İşkur Çalışma Saatleri, İşkur Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor

Türkiye’nin İş ve İşçi Bulma Kurumu İşkur Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde… İşkur Mesai Saatleri , İşkur Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor ve İşkur Merkezlerinde Yapılabilen İşler …

İşkur Ne İş Yapar?

             İşkur, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan işsizliği önlemek adına, Devletimizin sunduğu bir uygulamadır. İşkur, iş ve işçi bulmak, işsizlik sorununun önüne geçmek adına çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca işsizlik sorunu dışında, ülkemizin iş gücüne dair araştırma ve analizler yaparak iş gücü politikalarının belirlenmesine de yardımcı olmaktadır. Bunların yanı sıra, işsizlik sigortası olarak bilinen, işçinin bir kusuru olmadan işten atılması gereken durumlarda, uygun şartları barındırması ile oluşan sigorta kolunda, işçinin prim günlerinin hesaplanması haricindeki diğer bütün işlemleri de takip etmektedir. İş arayan bireyler, bağlı bulundukları ilçe de hizmet veren İşkur Müdürlüğü binasına giderek, başvuru da bulunabilirler. İşkur internet sitesi aracılığı ile de iş arayan bireylere hizmet sunmaktadır. İnternet sitesini takip ederek, iş arayan bireyler buraya kayıt olarak, iş arama işlemlerini gerçekleştirebilirler. İşkur meslek kursları hizmeti ile de, kursiyerlere istihdam garantisi sağlayarak kurs vermektedir. Kurs süresince uygun görülen kursiyerlere, aylık olarak yatırılan, günlük cep harçlığı imkanı da sunulmaktadır. Kursu tamamlayan kursiyerler, kurs sonucunda sınava girerek, başarılı oldukları durumlarda, işe yerleştirmeleri için olanak sağlanmaktadır.

  İşkur’da Hangi İşlemler Yapılır?

             İşkur’da, meslek seçimi yapacak olan, mesleğinde ilerlemek isteyen, meslek değiştirmek isteyen bireyler için danışmanlık hizmeti verilir. Ayrıca işsiz olan bireylere, özgeçmiş hazırlama konusunda bilgi verirken, iş bulmaları konusunda da yardımcı olmaktadır. İşsizlik ödeneği alacak olan bireylerin işlemleri ile ilgilenen İşkur, bireylerin ödenek ile ilgili sorularını cevaplayarak, ödenek almak için yapılan başvuruları alıp işleme koymaktadır. İşsizlik maaşı için başvuran kişiler, SGK İştan Ayrılış Bildirgeleri ile İşkur’a başvurabilecekleri gibi, çıkışlarının yapıldığını işvereninden teyit ederek bağlı bulunduğu İşkur Müdürlüğü’ne gidebilirler. İşten ayrılan çalışan çıkış tarihinden sonraki 30 gün içerisinde başvurusunu yapmalıdır.

 İşkur’un Çalışma Saatleri :

İşkur Sabah Açılış Saati : 08:30

İşkur Öğle Arası : 12:00 ile 13:00 arasında

İşkur Kapanış Saati : 17:00

İşkur Haftasonu Çalışmamaktadır.

            İşkur, çalışma saatleri devlet daireleri ile aynı şekildedir. Çalışma saatleri yaz ve kış uygulaması olarak değişmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.