iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X Sar Değerleri

iPhone 8 Sar Değeri, iPhone 8 Plus Sar Değeri ve iPhone X Sar Değeri … Telefonlardaki Radyasyon yeni Çıkan İphone Modellerinde Ne Durumda… Sizin İçin Araştırdık…

Apple yine efsane sayılabilecek telefonlarla piyasayı altüst etmeye geliyor. Bu sefer 3 yeni model ile piyasada… iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X . 3 modelde birbirinden şık güzel ve kullanışlı harika teknolojiye sahipler. Yeni iphone modellerinde hız fotoğraf kalitesi şıklık teknoloji hepsi bir arada muhteşem telefonlar olmuş. Verilecek paraya kesinlikle değer cihazlar. Fakat ülkemizde çok dikkat edilmese de dünya üzerinde bir telefon alırken en çok dikkat edilen özelliklerden biride telefonların sar değerleri.

Sar değeri nedir? Sar değeri Specific Absorption Rate – Özgül Soğurma Oranı anlamına gelmektedir. Akıllı telefonların insan vücuduna yaydığı radyasyon miktarının ölçüm birimidir. Telefonlarda genellikle 0.20 ile başlar ve 2.0 civarına kadar yükselmektedir. Zaten 2 ye yakın oranlar insan vücuduna en azarlı oranlardır. Sar değerinin yüksek olması ise Tümor oluşumu yada kanser ihtimallerinin yükselmesi anlamına gelmektedir. Tabi ki bu araştırmalar net bir şekilde hiç bir zaman dile getirilememektedir. İnsan vücudu akıllı telefonların yaydığı bu radyasyonun bir kısmını absorbe etmektedir.

İphone modelleri ilk çıktığı günlerden beri sar değeri olarak yüksek rakamlarda bulunuyor. Bazı bilim adamlarına göre ise sar değerleri çok yüksek olmadığı sürece insana zarar vermediği. Fakat bu görüş çokta gerçekçi bir görüş değil.

Cep telefonlarının insan beynine ve vücuduna kesinlikle zarar verdiği bilimsel bir gerçektir. Sadece fazla dile getirilmez.

Peki merakla beklenen Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X sar değerleri nedir? Çok fazla dillendirilmese de iPhone modellerinin sar değerleri diğer telefonlara göre genellikle zaten her zaman yüksek olmuştur.

Gelelim değerlere;

iPhone 8 Sar Değeri : 1.38 W/Kg

iPhone 8 Plus Sar Değeri : 1.39 W/Kg

iPhone X Sar Değeri : 1.39 W/Kg

Olarak belirtilmektedir.

Peki rakibi olan Samsung Note 8 Sar değeri 0.173 W/Kg olarak belirlenmiştir. Samsung 2012 yılından beri ürettiği telefonlarda sar değerine her zaman önem vermekte. Fakat teknoloji olarak Apple İphone her zaman Samsung’un bir adım önünde ilerlemekte.

Telefonlardaki Sar değeri yüksekliğinin insan sağlığına etkileri ise kısaca şunlardır.

1 ) Yoğun kullanımda baş ağrısı

2 ) Tümör oluşumu

3 ) Pantolon cebinde tutulduğunda iktidarsızlık ve kısırlık

4 ) Kalbe yakın tutulduğundan kalp ritim bozuklukları

İphone Rakipler Samsung Note 8 ve Samsung Note 8 plus Sar değerleri  için tıklayın.

Yorumlar
  1. Ferhat karaman dedi ki:

    Ben Huawei p20 pro kullanıyorum başımın ağrısından geceleri uyuyamıyor artık.. Sakın almayın..