hemşirelik Uygulamaları Doktora

gibi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora imkanları sunmaktadır. Hemşirelik bölümü okurken çok sayıda alan hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Tıbbi terminoloji, hasta bakımı, tıbbi malzeme ve daha fazla sağlık sorunları hakkında donanımlı olunacaktır. Tüm bunları edinmenin en iyi yolu üniversite okumaktır. Üniversite bittikten sonra devlet tarafından ve ya özel hastaneler tarafından hemşirelik alımlarına çıkmaktadır.

Bu alımlarda gerekli şartlar sağlanırsa başvuru yapabilir ve işe başlayabilme fırsatı bulabilirsiniz. Devlet hastaneleri genelde kamu personeli seçme sınavı ile hemşire kadrolarını doldurma yoluna gitmektedir. Bunun için KPSS’ye hazırlanıp iyi bir puan almanız yeterli olacaktır. Eğer hemşirelik alanında daha yüksek bir kariyer yapmak istenirse lisans bölümünü bitirmekle yetinilmemelidir. Tıp alanındaki gelişmeler üzerine sürekli güncel kalmanız kendinizi geliştirerek tüksek lisans ve doktora yaparak en üst seviyede bir hemşire olabilirsiniz. Hemşirelik mesleğinin getirdiği eğitimi, Hemşirelik okulları, Hemşirelik bölümlerinde ve belli üniversitelerde, yüksekokullar gibi yerlerde verilmektedir. Hemşirelik bölümü sağlık meslek liselerinde ve yükseköğretim kurumlarında eğitim süresi 4 yıldır. Teorik ders ve uygulamalı ders olarak okutulmaktadır.

Bir hemşirenin sahip olması gerek özellikler vardır.

Hemşirenin Özellikleri

Meslek bilgisi

Bu alanla ilgili be başarılı olabilme inancı

Yardımsevere ve sorumluluk duygusuna sahip

Hızlı ve isabetli kararlar alabilme

Sorgulayan, düzenli, sevecen

Ruhen ve bedenen sağlıklı ve kendine bakan soğukkanlı kimseler olmaları gerekmektedir.

Hemşire Maaşları

Her hastanenin devlet ve özel hastaneler olmak üzere farklı hemşire maaşları uygulanabilmektedir. Hemşirenin kadrolu, sözleşmeli veya ücretli olma durumuna göre hemşire maaşları değişebilmektedir. Hemşirelik maaşlarına döner sermayeden gelen gelirler, varsa nöbet ücreti gibi ek durumlarda girebilmektedir. Özelde bir hemşirenin maaşı 1500 kadar düşük olabilirken, devlet hastanesinde minimum 2300 lira alabilmektedirler. Eğer kıdemli ve belirttiğimiz ek ücretlerde dâhil edilirse bir devlet hastanesi hemşiresi 3500 liraya kadar maaş alabilmektedir. Bu yüzden eğer bu mesleği seçen öğrenciler varsa eğitimlerinde gereken özeni gösterirlerse bu rakamlara ulaşabilen maaşları çalışacakları hastanelerde görebilirler. KPSS’den iyi bir puan alan hemşire güzel bir devlet hastanesinde kolaylıkla iş bulabilir.

 

Yorumlar
  1. Tuğçe izabel dedi ki:

    Vallaha çok teşekkür ederim çok işime yaradi