Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları, Süreçleri ve Tüm Ayrıntıları

Çocukluktan Beri En Büyük Dalga Konularından Biridir Kepçe Kulak Sorunu… Fakat Günümüz Teknolojisinde Kepçe Kulak Sorunu Çok Basit Bir Ameliyat İle Düzeltilmektedir… Kepçe Kulak Ameliyatı Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Kepçe kulaklı insanlar… Çocukluklarında çok fazla dalga geçilmiş ve bazılarını son derece üzmüş bir durumdur. Bazı kişilerde ise çok yakışmaktadır sempatik bir görüntü verebilmektedir. Fakat kepçe kulaklı insanların %99 u neredeyse bu konuda rahatsızdır.Bayanlar tabiki erkeklere göre daha şanslıdır çünkü saçlarıyla kulaklarını kapatabilme şansına sahipler. Fakat erkeklerde bu ihtimal maalesef yok. Aslında çocukluktan beri insanlar bir çok yöntem dener fakat kepçe kulak sorunu ameliyatsız olarak çözülebilecek bir durum değildir. Fakat günümüz teknolojisi ise kepçe kulak sorunu çok basit bir ameliyat ile çözülebilmektedir. Alında bu bir ameliyat yerine estetik işlemi diyebiliriz.
kepce-kulak-ameliyati

Sizler için kepçe kulak ameliyatları ile ilgili tüm ayrıntıları ve aklınıza takılan tüm soruların cevapları;

Kepçe Kulak Ameliyatı En Erken Kaç Yaşında Yapılabilir? 

En çok gelen sorulardan biridir. Kepçe Kulak Ameliyatı 5 yaşından sonra tüm bireylerde yapılabilmektedir. Yapılan ameliyatlar 1 kereliktir ve ömür boyu sizi kepçe kulak sorunundan kurtarır.

Kepçe Kulak Ameliyatsız Düzelir mi?

Evet aslında ameliyatsız da mümkün. Estetik iplerle kulak arkasına kulaktan bir bağ atılarak yapılabilmektedir. Fakat bu işlem zamanla sorunlar çıkarabilmektedir. Esneme ve 2 kulak arasında estetik görünüm sorunları olabilmektedir.
kepce-kulak-ameliyati2

Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kepçe Kulak Ameliyatı uygulaması aslında son derece basittir. Öncelikle 12 yaşına kadar olan insanlarda genel anestezi ile yapılmaktadır. Daha büyük bireylerde ise lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Son derece acısız bir işlemdir. Ameliyatta yapılan işlemde kulak kıkırdağının kalıcı dikişler ile estetik olarak sabitlenmesi işlemidir. Aslında bu ameliyatın en büyük ve en önemli kısmı iki kulaktaki estetiği sağlayabilmektir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Riskli midir?

Her ameliyat gibi anestezi işlemi olduğu için ufak bir risk vardır. Fakat basit bir ameliyattır ve bu güne kadar herhangi bir tehlike yaşanmamıştır. Çok basit ameliyatlar arasında gösterilmektedir.

Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları Nedir?

Kepçe kulak ameliyatı artık bir çok hastanede yapılabilmektedir. Kolay bir ameliyattır. Fakat estetik olarak tamamen işlemi yapan doktorun el becerisi çok önemlidir. Doktorun tecrübesine göre de ücret talep edilmektedir. Genel olarak kepçe kulak ameliyatı ücretleri ise 2.000 TL den başlamaktadır. Tabi ki bazı özel estetik merkezlerinde ise 7.000 TL civarına kadar çıkabilmektedir.
kepce-kulak-ameliyati4

Kepçe Kulak Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kepçe kulak ameliyatında 2 kulağında kepçelikten kurtarılması maksimum 1 saat sürmektedir.

Kepçe Kulak Ameliyatından Sonra Ne Zaman Normal Yaşama Dönülür?

Ameliyattan sonra normal yaşama dönülmesi kişiye göre değişmektedir. Ameliyattan sonra saç bandı kullanılması önerilmektedir. Saç bandı ortalama 4 ile 7 gün arasında takılmalıdır. İyileşme süreci ise maksimum 7 gündür. 7 gün sonunda saç bandı çıkarılır ve herhangi bir iz olmaz. Kulaklar  tam estetik görünümüne ortalama 1 ay içinde gelmektedir.
kepce-kulak-ameliyati5

Kepçe Kulak Ameliyatı Kalıcı mıdır? Tekrarlanması Gerekir mi?

Kepçe Kulak Ameliyatı kalıcıdır. Ameliyattan sonra herhangi bir deformasyon olmaz. İleri ki yaşlarda ameliyat tekrarı gerekmemektedir. Fakat herhangi bir kaza v.s durumunda müdahale gerekebilmektedir.

 

Yorumlar
  1. Farhad khan dedi ki:

    Ben kepçe kulak ameliyat etmek istiyorum ama ben iki yıl önce ameliyat etetim ama gene açılmış.lutfen bana bilge ve fiyatler söylesöyler musun.bayram den önce yapmak istiyorum

  2. Nazan dedi ki:

    Kepçe kulak ameliyatı fiyatları 2021 yılında 4000 TL ile 8000 TL arasında değişiyor. Fiyatlar baya artmış maşallah ama yapacak bişe yok . Artık kepçe kulaklı olmak istemiyorum.