Kaş Plajları, Kaşta Gezilecek Yerler ,Eğlence Mekanları ve Otel Fiyatları

Antalya’nın En Çok turist Çeken Bölgesi Kaş… Kaşta Neler Yapmalı, Nereleri Gezmeli. Kaştaki Kahvaltı Mekanları, Antalya Kaşta En İyi Bar ve Eğlence Kulüpleri, Kaş Otel Fiyatları ve Kaş Bölgesine Özel Yöresel Yemekler ve İçecekler… Antalya Kaş İle İlgili Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Kaş, bir başka değişle ufak bir balıkçıl kasabasıdır. Dalmaçya tipi kıyılara ev sahipliği yapan tek yer olan bu doğa harikası Likyalılardan bize geçmiştir. Tarihi miras olarak birçok zenginliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan birkaçı antik tiyatro, taş mezarlar ve kiliselerdir. Likya’lılar zamanında yapılmış olan ve ismini de oradan alan Likya Yolu, birçok turist için yürüyüşlerin düzenlendiği bir mekan haline gelmiştir. Kaş, Antalya iline bağlıdır ve yaklaşık 50.000’lik bir nüfusu barındırır. Bu sayısı yaz aylarında artar sebebi mevsimlik göçlerdir. Dünyadan birçok insan hem hava yoluyla hem de deniz yoluyla buraya tatile gelmektedir. Antalya’nın en fazla göç alan ilçesidir. Küçük bir turizm kentidir ve bu turistlere yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da rastlamak mümkündür. İklimin elverişli olması sebebiyle  kış aylarında da sahilde güneşlenen insanları bulmak son derece normal karşılanır.

Kaş Plajları / Kaş’ta Nerede Denize Girilir

patara_plaji-antalya-kas

Patara Plajı: Kumları oldukça kalitelidir ve Türkiye’de eğer çöl sahneleri çekilmek isteniyorsa doğruca bu plaja gelinir. En uzun kumluk plajlarımızdan bir tanesidir ve nesli tükenmeye yüz tutmuş olan Caretta Caretta’ların üremesi bu denizlerde olur. Mavi bayraklı plajlarımızdandır.

akcagerme-plaji-kas-antalya

Akçagerme Plajı: Toplu taşımanın uğradığı, ulaşım konusunda hiç zorluk çekmeyeceğiniz bir diğer plajdır. 2011 senesinde mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Plajın bir bölümü çakıl, diğer bölümü kumla doludur. Çevresinde yerleşmeler oldukça fazladır. Dalgasız bir denizdir.

kucukcakil-plaji-antalya-kas

Küçükçakıl Plajı: Çakıllardan oluşan ve Kaş ilçesinin merkezine 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan bir plajdır. Yakınında iki adet işletme vardır ve suyu diğer plajlara oranla bir nebze daha soğuktur. Bunun sebebi ise plajın ağız kısmından çıkan kaynak suyudur.

buyukcakil-plaji

Büyükçakıl Plajı: Küçükçakıl plajından 20 dakika yürüme mesafesi uzaklığındadır, dilerseniz iki plaja da sırasıyla girebilirsiniz. Yakınında tesisler vardır ve çakılları ayakları rahatsız edicidir. Bundan dolayı denize gelirken yanınızda tabanı kalın bir ayakkabı ya da terlik getirmeniz tavsiye edilir.

antalya-kas-kaputaj-plaji

Kaputaş Plajı: Kanyon ağzı plaj özelliğine sahiptir ve yine ağız kısmında kaynak suyu olduğu için denize dökülen bu su soğutucu etki yapar. Plajın yakınında herhangi bir işletme olmadığı için yanınızda yiyecek ve deniz malzemenizi götürmenizi tavsiye ederiz.

incebogaz-plaji-antalya-kas

İnceboğaz Plajı: Çukur bağ yarımadasına giderken ki yol üzerindedir. Suyu diğer plajlara göre çok daha fazla sıcaktır. Yürüyerek ulaşım mümkündür ve yürüme yolları üzerinde çok güzel manzaraları görebilirsiniz.

Kaş’ta Nerede Kahvaltı Yapılır/  Mekanlar

Bi Lokma: Tam bir anne kahvaltılık mekanı. Güne güzel başlamak için uğramanız gereken yerlerden ilki olacaktır. Anne ve kızının işlettiği mekanda kahvaltının yanında harika gidecek börek çeşitleri var.

antalya-kas-kahvalti-mekanlari

DRY PUB: Mekan minimal bir tasarıma sahip ve oturup öyle saatlerinizi geçirebileceğiniz bir yer değil. Ama yol üstünden geçerken soğuk sandviçlerinin tadına bakmanızı öneririz. Bunun yanında birçok kokteyl çeşidi de var ama uzun uzadıya oturup konuşulmalık bir mekan değil maalesef.

Hideaway Bar Cafe: Dış görüntüsü gizli bir bahçe izlenimi veren bu mekanda dilerseniz pazar günleri kahvaltıya gelebilirsiniz dilerseniz de dünya mutfaklarının lezzetlerini tadabilirsiniz. Mekan iç tasarımıyla manzara izlenimi veriyor ve lezzetli kokteylleri ile kafa dinlemenizi sağlıyor.

