Bypass (Açık Kalp) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Fiyatları,Riskleri ve İyileşme Süreci

Bypass (Açık Kalp) Ameliyatı…. Türkiye’de En Çok Yapılan Ameliyatlardan Biri… Bypass (Açık Kalp) Hakkında Tüm ayrıntılar Özel Haberimizde… Bypass (Açık Kalp) Ameliyatı Nasıl Yapılır? Bypass (Açık Kalp) Ameliyatı Fiyatları ve Riskleri Gibi Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Bypass (Açık Kalp) ameliyatı nasıl yapılır?

Göğüs ağrıları ve kalp krizini getiren koroner arterlerde oluşan daralmalar, belirlenen bir seviyenin üzerine çıktığında kan akışına engel olmakta ve bu kalbin yeterli miktarda besin almasını engellemektedir, Böylece kalbin görevini atma anlamı ile yerine getirememesi durumu oluşmaktadır. Oluşan bu tabloyu yok etmek için yapılan cerrahi müdahale ye koroner bypass ameliyatı ismi verilmiştir. Ameliyatın amacı göğüs ağrılarını yok etmek, olası kalp krizlerini engellemektir. Bu kalbin ikinci yaşam dönemi adını taşıyacak olup bireye daha kaliteli ve daha sağlıklı bir hayat sürmesine vesile olabilmektedir. Ülkemiz de bypass ameliyatında 20 yıldan bu yana başarılı sonuçlar alınmaktadır. Ölüm riskinin çok az olduğu bypass ameliyatında çok gelişmiş olan ülkelerde % 1 oranında gösterilmektedir. Daralan veya tıkanan damarın açılması sürecinde kalp adalesinin beslenir duruma getirilmesi çözümü sağlanmış olması demektir. Bypass ameliyatı sonrası da mutlaka belli yaşam biçiminin hastalar tarafından uygulanması gereklidir. Bypass ameliyatı olan hastanın 5 – 10 gün arasında hastane de yatış süresi bulunmakta olup bu süre kontrol ve izlemeler aşamasında doktorun bizatihi karar vereceği bir zaman dilimidir.

Bypass ameliyatı anlaşılır bir şekilde anlatmak gerekirse; bacağınızda bulunan ve vücudunuza herhangi bir zararı yada faydası olmayan bir damar(yedek damar) alınarak kalbinize giden tıkalı damarların değiştirilmesi şeklinde anlatabiliriz. Aslında tüm yapılan işlem budur. Türkiye’deki doktorlar ise çok fazla bu ameliyatı yaptıkları için Dünyadaki doktorlardan çok daha tecrübeli ve başarılıdırlar…

bypass-acik-kalp-ameliyati-sonrasi

Bypass (Açık Kalp) ameliyatı iyileşme süreci

Bypass ameliyatı bireyin yaşı ve sağlığına göre iyileşme süreci belirlemektedir. Yaraların kapanması ve normale dönme zaman almaktadır. Normal aktivitelere dönme asla ağır fiziksel hareketler yapmak anlamına gelmemektedir. Daha hafif egzersizler 1 yıla kadar devam etmekte, iyileşme sürecinde dengeli ve sağlıklı beslenme ile yaraların kapanması 3 – 6 hafta arası sürmektedir. İyileşme sürecinde çok sık doktor kontrolü yapılarak fiziksel hareketler ve sağlık programı hazırlanmaktadır.

bypass-acik-kalp-ameliyati1

Bypass (Açık Kalp) ameliyatı fiyatları, riskleri,

Bypass ameliyatı aorta koroner bypass operasyonu olup hastanın yaşına, cinsiyeti, kilosuna ve var olan damar tıkanıklıklarına bağlı olup daha önceden herhangi bir kalp kası çalışamamasında dolayı meydana gelecek olumsuz durumlarda bağlıdır. Ameliyat sonrasında bir fonksiyon kaybının yaşanması ihtimali % 1 olup riski çok az bir hastalıktır. Bypass ameliyatı Devlet hastanesinde ücretsiz olup özel hastanelerde ise 1800 – 3000 Dolar arasında değişmektedir. Fiyat hastanın ihtiyaç duyulan bazı patolojik testler ve muayeneler sürecinde yapılan aşamalara oldukça bağlıdır. Risklerin bu denli az olması ameliyat öncesi geniş tetkik ve tarama ile hastaların dirençli olanlarının seçilmesi oldukça birbiri ile bağlantılıdır. Ayrıca gelişen teknoloji ile hastaya ani müdahale ve olası sonuçların hızla değerlendirilmesi son derece önemlidir.

Bypass ameliyatı için tavsiyemiz ise Acıbadem Hastanelerinde yaptırmanızdır. SGK desteği ile ortalama 2.000 TL civarında bir ödeme ile son derece konforlu ve rahat bir şekilde ameliyatınızı olabilirsiniz.

Bypass (Açık Kalp) ameliyat sonrası neler yapılmalıdır?

Bypass ameliyatı sonrası bireylerin diyet ve sağlıklı beslenme, kilo kaybı ve ilaç kullanımı gibi konularda doktorunun vereceği tavsiyelere birebir uyması gereklidir. Bypass ameliyatı sonrasında aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyotlar ile sürekli doktor kontrolünde hayatınızı sürdürmeniz gereklidir. Bypass ameliyatı sonrası mutlaka ağır sporlardan kaçınılmalıdır Vücuda ağırlık yada  direncini zorlayacak güçlük çıkartılmamalıdır. Spor yapılacaksa hafif sporlar olup yemekten en az 3 saat sonra yapılmalıdır.  Sor yaparken sürekli nabız kontrolü yapılmalıdır.

Spor aktiviteleri özellikle yürüyüş, yüzme, masa tenisi ve dans gibi hafif spor türleri olabilir. Mutlaka ne çok zayıf ne çok kilolu olunmalıdır. İdeal kilo oranı ne ise o kiloda +1 – 1 oranından kilo tutulmalıdır. Beslenme konusunda protein içeren balık, tavuk ve kırmızı ete önem verilmelidir. Izgara eti bu konuda oldukça önemli olup deniz ürünlerine sık sık başvurulmalıdır. Beslenme sürecinde ayrıca sebze ve meyve tüketimi, daha az yağlı yiyeceklerin yenmesi ile birlikte yanmış gıdalardan uzak durulması son derece önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.