Kişisel Gelişim Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Ana Kural

Kişisel Gelişim Konusunu Size 10 Maddede Toparladık…

Kişisel gelişim birey olarak insanların yaşamından ölümüne kadar kendilerini geliştirmeleridir. İnsanlar her gün televizyon, internet, gazete, okullarda görmüş oldukları dersler ve okudukları kitaplar sayesinde yeni bilgiler öğrenerek bu bilgilerle kendilerini geliştiriyorlar. İşte yapmış oldukları bu davranışlar kişisel gelişimdir. İnsan kendi ilgi alanlarını bularak bu yönde kendisini geliştirebilmektedir.

İşte size kişisel gelişim hakkında bilinmesi gereken 10 kural;

Kural 1- Asla ve asla kendinizden şüphe etmemelisiniz. Siz ne hissediyor ve düşünüyorsanız o her zaman doğru olandır. Kendinizi dinlemeyi bilin. Düşüncelerinize başkalarının müdahale etmesine izin vermeyin.

 

Kural 2- Farklı kişilikte veya düşüncede olduğunuz için asla utanmayın. Eğer çevrenizde farklı düşünce yapılarına ait insanlar varsa, muhtemelen olması gerekir. Herkes aynı düşünce yapısına sahip olamaz. Herkesin fikirlerini dinlemeye çalışın ve düşünceleriniz ile çarpıştırın. En doğru sonuca ulaşacaksınız.

 

Kural 3- Geçmişte yaptıklarınız için pişmanlık duymayın ve özür dilemeyin. Bu yaşamış olduklarınız sizin için önemli bir derstir. Bu dersleri hiç bir zaman unutmayın. İşlerinize ya da ilişkiye başlamadan önce bu dersleri aklınıza getirin

 

Kural 4- Mümkün olduğunca hatta kesinlikle sizin adınıza kimse karar vermesin. Kararlarınızda sağlam irade ile durun. Fikirlerinize sahip çıkın.

 

Kural 5- Aileniz dışında ki insanlarla ilişkilerinizde asla kendi ihtiyaçlarınızı onlar için ikinci plana atmayın. Hayatınızda ilk önceliği daima kendinize verin.

 

Kural 6- Asla kaybetmekten korkmayın. Evet kaybetmek kötü bir durumdur. Fakat kaybetmek düşüncesi ile bir işe başlarsanız başarılı olamayacaksınız.

 

Kural 7- Her zaman ve daima kalbinizin sesini dinleyin. İçinizden geleni yapmaya çalışın. Yanlış olsa bile iç sesinizi dinleyin.

 

Kural 8- Daima kendinize iyi davranın. Yaptığınız yanlışlar için kendinizi acımasızca eleştirip üzmeyin. Kendinizle çelişmeyi bırakın. Hatalar hayatta her zaman olacak.

 

Kural 9- Daima insanlara karşı nazik ve sevecen olun. Ne olursa olsun başka bir insanı kırmak için konuşmayın, bilinçli olarak üzmeye çalışmayın. Bu davranışlar ile çevrenizdeki sevgi çerçevesi dahada artacaktır.

 

Kural 10- hayatta ki en büyük dostun siz olabileceğiniz gibi en büyük düşmanında siz olabileceğinizi unutmayın. Sakın unutmayın dostunuzda olsa anlamlı bir atasözü : söyleme dostuna oda gider söyler dostuna…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.