Kaş Alışveriş Yerleri

antalya-kas-hediyelik-esya

Kaşta Silver Harmoni, Tugra Gallery gibi ufak ama içinde kaliteli şeyler satılan birçok dükkana yol üstlerinde rastlayabilirsiniz. Ayrıca LikyaArt isimli, kurucusunun adını taşıyan bir de hediyelik eşya dükkanı vardır. Kaşa gelmişken kesinlikle bu mekanlara uğramakta ve hediyelik eşya almakta fayda var.

Kaşta Nerede Gezilir Kesin Gidilmesi Gereken Yerler

antalya-kas-balik

Nereid Meyhanesi: Deniz ürünleri ve mezeleriyle oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Çevre illerin ünlü olan her şeyini menüsüne dahil etmiş bir Rum evi.

Sarpendons Burger: Mekan tasarımı yönüyle ön plana çıkan, büyük şehirlerdeki birçok hamburgercisini sollayan bir yer. Köftesinin lezzetini 24 saat marine etmekte saklayan mekana ister kahvaltıya ister yemek yemeye gidebilirsiniz.

Kaşın Tarihi Ve Kültürel Yerleri

Likya’lıların ev sahipliği yaptığı ve onlardan bize kalan Dalmaçya kıyıların eşsiz örneği Kaş, oldukça bayındır bir yer.

antalya-kas-mavi-magara

Mavi Mağara: Bu mağara 1972 senesinde keşfedilmiş olup içinde fok balıklarını ağırlıyor. Kaştan kalkan tekneler bu mağaraya tanıtım gezilerinde bir duraklık zaman ayırmıştır.

antalya-kas-meis-adasi

Meis Adası: Diğer mekanlara göre daha sessiz olarak nitelendirebileceğimiz bir yerdir. Geceleri ışıklandırmaları oldukça azdır, pek kalabalık olmayan bir yerdir. Lüks tekne ve yatların demir bağladığı bir adadır.

antalya-kas-cukurca-yarimadasi

Çukurbağ Yarımadası: Yarımadanın kıyılarında butik oteller vardır, bu yüzden ada size konaklama imkanı sunar. Denizleri oldukça sakindir.

antalya-kas-gombe-yaylasi-yesil-gol

Gömbe Yaylası: Bir başka doğal güzellik olan bu yayla halkı yağlı güreşleri ile tanınır. Antalya’nın en serin yaylasıdır. Kebabıyla meşhurdur.

phellos-antik-kenti-antalya-kas

Phellos Antik Kenti: Çukurbağ köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulunan bir atik kenttir. Ev tipi mezarlarıyla dikkat çeker ve dünyadan birçok turist sırf burayı ziyaret etmek için uzun yollar gelir. Antik kent uzun bir tepe üzerinde yaygın halde bulunur.

antalya-kas-demre

Demre: Kaş’ın Likya’lılardan miras kaldığını söylemiştik. İşte Demre’de deyim yerindeyse Likya devletinin başkentidir. Bizans döneminde önemli bir merkez haline gelen bölge tiyatroculuk alanında önemli eserler bırakmıştır.

Eğlence Mekanları / Gece Hayatı Önemli Disko Ve Barları

Kaş ve çevresinde bir çok eğlence kulübü bulunmaktadır. Eğlence konusunda sınır tanımaz barlarda mevcut. Fakat kaliteli ve Nezih bir kaç bar ve diskosu vardır. Hala modası geçmeyen köpük partilerine de katılabilirsiniz.

antalya-kas-barlari

DeJaVu: Mekan teras katında ve gün batımından itibaren mükemmel manzarasını müşterileriyle buluşturuyor. Hesaplı ve çeşitli içki seçenekleri ile gece eğlenirken şehrin ışıltılı manzarasını izleyebiliyorsunuz.

antalya-kas-kopuk-partili-barlar

Old House Bar: Kaşın en eski barı işte burası. Mekanın duvarları gelen müşterilerinin notlarıyla dekore edilmiş bir hatıra şöleni yaşatıyor. Buraya genellikle yabancı turistler uğruyor ve birasının tadı oldukça başarılı.

Ortalama Otel Ve Pansiyon Fiyatları

antalya-kas-otel-fiyatlari

Kaş’ın en iyi oteli olan Sea View, kapıdan dışarı çıkmadan tüm mükemmellikleri ayağınıza getiriyor ama fiyatı tek gece için oldukça pahalı. 418 TL’lik tek gece fiyatına sahip olan bu otel bütçenize uygun değilse yine 5 yıldıza sahip Hera Otelde 200 lira gibi bir ücretle güzel bir gece geçirebilirsiniz. Pansiyon fiyatları ise diğer tatil beldelerine göre bir tık daha pahalı. 70-80 TL arası bir ücretle pansiyonlarda 1 gece konaklayabilirsiniz.

Antalya İli bölgesindeki en iyi Kahvaltı Restoranları:Kaş bölgesindeki en iyi kahvaltı restorantları ile ilgili biletbayi blog sitesinin ayrıntılı incelemesine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.