İnstagram İlgi Alanları ve Keşfet Geçmişini Silme ve Temizleme

Android ve İphone Telefonlarda İnstagram Keşfet Silme Nasıl Yapılır? İnstagram İlgi Alanları Nasıl Değiştirilir? İnstagram Keşfet Bölümü Temizleme Nasıl Yapılır? İnstagram Keşfet Bölümü Nasıl Değiştirilir? İnstagram İlgi Alanları Resimleri Nereden Değişir? İnstagram Keşfet ve İlgili Alanları Bölümleri İlgili Tüm Bilgiler Haberimizde…

Günümüzde en sık kullanılan uygulamaların başında instagram gelmekte. Tabi ki bazen instagram kullanmak bazı sıkıntıları da beraberinde getirmekte. Takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarından bir yada bir kaçını begenirseniz yada profillere giriş çıkarsanız o profiller ile ilgili resim ve videolar instagram keşfet ve instagram ilgi alanları kısmında görünebilmekte.  Aslında en büyük sorun eşler arasında yaşanmakta. Yanlışlıkla bir mankenin profiline bile baksanız bu bölümde mankenle ilgili yada mankenin arkadaşları ile ilgili resim ve videolar listelenebiliyor. Hele ki bir video begendiyseniz o kullanıcının neredeyse tüm resimleri ve videoları sizin keşfet ve ilgi alanları bölümünde görünebilmekte. Aşağıdaki anlatımda İphone ve Android telefonlar için yapılacak işlem aynıdır.

Yöntem 1 :

İnstagram İlgi alanı silmek için Yapılacak İlk İşlem:

1. İşlem Yan menüye girerek Ayarlar kısmına basılır.

2. Ayarlar menüsünden Güvenlik Kısmına girilir.

3. Güvenlik Kısmından Arama Geçmişi kısmına basılır. 

4. geçen ekranda Tümünü Temizle kısmına basılır ve son arama geçmişi silinir. Aynı şekilde keşfet listeside temizlenecektir.

Fakat bu şekilde uygulama içinden temizlik yapılmaktadır. Diğer seçenek ise aşağıda anlatılan gibidir. Ve en iyi temizleme yöntemidir.

İnstagram Gizli Hesap Resimlerini Görme yöntemi için tıkla

Yöntem 2:

Yukarıdaki gibi bazen instagramınız da hiç alakanız olmayan resimlere denk gelebilirsiniz.

Peki İnstagram ilgi alanları kısmını nasıl temizlenir?  aslında bu işlemin en kolay yolu arama geçmişini silmektir. Fakat artık yeni güncellemeden sonra arama geçmişinizi silseniz de instagram keşfet bölümü temizlenmiyor. Bunun için en kesin çözüm telefonunuzun ayarlar kısmından uygulamalar bölümüne gelip oradan instagramı seçip önbelleği temizle butonu basarak en garanti şekilde instagram ilgi alanları temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Ayrıca instagram keşfet silme ve temizleme işlemleri de aynı şekilde  uygulamalar bölümünden verileri temizle ve önbelleği temizle butonlarına basılarak yapılır.

Yukarıdaki temizleme işleminden sonra telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekecektir. Bu işlemi yaptıktan sonra instagram uygulaması daha hızlı çalışır. Fakat daha öncelerde yaptığınız ve gezdiğiniz profillerden gelen ilgi alanları ve keşfet kısımlarındaki resimler kalkacaktır.

İnstagram ilgi alanları ve keşfet temizlemek için diğer bir seçenek ise (önbelleği temizlemek istemiyorsanız) farklı profiller inceleyip bir kaç resim beğenmenizdir. Örnek vermek gerekirse mankenler hakkında ilgi alanlarında resimler çıkıyorsa siz tuttuğunuz takımın profil sayfasına girip bir kaç resim beğene bilirsiniz yada sevdiğiniz futbolcunun resimlerini beğene bilirsiniz. Bu sayede ilgi alanları kısmında son beğendiğiniz resimlerin konuları ile ilgili resimler görünecektir.

Note : Yeni iphone yazılımlarında önbellek temizlemede sorunlar yaşanabilmekte. Bunun için battery doktor yazılımı indirerek cache temizliği yapabilirsiniz. Yada iphone önbellek temizlemek ve yer açmak için telefonunuzun depolama kısmından depolama yönetimi bölümünden uygulamaların önbellekteki artıklarını silebilirsiniz.

İnstagram Gizli Hesap Resimlerini Görme yöntemi için tıkla

Yorumlar
  1. Eda dedi ki:

    Ben önceden sürekli keşfete düşüyordum fakat Temmuz ayından itibaren asla ve asla keşfete düşmüyor hiç fotoğraflarım ne yaptıysam olmadı bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim keşfete düşemiyorum

  2. Uğur tarla dedi ki:

    Ben ilgi alanını temizlemek yada görmek istemediğimi belirlemek değil, tam tersi keşfette sürekli karşıma çıkmasını istediğim içerikleri nasıl belirlerim? Mesela ben reels de sürekli motorsiklet videoları çıkmasını istiyorum, ilgi alanı belirleyemiyor muyuz?