Isıl İşlem Görmüş Sucuk,Fermante Sucuk Nedir?Hangisi Almalı

Evinize Sucuk Alırken Çok Dikkatli Olmalısınız… Et Ürünlerinde Bakteriler Çok hızlı Çoğalabilir. Sucuk Çeşitlerini Sizin için Araştırdık…

Artık marketlerde sucuklar 2 çeşit. Paketlerin başında kocaman Isıl İşlem Görmüş Sucuk yada Fermante Sucuk (Fermantasyon Görmüş Sucuk)yazmakta. Bazı insanlar tabi ki buna dikkat etmemekte. Peki bu Isıl İşlem Görmüş Sucuk nedir? Isıl İşlem Görmüş Sucuk zararlı mıdır? Isıl İşlem Görmüş Sucuk nasıl yapılır?Fermante Sucuk nedir? Fermante Sucuk Zararlı mı?Fermante Sucuk Nasıl Yapılır? Akla ilk gelen sorular bunlar. Çünkü et ürünlerinde bakteri çok çabuk çoğala bilmektedir.

15 yıldır Gıda Mühendisliği yapan İlker Aydın ile sucuk üzerine yapılan röportaj da aklınızdaki tüm soru işaretlerini gidereceğiz.

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Nedir?
Isıl İşlem Görmüş Sucuk etin küçük parçalara (kıyma) haline getirildikten sonra sucuk baharatlarının (yenibahar, zencefil, tarçın, zerdeçal,kırmızı biber,kimyon, karabiber,  karanfil)eklendikten sonra yapay kılıf(dış kısımdaki ince deri) içine doldurulduktan sonra sıcaklık işlemleri ile içindeki nemin azaltılması ile yapılan sucuğa Isıl İşlem Görmüş Sucuk denir. Ortalama yapılışı 3 gün civarındadır.

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Zararları?

Isıl İşlem Görmüş Sucuk diğer sucuklara göre yapay kılıf kullanıldığı için buzdolabında yada dısarıda daha uzun dayanabilmektedir. Fakat yapay olduğu için etin tadını bir miktar çalar. Fakat ısıl işlem sayesinde bakterilerin çoğalması önlenir. Kısaca Isıl İşlem Görmüş bilindik zararları dışında artı bir zararı yoktur.

Fermante Sucuk Nedir?

Fermante sucuk aslında en doğal sucuk tur. Doğal yöntemlerle hazırlanır. Aytı şekilde et kıyma haline getirilir. Daha sonra  sucuk baharatlarının (yenibahar, zencefil, tarçın, zerdeçal,kırmızı biber,kimyon, karabiber,  karanfil) eklenmesi ile ortalama 30 gün kadar bekletilir. Doğal bağırsak derisi içinde muhafaza edilir.

Isıl İşlem Görmüş Sucuk ile Fermante Sucuk Arasında Tad Farklı Var mıdır?

Doğal yöntemlerle hazırlanmış Fermante edilen sucuk tabi ki çok daha lezzetlidir. Yağ kıvamı etin tadı bekledikçe daha güzel bir kıvam alır. Isıl işlem görmüş sucuklarda bu tad daha az olmaktadır. Bizim tavsiyemiz fermante sucuklardan yanadır.

Sucuk Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sucuk alırken öncelikle yağ oranına dikkat edilmelidir. Maksimum yağ oranı %40 olmalıdır

Sucuk ürünlerinde asla nişasta kullanılmamalıdır. Ürünün içindekiler kısmında nişasta görürseniz kesinlikle alınmamalıdır.

Sucuğun dış kılıfında nem ve su kabarcıkları varsa kesinlikle alınmamalıdır.

Üzerinde orijinal firma etiketi olmayan sucukları kesinlikle almamalısınız.

Dış ortamda duran (pazar v.b) yerlerden kesinlikle sucuk alınmamalıdır. Soğuk ve buzdolabında muhafaza edilmiş ürünler alınmalıdır.

,

Yorumlar
  1. Erhan dedi ki:

    Kesinlikle fermante sucuk yiyin. Işıl işlem girmiş sucuklar hem daha yapay hem de daha zararlı tadı tuzu da yok…