İlkokul İlk Kayıt İşlemleri Neler ve Aşamaları Gerekli Belgeler 2024

Okullar Kapanıyor Fakat Artık 72 Ayını Dolduran Çocuklar İçin Kayıt Vakti… Peki Hangi Evraklar Gerekiyor Şartlar Neler? Tüm Bilgiler Haberimizde…2024 Yılı İlkokul Kayıtları İçin Gerekli Evraklar Neler? Hangi Belgeler İlkokul Kaydı için Gerekiyor?

 İlkokul Kaydı Nasıl Yapılır?

Birçok anne baba çocuklarını büyük heyecanlarla büyütürler ve onlar için çok güzel hayaller kurarlar. Öncelikle iyi bir eğitim sağlamaları için seçtikleri okullara da büyük özen gösterirler. Her anne babanın en heyecanlı dönemlerinden birisi de çocuklarının ilkokula başladığı zamanlardır. Daha kayıt yaptırmaya başlamadan önce bile heyecana kapılmaya başlarlar.

Eskiden okul sayısı kısıtlıydı ve bu yüzden imkânlarda çok fazla gelişmiş değildi. Fakat günümüzde devletin sağladığı imkânlar bizlere daha da kolaylık sağlıyor. Peki, bu kadar kolaylık varken hala ilkokul kaydı nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz. O halde başlayalım anlatmaya.

ilkokul-kayit-icin-gerekli-evraklar

Öğrenciyi ilkokula kayıt için istenen yaş sınırı ise 27 Haziran 2019 tarihinde yapılan mevzuat değişikliği ile 66 aydan 69 aya çıkarılmıştır. Ayrıca yönetmelikte bu şekilde değiştirilmiş olup 2024 döneminde kayıt işlemleri bu yaşa göre yapılacaktır.

ACİL DUYURU:  İlkokula başlama yaşı 27 Haziran 2019 tarihinde  mevzuatta yapılan değişiklik ile 66 aydan 69 aya çıkarılmış olup, aynı zaman da 10 Temmuz 2019 tarihinde yönetmelik de bu kapsamda değiştirilmiştir. Aşağıda yer alan okul yaşı hesaplama aracımız ve konu hakkındaki rehber yazımız en son güncel mevzuatlara göre güncellenmiştir.  

Çocukları okula kayıt ettirmeden önce ilk adım olarak internetten kayıt yaptırmamız gerekiyor. Bunların sonucunda sistemin ev adresinize en yakın olabilecek okulu size sunmasıyla kaydınızı yaptırmaya gidebiliyorsunuz. Aksi takdirde sistemden kayıt yaptırmadan okula başvuruya gittiğiniz zaman kaydınız geçerli sayılmıyor.

Bu kaydı yaptırmak için www.meb.gov.tr adresine girip, e okul sistemine giriş yaparak gerçekleştirebiliyorsunuz. E okul sitesinde çocuğunuzun TC kimlik numarasını ve adresinizi yazarak başvura da bulunabiliyorsunuz. Son olarak kayıt işlemlerini ise resimde bulunan başvuru kodunu girerek tamamlayabilirsiniz. Bundan sonra sistem üzerinden kayıt işleminiz değerlendirilmeye alınır ve size en kısa zamanda sonuçlar belirtilir.

En kısa sürede kayıt yapacağınız okul açıklandıktan sonra artık gönül rahatlığıyla istenen evrakları hazırlayıp, belirtilen tarihte okula başvuruya gidebilirsiniz. Kayıt için gerekli belgeleri ise milli eğitimin resmi internet sitesinden çok rahat öğrenebilirsiniz. Kısaca bizde bu belgelerden bahsedelim.

ilkokul-kayit-icin-gerekli-belgeler

İlkokul Kaydı İçin Gerekli Evrak ve Belgeler

1) İlçe nüfus müdürlüğünden alınan 1 adet nüfus kayıt örneği

2) 2) Anne veya baba hangisi veli ise, 1 adet veli nüfus cüzdanı ve nüfus cüzdan fotokopisi

3) 1 adet öğrencinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi

4) Eğer ki okul isterse 6 adet vesikalık fotoğraf

5) Bazı okullar 2 Top A4 Fotokopi kağıdı da istemektedir. Okula sormanız gerekiyor.

6) Kayıt işlemleri için kesinlikle para vermeyiniz. Abartılı istekleri bölgenizdeki MEB Şubesine yada Başkanlığına bildiriniz.

2024 İlköğretim MEB Tarafından Hangi Okula
Kayıt Yapıladığı Sorgulamak İçin Tıklayın

2024 İlkokul Başlama Yaşı ve Yılları

2014 12 Ay ve öncesi doğumlular çocukların okul ataması otomatik olarak MEB tarafından yapılacaktır. Ayrıca 66 , 67,68 aylık öğrenci adayları için ise MEB ‘e dilekçe vererek onaylanırsa ilçenizde ki okula kayıt edebilirsiniz. son dönemlerde dilekçeler kabul edilmese de yinede başvurmakta fayda var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.