İdman Tv Türksat 4A Uydudan İzleme Frekansı ve Uydu Ayarları

İdman TV Azerbaycan’ın En Büyük Spor Kanallarından Biri. Şampiyonlar Liği ve Uefa Liği Türk Takımlarının Tüm Maçlarını Şifresiz Olarak Canlı Vermekte… Uydu Anteniniz Varsa Sizde Rahatlıkla Tüm Maçları İzleyebilirsiniz… İdman TV Türksat 4A Uydu Frekansları ve Uydu Ayarları Haberimizde…

Türkiye’de Şampiyonlar Liği Maçları ve Ön Eleme maçları artık şifreli kanallarda veriliyor. Fakat yurt dışındaki bazı kanallar bu maçları verebilmekte. Bunlardan en önemlisi ise İdman TV. İdman Tv bir Azerbaycan ülkesi televizyonu. neredeyse tüm şampiyonlar liği maçlarını Uefa Avrupa Liği Maçları vermekte. Türk Takımlarınında karşılaşmalarını Canlı olarak vermekte.

Türksat üzerinde önceden kayıtlı olan idman tv son dönemlerde maç yayınları vermesi nedeniyle listelerden kaldırıldı. Fakat hala Uydu üzerinden izlenebilmekte. Sadece Türk takımlarının değil neredeyse Tüm şampiyonlar Liği Maçlarını vermekte. Kısacası Şampiyonlar Liği Finalı ve Uefa Liği Finalini ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Tek sıkıntı İdman TV spikerinin kelimeleri olabilir. Bazen güldüre bilmekte 🙂

İdman TV Güncel Frekansları:

Türksat 4A Uydusu: Frekans : 11844 MHz
Türksat 4A Uydusu: Polarizasyon : Dikey – V – (Vertical)
Türksat 4A Uydusu: Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4
Türksat 4A Uydusu: Frekans : 11747 MHz
Türksat 4A Uydusu: Polarizasyon : Yatay -H – (Horizontal)
Türksat 4A Uydusu: Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6

İdman Tv Frekansı Uydudan Nasıl Ayarlanır?

İdman TV Türksat Uydusundan rahatlıkla izlemek için Uydu cihazınızdan bazı ayarlar yapmanız gerekecek. Bu ayarlar çok kolay sadece aşağıdaki adımları uygulayın yeterli.

1. Adım: Öncelikle uydu kumandanız dan Menü yada Setup yazan tuşa basınız. Menü ekranın gelmesini sağlayınız.

2. Adım: Bu ekranda size bir çok seçenek gelecek bu seçeneklerde söyle başlıklar görebilirsiniz. Bu uydu modelinize göre değişecektir. Manuel Arama , Kanal Ekleme, El ile Ara gibi seçenekler biri karşınızda olacak. Bu menülerden hangisi ana menüde varsa ona giriş yapın.

3. Adım : Açılan menüde uydu markanıza göre Frekans,Alış Frekansı, Uydu Frekansı gibi seçenekler olacaktır. Burada yapmanız gereken İdman TV Frekansı olan “11168″ numarasını girmek.

4 Adım:  Bulunduğunuz ekranda Sembol Oranı diye bir bölüm daha göreceksiniz. Cihazınız İngilizce ise  Symbol Rate yazabilir. Bu seçeneğe gelip kumandadan “20400” yazıyoruz.

5. Adım : Yine ekranda bulunan Polarizasyon (POL yazabilir) olarak “H-Yatay” seçeneğini seçmelisiniz.

6. Adım : İşlemlerimiz sona yaklaşıyor. Ekranda bulunan FEC değeri göreceksiniz. Bu değerin üstüne gelip kumanda da bulunan aşağı yukarı ok tuşlarını kullanarak “5/6” değerini seçmelisiniz. Bu işlemlerden sonra ok yada kaydet tuşuna basarak yapılan işlemleri kaydet melisiniz.

7 Adım : Son adım olarak Kanal araması yapmanız gerekmekte. Kanal aramasınıda Uydu Alıcının modeline bağlı olarak Arama Başlat, TP ara gibi bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümden arama işlemini başlatabilirsiniz. İdman TV uydu kanallarınızın en sonunda görülecektir. Artık Ülke Takımlarımızın Tüm Şampiyonlar Liği ve Avrupa Liği Maçlarını rahatlıkla izleyebileceksiniz.

 

Yorumlar
  1. Yakup Çalışkan dedi ki:

    Abi sinyal yok diyo napcaz ya

  2. Ahmet Polat dedi ki:

    Kanalı arıyorum ama kanal bulunamadı diyor