İtalya Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adresleri Telefonu

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?. İtalya Vizesi Almak Artık Çok Kolaylaştı. Peki İtalya Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir İtalya Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Araştırdık Haberimizde…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden İtalya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İtalya’ya gidebilmek için İtalyan Konsolosluğu’na başvuruda bulunarak İtalyan Vizesi çıkartmak zorundadırlar. Hususi(Yeşil),Ticari(Gri) ve Diplomatik(Kırmızı ve Siyah) pasaportu bulunan vatandaşlar ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen seyahatlerinde İtalya Vizesi almaktan muaf tutulmaktadırlar.

İtalya vize başvurusu

Çalışma, oturma, aile kurma vb. gibi uzun süreli amaçlarla İtalya’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize için doğrudan İtalyan Büyükelçiliği veya İtalyan Konsolosluklarına başvurmak zorundadırlar.

Kısa süreli başvurular ise doğrudan konsolosluklara yapılmamaktadır. Kısa süreli vize başvurusunda bulunmak için İtalyan Konsolosunun yetkilendirmiş olduğu Vize Merkezlerine veya Turizm/Seyahat Acenteliklerine başvurulması gerekmektedir.

İtalya vizesi nedir?

İtalya Schengen Ülkeler Grubu içerisinde bulunmaktadır. Aynı zamanda İtalya Schengen Vizesine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Schengen ülkeleri arasında seyahat yapabilmektedir.

SCHENGEN VİZESİ NEDİR?

1995 Yılında Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Sözleşmesi imzalanmıştır. Schengen Ülkeleri, Avrupa Birliği ülkeleri ve İsviçre, İzlanda ve Norveç’i kapsayan 26 ülkeden oluşmaktadır. Bu ülkelere seyahat edecek vatandaşlar Schengen vizesi çıkartmak zorundadırlar ve bu vize ile 26 ülke arasında tüm ülkelere gidebilirler. Schengen Vizesi ülke konsoloslukları tarafından verilen ve kısa süreli sürecek seyahatler için verilir ve 90 gün ile sınırlıdır.

İtalya vize çeşitleri

Türkiye’den İtalya’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları vize başvuru formunu çıkartmak istediği vize tipine göre doldurmalıdır. Vize başvurularını seyahatlerinin amacına uygun olarak yapmaları önemlidir. İtalyan Konsolosluğu vize çeşitlerini aşağıdaki gibi ayırmıştır.

1.İtalya Turistlik Vizesi
2.İtalya Aile Ziyareti Vizesi
3.İtalya Oturma Vizesi
4.İtalya Çalışma Vizesi
5.İtalya Ticari Vizesi

İtalya’ya kısa süreli ziyaretleri için gitmek isteyen vatandaşların İtalyan Schengen Vizesi çıkartmaları gerekmektedir. Uzun süreli ziyaretleri için ve oturma, çalışma gibi nedenlerle İtalyan vizesi çıkartmak isteyen vatandaşlar ise ikamet izni bulunan İtalyan Ulusal Vize çıkartmak zorundadırlar. Son olarak 2014 Yılında Türkiye ile İtalya arasında yapılan antlaşmaya göre İtalyan Express vize uygulaması ile 24 saat içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 24 saat içerisinde İtalyan vizesi çıkartabilmektedir.

İtalya vizesi için gerekli belgeler

İtalya vizesine başvuracak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların öncelikli olarak İtalya Vize Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Bu form doldurulurken büyük harf kullanılmalı ve İtalyanca ve Türkçe olarak doldurulmalıdır.

1.Vize Başvuru Formu ve Ekindeki Belgeler
2.Seyahatin Amacını Gösteren Belge
3.Otel Rezervasyonu bilgileri
4.Uçak Rezervasyonu bilgileri
5.Türkiye Geri Döneceğine Dair Belge

İtalya vize ücreti

İtalya’ya yapılacak seyahatlerde kullanılan Schengen Vizesi ücreti 60 €’dur. Ulusal Vize ücreti ise 116 €’dur. Aynı zamanda vize için gerekli olan belgeler ve kurumların hizmet bedelleri bu ücrete dahil değildir.
İtalya’ya 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
İtalya’ya 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
İtalya’ya 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

İtalyan konsoloslukları:

İtalya İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:

Tom Tom Kaptan Sokak No:5, 34433 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 0212 243 10 24

İtalya Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:

Atatürk Bulvarı No: 118, 06880 Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 457 42 00

İtalya İzmirKonsolosluğu Adres Bilgileri:

Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Apartmanı No: 112/3, 35212 Alsancak/İzmir
Telefon: 0232 463 47 69

İtalya Seyahatinde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler: 

Kolezyum,Floransa Katedrali, Panteon, Roma, Aziz Petrus Bazilikası, Uffizi, Büyük Kanal, San Marco Bazilikası, Bazilika, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Amalfi Sahili, Sistina Şapeli, Palazzo Ducale ,Vatikan Müzeleri, San Marco Meydanı, Navona Meydanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.