Hostes Maaşları, Hostes Nasıl Olunur Şartları Neler? Hosteslik Sınavları

Günümüzün Maaş ve Eğlence Olarak En Güzel Mesleklerinden Biridir Hosteslik. Masa başı İş Yerine Gökyüzünde Uçmak Yüzlerce Ülke Dolaşmak ve En Önemlisi Yüksek Bir Maaş Almak… Peki Hostes Nasıl Olunur? Güncel Hostes Maaşı Ne Kadar? Hostes Olmak İçin Gerekli Özellikler ,Boy Pos Kilo Nasıl Olmalı Hangi Sınavlar İle Hostes Olunur? Tüm ayrıntılar Haberimizde…

Hosteslik

Bir şehirde uyanıp çok kısa bir zamanda başka bir şehirde veya başka bir ülkede yatmanın nasıl bir şey olacağını merak ediyor musunuz? Veya çok güzel bir gün batımında daha güzel gün doğumu yukarıdan görmeyi hayal ettiniz mi? Hostesler, pilotlar bu işin en şanslılarıdır. İşte insanlar için uçuş görevlisi, hostes nasıl olunur gibi soruların cevaplarını derlediğimiz bu makalemizi okumaları onlar için faydalı olacaktır.

Hostes nedir?

Uçuş görevlileri olan hostesler seyahat sektöründe en büyük iş kategorilerden birini temsil etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde havayolları şu anda yaklaşık 100.000 uçuş görevlileri istihdam etmekte ve artan işgücü için her yıl 8.000 daha hostes işe almaktadır. Türkiye’de de hatırı sayılır sayıda hostes istihdam etmektedir. Hosteslik eğitimi, insanların dünyayı gezmek ve istedikleri yerleri seyahat ettirmek için hosteslere uçuş görevlilerini ve yolcuları bilgilendirmek için vardır. Peki, hostes olmak için hangi özellikler gereklidir.

Hostes Olmak İçin Gereken Özellikler

1-Profesyonellik

2- Emniyet Bilinci

3- Yaşam tarzı değişikliğine uyum ve esneklik

4-Müşteri hizmet becerisi

5-Kendine güven

6-Enerji dolu sürekli canlı kalabilme

7-Konuşma yeteneği telaffuz kabiliyeti ve yabancı dil (genellikle İngilizce)

8- İnsanlarla iletişim yeteneği

9- Güncel döviz kurları hakkında bilgi sahibi

10-Temiz ve güzel bir el yazısı

Gibi özelliklerin bir hosteste bulunması gerekenlerdir. Bunun dışında 1983 ve sonrası doğumlu olmak, bayanlarda en a 160 ila 180 cm erkeklerde 170 ila 190 cm boya sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca işe alındıktan sonra ve daha sonra hava yolunun özel eğitimini geçmesi gerekecektir. Programın önemli bir bölümü işe alma ve hava yolu taşımacılığına özgü eğitim ihtiyaçlarına odaklanır.

Hostes eğitimi

Hosteslerin birincil sorumluluğu güvenliktir. Eğitimde, acil duyurular, doğru bagaj istifleme ve uçak emniyet prosedürlerini öğreneceklerdir. Güvenlik hakkında öğrendiklerine ek olarak, aynı zamanda mükemmel müşteri hizmeti becerilerini geliştireceklerdir. Hem güvenlik ve müşteri hizmetleri bilgisi kombinasyonu uçuş hosteslerinin kariyerine başlamak en gerekli eğitimdir. Verilen eğitimlerden bazıları şunlardır.

1-Hava alanı kodları ve havacılık kuralları

2-Uçağı yapılandırmaları

3-Hava yolu terminoloji

4-Türkiye ve Uluslararası coğrafya

5-Gün Işığından 24 Saat faydalanma

6-Hava yolu Çağrı Mektupları

7-İlk yardım | Yaşam desteği

8-Acil durum prosedürleri / düzenli tahliye

9- Müşteri sorularına ve yorumlarına cevap verebilm

Hosteslik Sınavları

Türk Hava yolları hosteslik sınavları için İngilizce sınavı hem sözlü hem de yazılı olmak üzere iki türlü yapmaktadır. Yazılı sınavları bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Bu bölümde hostes adaylarının kelime hazinesi çok ise yeterli olabilmektedir. Fazla hata yapılmamalıdır. Aksi takdirde elenebilmektedirler. İkinci bölüm ise daha zor olacağından ilk bölümde olabildiğince iyi performans gösterilmesinin yararı çok olacaktır. İkinci bölümdeki sözlü sınav normal yaşamınızdan sorular yöneltiliyor. Yani sizinle sohbet havasında bir ortam yaratılıyor.       Amaç dinlediğini anlama anında cevap verme ve telaffuz edebilme dereceniz ölçülmektedir. İlk bölüm gramer ağırlıklı iken ikinci bölüm tamamen konuşma (speaking) üzerine olmaktadır. Sınava gitmeden önce sürekli konuşmanızı geliştirecek çalışmalar yapmanız yararınıza olacaktır. En çok sorulan soruları bulup onlar üzerinde pratik yapmak çok faydalı olacaktır. Bu soruları kesinlikle ezberlemeyin sorulacak farklı sorularda takılıp kalmanıza neden olabilir. Sürekli güncel kalmalısınız.

Hostes Maaşları

Türk hava yolları, Pegasus, Anadolu jet ve benzeri uçak firmaları yeni başlayan hostesler için hostes maaşları 4.500 lira gibi bir ücret belirlenmiştir. Bunun dışında ikramiye ve saire ek ücretler eklendiğinde 5.500 ile 6.500 lirayı bulabilmektedir. Yeni lise mezunlarının en çok tercih ettiği meslekler arasında gelmesinin sebebi iyi bir maaşının olmasıdır. Bunu dışında her şehre ve her ülkeyi gezebilme fırsatı sunması tercih sebepleri arasındadır. Keyifle seyahat edilecek para kazanılacak bir meslektir. Yüzlerce müşteriye hizmet edecek farklı ülkelerde farklı insanlar tanışma fırsatı yakalayacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.