İç Mimar Maaşları, İç Mimar Nasıl Olunur? İç Mimarlık Üniversiteleri

İç Mimarlık Özel Sektörde En Çok Kazandıran Mesleklerin Başını Çekmekte… Bazen Alacakları Tek Bir İŞ Ömür Boyu Yetecek Paralar Kazandırabilmekte… Peki İç Mimar Nasıl Olunur? İç Mimar Ne Kadar Maaş Alır? İç Mimarlık Üniversiteleri Neler… Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

 İç Mimar Nasıl Olunur?

İç mimar olmak istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle güzel sanatlar lisesine gideceksiniz gibi bir şart yok. İç mimar olabilmek için hangi liseye gittiğinizin çok önemi yoktur fakat siz güzel sanatlar liselerinden birini tercih edecek olursanız ve iç mimarlık bölümünü yetenek sınavları vasıtasıyla kazanmak istiyorsanız bu lisede iç mimarlık alanında almış olduğunuz eğitimler sizin işinize yarayacaktır. Üniversitede iç mimarlık bölümüne yerleşmenin iki yolu vardır. YGS puanınız ve buna ek olarak yetenek sınavı ile ya da YGS’nin ardından gelecek olan LYS sınavlarına katılarak iç mimarlık bölümüne yerleşebilirsiniz. İç mimarlık bölümüne MF4 puanı ile olduğu gibi TM1 puanı ile öğrenci olan üniversiteler mevcuttur fakat devlet üniversiteleri genellikle MF4 puanına bakarak öğrenci kabul eder. Bu nedenle kendinizi matematikte geliştirmeniz hayli önemli.

MF4 ya da TM1 puanı ile öğrenci alan üniversiteler sizin LYS puanınıza bakıyor olduğundan yetenek sınavına gerek duyulmaz. Eğer YGS ve yetenek sınavı ile yerleşmeyi düşünüyorsanız her üniversitenin iç mimarlık için kendi belirlediği bir YGS puan barajı bulunmaktadır. Tabi ki yetenek sınavlarına girmeden önce girmek istediğiniz üniversiteye başvuru yapmayı atlamamalısınız. İç mimar nasıl olunur sorusuna verilecek cevaplardan biri de kendinizi henüz daha üniversite yıllarında geliştirmelisiniz şeklinde olacaktır.


İç Mimar Maaşları

İç mimarlık mesleği de mimarlığın dallarından biridir. Mimarlık alanlarından en önemlilerinden biri olan iç mimarlıkta, matematiksel düşünmenin yanı sıra aynı zamanda da grafiksel düşünme yeteneğine gerek duyulur. Bu iki yeteneğe de yüksek oranda sahip olduğunuzu düşünüyor ve iç mimar olmak istiyorsanız elbette ki iç mimar maaşları ne kadar bilmenizde fayda var. İç mimarların maaşları çalıştıkları yerlere göre farklılık göstermekle birlikte yaklaşık olarak 2500 ile 10.000 TL arasındadır. Ünlü bir mimarı ele alacak olursak bu kişinin kazancı kendisinin almış olduğu iş potansiyeli ve çalışma oranına göre değişir. Örneğin işe henüz başlamış bir iç mimar 2500 TL civarında maaş alırken kendini belli bir nebze geliştirmiş ve bu sektörde ortalama bir düzeye ulaşmış bir iç mimarın maaşı 4000 ile 5000 TL arasındadır. Güçlü referanslara sahip olan, profesyonel bir iç mimarın kazancı ise 10.000-15.000 TL gibi miktarlara ulaşabilmektedir.

 İç mimarlık puanları ve en iyi hangi üniversite?

Bir iç mimar nasıl olunur öğrendiğinize göre sıra bu eğitimi en iyi nerede alabilirim ve puanları nasıl düşüncesini akla getiriyor. O halde iç mimarlık puanları ve en iyi hangi üniversite merak ediyorsanız devlet üniversitelerinin en yüksek ve en düşük puanları 497-405 civarında iken, vakıf üniversitelerinde tavan puan 498, taban puan ise 200 civarındadır. İç mimarlık açısından sizin için en iyi üniversiteyi merak ediyorsanız İstanbul Teknik Üniversitesi çok köklü ve eski bir üniversite olup her yıl en fazla kontenjan ile iç mimarlık için öğrenci alımı yapmaktadır. İTÜ mimarlık fakültesi henüz 1944 yılında kurulmuş olsa bile bu alanda verilen eğitimler 1884 yılında kurulan Hendese-i Mülkiye Mektebi ile başlamıştır, iç mimarlık alanında çok tercih edilen İTÜ sizin de tercihiniz olabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.