İstanbul’da En Çok ve En İyi Balık Nerede Hangi Kıyıda Tutulur?

İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası En Çok Balık Çıkan Yerler Nereler? İstanbul’da Balık Nerede Tutulur? Boğazda Balığın En Çok Olduğu Yerler Nereler? Boğazda Balık Hangi Saatlerde Çok Olur?

İstanbul’un her kıyısında haftanın her günü balık tutanları görmek mümkün. Balık tutmak hem biraz şans işi hemde tecrübe istiyor. İstanbul’da yaşıyorsanız ve balık tutma sevdanız varsa eve de eli boş dönmemek istiyorsanız balık tutacağınız kıyılarda çok önemli. Eğlenceli zaman geçirmek ve birazda akşam eve bedava balık götürmek için hem spor hemde aile ekonomisine katkı için hem eğlenceli hemde huzur ve ren bir spordur balık tutmak. Hele ki İstanbul’da boğaz manzarası ile balık tutmanın keyfi paha biçilmez. İstanbul’da en çok balık çıkan yerleri sizler için araştırdık…

İstanbul boğazında en çok balık olan saatler ise sabah 6:00 ile 9:00 arası ve akşam 19:00 ile 23:00 arasındadır. Öğlen saatlerinde çok fazla balık olmamaktadır.

Avrupa Yakasında Balık Tutulacak Yerler

Öncelikle aslında İstanbul’un neredeyse her kıyısında balık tutabilirsiniz. Fakat bazı bölgeler var ki balık tutmayı kolaylaştırıyor.  İstanbul’da balık çıkan yerlerin başında ise boğaz ve çevresi gelmekte. Avrupa yakasında ilk tercih etmeniz gereken yer Beşiktaş’tan başlayan Ortaköy Tarabya Kireçburnu ile devam eden ve Sarıyer’e kadar sahil şeridi. Bu şeritte bir çok balıkçı zaten kıyı balıkçılığı yapmaktadır.

İstanbul Avrupa yakasının tabi ki en ünlü kıyı olta balıkçılık mekanı Galata köprüsü de unutulmamalıdır. Fakat Galata köprüsünde yer bulmak çok zordur. Bu nedenle Hafta sonu gidecekseniz sabah 5 :00 dan önce köprüde olmanız gerekir. Hafta içi ise yer bulmak çok fazla sıkıntı  olmamakta. Genellikle emekli kesim zaman öldürmek ve akşam yemeğini çıkarmak için burada oluyor.

Anadolu Yakasında Balık Tutulacak Yerler

İstanbul Anadolu yakasında ise ilk tercih etmeniz gereken yer kuleli ve kuzguncuk civarları dır. Hem bolca balık bulunmaktadır. Hemde istavrit ve çinakop bakımından zengindir. Acemi olta balıkçıları da ilk başlarda burada kendilerini sınamaktadır. Kuleli ve civarlarında genellikle çinakop ve istavrit bolca bulunmaktadır. Kıyı şeridi Avrupa yakası kadar uzun olmadığı için güzel yer bulmak sıkıntı olabilmekte. Bu nedenle erken saatlerde gitmek faydalı olacaktır.

Maltepe sahil civarlarında da mezgit bolca bulunmaktadır. Şansınızı Dragos sahilinde de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.